Onze site heeft natuurlijk veel bezoekers die ofwel starten met fotoboek maken ofwel veel ervaring hebben met het maken van fotoalbums. Charlotte 1 kopie Wij zijn altijd benieuwd naar ervaringen van anderen en zijn dan ook erg blij dat Charlotte haar ervaringen wilde delen ten aanzien van TicTacPhoto.

Review TicTacPhoto door Charlotte

Onlangs heb ik een fotoalbum laten maken bij TicTacphoto.com; een Belgisch bedrijf dat fotoproducten levert aan heel Europa. Omdat ik tijdelijk in Noorwegen verbleef was dit voor mij erg handig, ze leverden zonder problemen of extra levertijd naar mijn Noorse adres! Ik heb een ‘Contemporary’ liggendA4 fotoalbum met harde kaft en glanzend papier besteld.

Software

Het maken van een fotoalbum kun je bij TicTacphoto op twee manieren doen. Je kunt de software downloaden en op die manier offline aan het album werken, of je kunt de online service gebruiken waar je niets voor hoeft te downloaden. Voor mensen die een computer hebben die gevoelig is voor enorme software programma’s (zoals ik), is deze laatste manier een echte uitkomst. Met een goede internetverbinding kon ik op iedere computer zonder problemen aan mijn fotoalbum werken.

De software is redelijk basic, maar had voor mij Charlotte 2 kopiealles wat ik nodig had. Dit waren een groot aantal pagina’s met standaard lay-outs voor het groeperen van mijn foto’s, hulp bij het uitlijnen van de foto’s en tekstboxen, en waarschuwingssignalen wanneer ik foto’s van onvoldoende kwaliteit wilde inplakken. Daarnaast kan er worden gekozen uit een groot aantal achtergrondkleuren, achtergrondafbeeldingen, cliparts en kaders.

Ik ben erg tevreden over het gebruik van de software; het is niet ingewikkeld dus je kunt vrij snel een groot fotoalbum maken. Nadeel is dat de mogelijkheden niet oneindig zijn. Zo kun je bijvoorbeeld niet foto’s schuin over elkaar plakken, en wordt het een hoop gepruts wanneer je buiten de standaard lay-outs gaat werken. Ander nadeel vind ik het overzicht van de geïmporteerde foto’s, dat er eigenlijk niet is. De foto’s die je hebt geïmporteerd eindigen allemaal op één hoop, in een klein schermpje naast het boek dat je aan het bewerken bent. Wanneer je een groot boek maakt met veel foto’s, is het erg lastig om hier overzicht in te behouden. Het aanbieden van verschillende mapjes voor foto’s zou een verbetering zijn.

Kwaliteit

Het geleverde album is van hoge kwaliteit: dikke en mooie glanzende pagina’s, en de foto’s die ik heb ingeplakt zijn van goede kwaliteit. Omdat ik een aantal foto’s heb laten inplakken die door de software als ‘te klein’ werden bestempeld heb ik een aantal foto’s van Charlotte 3 kopiemindere kwaliteit in het album. Dit heeft dus alles te doen met de foto’s, niet met de afdrukkwaliteit.

De foto’s op de voor- en achterkant van het album zijn tevens zeer goed, en loopt precies op een naad in elkaar over. Er is echter geen mogelijkheid om tekst op de achterkant te laten drukken.

Prijs

De prijs kan beter. Voor een album met 40 pagina’s (10 extra dan standaard) betaal je €49,95, terwijl dit bij bijvoorbeeld bij de Fotofabriek of MyPhotofun voor ongeveer een derde van de kosten kan. Naast het feit dat TicTacPhoto van zichzelf niet goedkoop is, zitten de kosten ook in de extra pagina’s. Je kunt alleen per 10 extra pagina’s bijbestellen, ook al heb je er maar 4 nodig.

Klantenservice

Ondanks het gebruiksgemak van de software heb ik de klantenservice twee keer benaderd. Eén keer met Charlotte 4 kopieeen vraag over de verplichte 10 extra pagina’s en een keer met een vraag over levertijden naar Noorwegen. Beide keren heb ik gebruik gemaakt van de online chatservice, en kreeg ik direct antwoord op mijn vragen, super!

Over de software, kwaliteit en klantenservice van TicTacPhoto ben ik erg tevreden, en als het alleen om die factoren zou gaan zou ik mijn volgende album direct bij ze bestellen. Echter, de hoge prijs is een minpunt, omdat dezelfde kwaliteit in het album voor minder geld te krijgen is.

Prijs: 5. Kwaliteit: 9. Software: 8. Levertijd: 9. Klantenservice 9.

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.