Saal Digital fotoboek: indrukwekkende kwalitatieve nieuwkomer in onze fotoalbum test.

Saal Digital fotoboek: kwalitatief top!

Het Duitse Saal Digital is een van de nieuwe gezichten in de fotoalbum test van 2017.
Saal Digital levert een mooie combinatie van fotoboeken die op fotopapier en chemisch gedrukt zijn. En dat ook nog tegen een prima prijs. Saal digital fotoalbumVoor de professionele fotograaf een zeer interessante aanbieder. Maar hoe presteert men in onze test is natuurlijk de grote vraag. We beginnen onze review met de wijze waarop we het fotoboek maken: via de website en de software.

 

Website

De website van Saal Digital is erg overzichtelijk. Waar menig Duitse aanbieder grossiert in een matig Nederlandse vertaling, is dat bij Saal Digital redelijk goed voor elkaar.

We komen via de website al snel bij de fotoboeken uit. Op deze pagina vinden we een handig overzicht van fotoboeken en prijzen per pagina. Ook de verzendkosten worden helder weergegeven.

 

Saal Digital fotoboek software

De software is beschikbaar voor zowel de Mac als Windows. Een online versie treffen we niet aan. Wel valt op dat Saal Digital een van de weinige aanbieders is met een PDF uploader. Een optie die veelal door de (semi)-professionele fotograaf gebruikt wordt. Het softwarepakket is redelijk uitgebreid. Met goede opties op achtergronden, layout en cliparts. Verder valt op dat er (nog) geen integratie is met online kanalen als Facebook, Instagram etc. Dit is een optie die we bij andere aanbieders steeds meer terug zien.

Het pakket werkt gemakkelijk, al zijn er wat beperkingen. Wij vinden de wijze waarop we achtergronden kunnen zoeken erg onhandig en omslachtig. Gelukkig kunnen we eigen sjablonen opslaan, waardoor het wat makkelijker werkt. In de software zitten nog wel wat spelfoutjes. Zo kan je een afbeelding besnijden, in plaats van bijsnijden.

 

Bestellen en levertijdSaal digital fotoboek

Het bestelproces bij Saal Digital werkt prima. Je kan betalen met Creditcard, Pay Pal of via bankoverschrijving. Ideal is helaas nog geen optie. Na onze betaling hebben wij slechts 4 werkdagen moeten wachten tot ontvangst van het fotoboek. Prima!

 

Saal Digital fotoboek kwaliteit

Ons testpanel was unaniem over Saal Digital. We hebben hier duidelijk een van de betere boeken van onze fotoalbum test voor ons liggen. Het fotopapier en de platliggende binding maken dat het boek er uitspringt ten opzichte van andere aanbieders.Saal Digital fotoboeken Als we kijken naar de kwaliteit van de foto’s en van de kaft, dan valt op dat de foto’s prima, maar iets doffer zijn dan bij de best presterende fotoboeken. Wel komen de foto’s mooi overeen met de originele foto’s. Een belangrijk criterium, want de afwijkingen bij sommige andere aanbieders zijn schrikbarend.

Kwalitatief wordt het boek van Saal Digital  op de 4e plek in onze ranking ingeschat door het panel. Het verschil met winnaar op het gebied van kwaliteit Fotoboeken.nl was echter klein.

 

Service

Gedurende het jaar hebben we een aantal keren contact gezocht met de klantenservice van Saal Digital. Hierop krijgen we snel en deskundig antwoord, soms zelfs aangevuld met vrijblijvende tips. Netjes!

Het is jammer dat Saal Digital verder wat achterblijft op service-aspecten als cursusaanbod, maatwerk (wellicht wel mogelijk, maar niet vindbaar) en betaalopties, anders was men nog beter uit de bus gekomen.

 

Conclusie:

Samengevat kunnen wij stellen dat wij Saal Digital een zeer welkome aanvulling in onze test vinden. Er zijn niet veel aanbieders die fotoboeken op fotopapier met platliggende binding leveren tegen een goede prijs-kwaliteitverhouding. Wel is men net wat duurder dan de aanbieders die bovenin onze test eindigen.

[yasr_multiset setid=0]

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Tips Fotoalbum maken
Average rating:  
 1 reviews
by Anonymous on Tips Fotoalbum maken
Kwaliteit O.K. Maar uploads verdwijnen soms zodat je je geld kwijt bent en niets krijgt

Tja, goede producten. Maar als ze bij SAAL een upload per ongeluk in de prullenbak gooien dan heb je het nakijken. Geld weg. Product onbekend. Kortom goede kwaliteit; Ontzettend slechte logistiek. SAAL negeert de klant volledig. Niet aanbevelen dus.

Actie van de maand

Albelli

Fotoalbum aanbieders

Over Tips Fotoalbum Maken

Over Tips fotoalbum maken: wij vergelijken fotoboeken

Tips fotoalbum maken is een initatief van ervaren gebruikers van fotoalbum software. Tips fotoalbum maken wil haar ervaringen delen om voor de nieuwe gebruiker de drempel te verlagen om zelf online fotoalbums maken. Sinds 2007 voeren wij jaarlijks de fotoalbum maken test uit. Sinds 2009 publiceren we deze ook op internet en dit jaar is deze fotoalbum test uitgebreider dan ooit.
Op deze website staan verder allerlei tips die het samenstellen van een fotoboek nog leuker en makkelijker voor je maken. Adviezen voor de beste foto-albumsites, een fotoalbum test, tips om de kwaliteit van je fotoboek te verbeteren, fotoboek maken en fotoalbum kortingen. Een fotoalbum vergelijk geeft u inzicht en zorgt ervoor dat je het beste fotoboek maken kan. Start meteen met het fotoboek maken na het lezen van onze fotoboek vergelijking en fotoalbum test.
Wij houden je via deze website op de hoogte van onze ervaringen bij het fotoalbum maken. Heb jij ervaringen bij het Fotoboek maken voor ons? Heb jij nog goede tips, vragen of opmerkingen voor tips fotoalbum maken? Wij stellen feedback op deze website over fotoboek maken op prijs!
Mail dan naar info@tipsfotoalbummaken.nl

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.