Profotonet fotoboek: beste kwaliteit uit de fotoalbum test 2019

Het Profotonet fotoboek is kwalitatief gezien het beste fotoboek uit onze fotoalbum test. Maar daar betaal je ook wel een behoorlijke prijs voor. Met name de prijs maakt dat men niet een top 10 positie weet te behalen. 

 

Profotonet eindigde in fotoalbum test van 2018 aan de onderkant van de middenmoot. Daar waren een aantal redenen voor. Het fotoboek was enigszins slordig afgewerkt, waardoor de waardering op kwaliteit lager was. Ook bleken de prijzen hoog in vergelijking met andere aanbieders. 

 

Profotonet fotoboek maken: algemene informatie

Profotonet is gevestigd in Capelle aan de IJssel. Men beschikt over een eigen fotolab en drukt haar fotoboeken niet af met een printer, zoals de meeste andere leveranciers in onze test. Profotonet gebruikt moderne lasertechniek in combinatie met fotochemisch ontwikkeling om het mooiste resultaat te behalen. Men richt zich ook niet primair op de consumentenmarkt, maar meer op de veeleisende (beroeps)fotograaf. 

 

Software

Profotonet maakt voor haar software gebruik van de Taopix software. je kan daarbij kiezen uit zowel een online variant en een Mac/Windows variant die je kan downloaden. Het online pakket is gebruiksvriendelijker en heeft onze voorkeur. Het is wat actueler dan de verouderde Windows/Mac variant.

Als we de pakketten vergelijken met de beste software uit onze test (CEWE), dan valt op dat we een aantal opties missen. Zo is de prijs van het fotoboek niet direct zichtbaar in de software, kunnen we geen paginanummers toevoegen en zijn de fotobewerkingsmogelijkheden nogal beperkt. 

Wel is het leuk te zien dat Profonet diverse themaboeken (huwelijk, communie, baby) aanbiedt. 

 

Prijs van de fotoboeken:

Profotonet heeft één groot nadeel ten opzichte van andere leveranciers in onze fotoalbum test. Men is erg duur. Voor een standaard A4 fotoalbum betaal je al €16 meer dan bijvoorbeeld bij CEWE en wel €36 meer dan bij fotoalbums-maken. We moeten daarbij wel zeggen dat je bij Profotonet dus een betere kwaliteit krijg en standaard een platliggend boek.

Maar zelfs al vergelijken we de prijzen van de platliggende boeken, dan nog is Profotonet duur. Want Saal Digital, die eveneens een uitstekend boek levert, is bij een boek van 24 pagina’s €16 goedkoper. En ook Fotofabriek levert een platliggend boek (weliswaar iets mindere kwaliteit) voor €17 minder.

 

Kwaliteit en levertijd

De levertijd van het Profotonet fotoalbum is zeer goed. Want we ontvangen 4 dagen na bestelling het album reeds thuis. Daarmee is men sneller dan 80% van de andere aanbieders in onze test.

Zoals gezegd is de kwaliteit van het Profotonet uitmuntend. Het verschil ten opzichte van 30 vd 35 geteste leveranciers is redelijk groot. Alleen Saal Digital, Pixbook en in iets mindere mate Fotofabriek komen in de buurt. De kaft is prachtig. De afwerking is dit jaar perfect en de kleuren in het boek zijn zowel mooi als scherp. Al onze panelleden waardeerden het Profotonet fotoboek dan ook zeer goed.

 

Service

De prijzen op de website van Profotonet zijn duidelijk en transparant. Wel missen we een aantal extra services. We kunnen bijvoorbeeld ons boeken niet laten inpakken als cadeau. Ook kunnen we nog geen cursussen vinden op de website of via een chatfunctie contact zoeken. Wel zien we dat we ons fotoboek zouden kunnen afhalen als we willen.

De klantenservice van Profotonet reageert snel op onze vragen. We ontvangen binnen een paar uur reactie op onze e-mails. 

Conclusie over het Profotonet fotoboek:

Men levert kwalitatief het beste fotoboek uit onze fotoboek vergelijking. Het is jammer dat men relatief duur is, zeker in vergelijking met Saal Digital. Anders was men zonder twijfel in de top 5 van de test beland. 

  • Kwaliteit 82% 82%
  • Prijs 62% 62%
  • Software 83% 83%
  • Levertijd 89% 89%
  • Service 68% 68%

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.