Sinds enige tijd krijgen gebruikers van onze site de mogelijkheid om zelf een review achter te laten over een fotoalbum aanbieder. De familie Koelewijn testte een fotoboek van Fotofabriek en stuurden ons de review.

Review Fotoalbum de Luxe Staand in hoogglans van Fotofabriek

Wij hebben een fotfotofabriek 3oboek de Luxe op hoogglanspapier laten maken bij Fotofabriek. Het was onze eerste kennismaking met dit bedrijf.

Software

We vonden de software prettig in het gebruik. Het uploaden van de foto’s ging soepel en we konden makkelijk van directory wisselen, zodat het opzoeken van de foto’s vlot ging. We hadden de foto’s namelijk op verschillende toestellen gemaakt.

In het fotoboek zelf waren veel mogelijkheden. Je kon de foto’s heel binnenkant fotofabriekflexibel plaatsen. Er was een mogelijkheid om sjablonen te gebruiken, maar je kon zelf ook kiezen waar je ze wilde plaatsen, hoe groot je ze wilde hebben of hoeveel je op een pagina wilde. We vonden het nog wel moeilijk om  foto’s naast elkaar op één lijn te krijgen. Het zou mooi zijn als bij de meest linkse foto een lijn naar boven en naar beneden stond om de foto’s precies te plaatsen. Nu krijg je op de achtergrond een raster, maar die is niet helemaal duidelijk.

Wij vonden het ook erg leuk dat we onze eigen foto’s als achtergrond konden gebruiken. Dat heeft soms een heel speciaal effect. Je kon ook een effen achtergrond kiezen in bijna elke gewenste kleur. Er was ook een mogelijkheid voor verschillende prints als achtergrond, maar die vonden wij over het algemeen te druk.

We hebben wat gespeeld met schaduwen en randen om de foto’s. Wat een mooi effect geeft dat in combinatie met de achtergrondfoto’s! Het was makkelijk uit te voeren. Je kon ook kiezen uit kaders. Daarvan vonden wij de meeste te opzichtig en druk. Wij hadden ze liever wat subtieler gezien. Bij het gebruik van de kaders was niet altijd duidelijk wat er met de foto ging gebeuren. Wat bleef over of wat ging weg. Bij sommige kaders ging veel van de foto weg. fotofabriek2Soms was een kader zwart getekend, maar bij de foto werd het wit. Wij hebben dan ook weinig gebruik gemaakt van de kaders.

Voor de omslagfoto misten we nog wat mogelijkheden om de bladzijde op te vullen bv. met inzetfoto’s. Nu konden we alleen één grote foto over de hele omslag en tekst gebruiken, waardoor je dus een deel van de foto op de voorkant en een deel op de achterkant hebt.

Hoewel wij niet om een controle hadden gevraagd, kregen we die toch opgestuurd. Elke bladzijde was kritisch bekeken en we kregen tips voor veranderingen. Als nieuwe klant is dat best handig! We kregen goede tips. We zijn alleen niet tevreden over de voorkant. Daar hadden we graag ook tips voor gehad. De verdeling over de pagina had mooier gekund.

De behandeling is snel gegaan. Een dag na het insturen van het album kregen we al de tips binnen. Je kon het veranderen of aangeven het zo te laten. Daarna kregen we bericht dat ze het gingen afdrukken en later dat ze hem hadden opgestuurd. Donderdagavond hadden we hem opgestuurd, zaterdag de herziene versie en daarna hadden we hem op vrijdag in huis.

Het resultaat vinden we mooi. De kleuren zijn goed. Het boek voelt stevig. Een volgende keer moeten we zelf wat minder dicht bij de vouwlijn plaatsen en beter nadenken over de compositie van de omslag.

We vonden het heel prettig om met deze software dit boek te maken en we raden het zeker anderen aan!

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.