Saal Digital fotoalbum test: fraai platliggend fotoboek

Het fotoboek van Saal Digital is kwalitatief goed, maar men is niet goedkoop. Ook zijn er wat aandachtspunten in de software.

Saal Digital fotoalbum test

Het Duitse Saal Digital was vorig jaar met een grote marketingcampagne bezig en probeerde ook een aandeel op de Nederlandse markt te veroveren. We namen Saal Digital vorig jaar voor het eerst op in onze fotoalbum test en zagen dat men met name op het gebied van kwaliteit een prima aanwinst was. Maar of het echt gelukt is om een aandeel te veroveren in de Nederlandse markt, durven we niet te zeggen. Wij waren in ieder geval benieuwd genoeg om deze partij nogmaals te testen.

 

Prijzen Saal Digital fotoboeken

De fotoboeken van Saal Digital zijn over het geheel gezien niet heel goedkoop. Toch is er één formaat fotoboek dat er qua prijs uitspringt, namelijk het 21x21cm fotoboek. Er zijn weinig en misschien wel geen een aanbieders die dit formaat fotoboek kan leveren tegen de prijs-kwaliteitverhouding van Saal Digital. Ook de lay-flat boeken van Saal Digital zijn goedkoop in vergelijking met andere leveranciers.

 

Software

De software van Saal Digital is speciaal voor hen ontwikkeld. Hoewel het pakket na enig zoeken best handig werkt, ontstaan er toch ook wel wat frustratie. Zo werkt het zoeken naar een handige layout erg omslachtig. Wel is het bij Saal Digitaal mogelijk om eigen Lightroom en PDF fotoboeken aan te leveren. Dat is verder bij maar een handvol aanbieders mogelijk.

 

Levertijd

De levertijd van Saal Digitaal 6 dagen. Dat valt een beetje tegen, want het gros van de leveranciers uit onze fotoalbum test 2018 kan dit toch wel sneller.

 

Kwaliteit Saal Digital fotoalbum

De kwaliteit van het Saal Digital fotoalbum is goed. De foto’s zijn over het algemeen mooi van kleur. Dat geldt zeker ook voor huidskleuren. En ook de binding en afwerking van het fotoboek is prima. Het platliggende papier is goed te noemen en geeft het boek een luxe uitstraling.

Wel zijn er panelleden die de kaft wat aan de donkere kant vinden en niet iedere foto mooi vinden. Dat maakt dat men niet de allerhoogste score krijgt op het gebied van kwaliteit.

 

Service

De klantenservice van Saal Digital is goed bereikbaar. Men reageer binnen een dag op e-mails. Op het gebied van andere service-opties is er wel wat te winnen. Er zijn geen cursussen, we kunnen het fotoboek niet in cadeaupapier laten inpakken en betalen kan alleen met een creditcard of via paypal.

 

Saal Digital eindresultaat

Het fotoboek van Saal Digital is kwalitatief goed. Doordat de prijzen een beetje aan de hoge kant zijn en zowel de software als de levertijd een beetje tegenvallen, eindigt Saal Digital net buiten de top 10 in onze fotoboek vergelijking.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Tips Fotoalbum maken
Average rating:  
 1 reviews
by Anonymous on Tips Fotoalbum maken
Keurig boek wat beter kan

Kwaliteit fotoalbum:
Kleuren okay tot goed, stevige kaft, keurige binding, mooie layflat.Niet alle foto's worden even scherp afgedrukt. Bladen zijn goed stevig van dikte wat een lux effect geeft.
Een groot gemis is het ontbreken van schutbladen waardoor het eerste en laatste fotoblad aan de kaft geplakt zit en dat is ronduit lelijk.
Jammer genoeg kun je het fotoboek niet delen via social media.

Software:
Hier en daar even zoeken, met name mbt zoeken naar een layout, maar eenmaal gewend, is de software uitgebreid en gebruiksvriendelijk. Uitbreiding op het gebied van landen/cultuur zou een mooie aanvulling zijn.
Achtergrond wordt over 2 bladen gezet, je kunt dus niet kiezen voor rechter of linker kant. Via het opleggen van bv een kleur of een foto die je passend maakt op een kant, kun je een links of rechts verdeling maken. Dat werkt maar is omslachtig.
Jammer dat er geen cursussen aangeboden worden op dit gebied.

Klantenservice:
Reageert vlot en correct op vragen en klachten,biedt hulp en oplossingen voor problemen. Men werkt graag met waardebonnen bij een probleem wat niet altijd de aangewezen oplossing is helaas.

Levering van een besteld boek ging bij mij supersnel, 3 dagen.
Groot nadeel is dat je niet met ideal kunt betalen. Ik moest iemands credit card gebruiken om mijn boek te betalen want ik heb geen paypall.

Prijs - kwaliteit kan beter. Is wat aan de dure kant.
In de toekomst zal ik nogmaals een boek bij Saal maken om te zien of er iets gedaan is met mijn en andermans puntjes van verbetering.

  • Kwaliteit 74,3% 74,3%
  • Prijs 74% 74%
  • Software 87% 87%
  • Levertijd 82,9% 82,9%
  • Service 69% 69%

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.

Shares
Share This