2014-12-07 13.45.42Jacqueline schreef een review over Profotonet en deelde de resultaten met ons, zodat wij dit weer met jullie konden delen. Ook een review schrijven over een aanbieder en dit met ons delen? Neem contact op met ons via de contactpagina

Review: digitaal fotoalbum van Profotonet, formaat 30×20

Het album van Profotonet dat ik heb laten maken is werkelijk een plaatje: prachtige, duurzame kwaliteit met mooie heldere foto’s en schitterende kleuren.

Kortom: prachtige kwaliteit, wel tegen een hogere prijs dan eerdere albums die ik liet maken bij een andere aanbieder (Blurb en Albelli). Toch staan prijs en kwaliteit zeker wel in verhouding tot elkaar voor mi2014-12-07 13.47.41j. Dat betekent niet dat ik in de toekomst elk album hier zou laten afdrukken. Albums met vakantie-foto’s hebben voor mij een andere waarde dan het portfolio-album dat ik als amateur-fotograaf nu heb laten maken bij Profotonet.

Software

Het maken van het boek ging relatief eenvoudig, al heb ik voor sommige functionaliteiten wel moeten zoeken en proberen. Ik heb het gemis van een goede en heldere handleiding ervaren, liefst beschikbaar inde software ingebouwd. Met name de niet-standaard mogelijkheden waren even zoeken en uitproberen. Zo wilde ik om elke foto een randje, maar niet gelijk om de foto, maar op afstand. Ik wilde ook geen standaard kaders gebruiken van een ander softwareprogramma, omdat ik het belangrijk vond dat het zwart of wit van de album-pagina’s exact hetzelfde zou zijn als het zwart en wit in het kader.
Ook vond ik het jammer dat bij het opnamen van de pagina’s geen raster voorhanden is waarop je foto’s gemakkelijk kunt uitlijnen. Maar uiteindelijk heb ik wel de tools gevonden die ervoor zorgen dat de marges op elke pagina en voor elke foto ongeveer gelijk aan elkaar zijn.2014-12-07 13.46.41

Als je een foto toevoegt op de pagina gelijk vanuit de zijbalk, is het formaat van de foto steeds wisselend, en niet afgestemd op de grootte van de pagina. Dat is hetzelfde als je een fotokader toevoegt. Daarna moet je zelf met een aantal extra handelingen de formaten afstemmen op pagina en op andere foto’s. Je kunt een foto wel met 1 handeling schalen naar paginagrootte of gehele spread, maar bijv. niet naar paginahoogte. Wat wel prettig is, is dat je pagina-indelingen kunt bewaren als layout die je later vaker kunt toepassen.

De software kent een aantal standaard layouts om te gebruiken, net als maskers, achtergronden, kaders en heeft ook een scrapbook met afbeeldingen om te gebruiken. Omdat ik een professioneel album wilde maken heb ik daar geen gebruik van gemaakt, maar het is wel prettig dat ze aanwezig zijn.

De software zelf vind ik overzichtelijk in weergave en 2014-12-07 13.46.59schermonderdelen, en ook de menustructuur is praktisch. Een digitale handleiding voor verschillende gebruikersniveau’s zou het echter toegankelijker hebben gemaakt. Ik heb nu moeten zoeken hoe ik bepaalde dingen voor elkaar kon krijgen, een handleiding voorziet daar niet in. Uiteindelijk is dat wel gelukt, maar ik denk dat minder ervaren gebruikers een steun goed kunnen gebruiken.

Levertijd

De levertijd van het boek was snel! Ik had het sneller in huis dan was voorspeld bij de bestelling. Van de klantenservice heb ik geen gebruik hoeven maken. In het verleden heb ik wel voor andere bestellingen gebruik gemaakt van de klantenservice en die is uiterst correct, behulpzaam en klantvriendelijk. Beoordeling:

2014-12-07 13.46.08• Prijs 7
• Kwaliteit 10
• Software 7
• Levertijd 9

Ook een fotoboek maken bij Profotonet? Bekijk dan de site van Profotonet

Benieuwd naar het werk van Jacqueline? Bekijk dan de site van Jacqueline

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.

Shares
Share This