Profotonet: kwalitatief goede foto's, maar helaas een beetje slordig

Profotonet is kwalitatief misschien wel de beste aanbieder van Nederland. Men maakt echter wat foutjes bij de afwerking van het fotoboek. Daarnaast is men nogal prijzig.

Profotonet fotoalbum test

De afgelopen jaren ontvingen wij zeer regelmatig verzoeken van bezoekers van onze website om Profotonet te gaan testen. We hebben hier lang over getwijfeld, omdat deze aanbieder een andere drukproces gebruikt dan de meeste leveranciers uit onze test. Daar hoort ook een andere prijs bij en dat maakt dat het vergelijken van deze aanbieder met andere aanbieders iets lastiger is. Toch zijn we dit jaar overstag gegaan omdat we graag onze bevindingen ten aanzien van Profotonet willen delen.

 

Prijzen fotoboeken

Profotonet heeft een redelijk uitgebreid assortiment fotoboeken. Als we de prijzen van deze boeken vergelijken met de andere aanbieders, dan kunnen we niet anders dan concluderen dat men erg duur is. Een reden daarvoor is waarschijnlijk de druktechniek die men gebruikt. Waar veel aanbieders de boeken printen, drukt Profotonet haar boeken fotochemisch af. Maar daarmee is men niet uniek in onze test, want ook Saal Digital doet dit.

Een A4 staand of liggend fotoboek van 24 pagina’s kost bij Profotonet bijna twee keer zoveel dan bij bijvoorbeeld Fotofabriek. Vergelijken we dit met Saal Digital, dan zien we dat er nog €16 verschil in zit.

 

Software

Profotonet maakt gebruik van de downloadvariant van de Taopix software. Dit is een wat verouderde versie. Het pakket is gebruiksvriendelijk, maar kan qua opties nog wel wat verbeteren. Zo kan je het formaat boek niet tussentijds wijzigen (wel krijg je een upgrade-optie) en kan je een foto niet transparant maken. Ook zouden de mogelijkheden voor het bewerken van foto’s wel wat uitgebreider mogen.

Wat wij erg leuk vinden zijn de lay-outs die Profotonet zelf heeft samengesteld. Deze zijn origineel en zien we bij weinig andere aanbieders. Compliment daarvoor.

 

Kwaliteit van het Profotonet fotoalbum

Op het gebied van kwaliteit hadden wij uitermate hoge verwachtingen bij Profotonet. Deze komen helaas slechts deels uit. De kwaliteit van de foto’s, de kaft en huidskleuren binnen foto’s is uitstekend. Daar is ons panel unaniem over. Ook is men erg blij dat er geen reclame op de kaft van het boek en aan de binnenkant zit.

Toch laat Profotonet een paar steekjes vallen. Een van de hoeken van het boek is beschadigd en zit los. Ook is het binnenwerk niet evenwijdig op de kaft gelijmd. Zonde, want zonder deze minpunten was Profotonet zonder meer kanshebber geweest voor de titel “beste kwaliteit fotoboek”. Nu eindigt men op het gebied van kwaliteit net buiten de top 10.

Levertijd

Waar Profotonet in onze fotoalbum test echt indruk mee maakt is de snelheid van leveren. Na twee weekdagen krijgen we namelijk het fotoboek al thuis afgeleverd.

Service

Wat service betreft heeft Profotonet aandacht voor haar klant. Dat uit zich op verschillende vlakken. Men reageert uitermate snel op vragen die we stellen via mail. In één geval krijgen we binnen 12 minuten reactie. Men beseft zich dat reclame op een fotoboek afbreuk doet aan het geheel en levert dus standaard een boek zonder reclame of streepjescodes. Ook is men een van de weinige leveranciers waar het mogelijk is om het fotoboek op te halen. Woon je in de buurt van Capelle aan de IJssel, dan is dit een mooie manier om wat kosten te besparen.

Conclusie Profotonet fotoboek

Doordat men hoge prijzen hanteert voor het maken van de fotoboeken en de software wat beperkt is, wordt het lastig om erg hoog te eindigden in onze fotoalbum test. Het is jammer dan Profotonet een aantal slordigheden in het fotoboek had zitten, want de kwaliteit van de foto’s is echt prachtig. Zonder deze aandachtspunten was een top 10 positie in onze fotoalbum test zeker haalbaar geweest.

 

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Tips Fotoalbum maken
Average rating:  
 0 reviews

 

  • Kwaliteit 74,3% 74,3%
  • Prijs 59% 59%
  • Software 83% 83%
  • Levertijd 94,3% 94,3%
  • Service 66% 66%

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.