PosterXXL test 2019: goede prijzen, verder middelmatig

Poster XXL levert fotoboeken die prima geprijsd zijn. Kwaliteit blijft een verbeterpunt en daardoor komt men niet verder dan een 23e plek. 

 

Poster XXL eindigde vorig jaar op de 24e positie in onze test. Belangrijkste aandachtspunten lagen daarbij op de afwerking van het fotoboek, wat gewoon niet goed was. Dit jaar weer een nieuwe kans. 

 

PosterXXL: algemene informatie

PosterXXl is een leverancier uit Duitsland en levert haar producten sinds 2004. Men heeft een eigen drukkerij in München. Dat men Duits is zie je duidelijk op de website, want bepaalde stukken zijn niet door de vertaalmachine gehaald. Zo staat er prominent “Alle Fotobücher gibt es im Hoch- oder Querformat sowie Quadratisch.”. Het aantal formaten fotoboeken valt een klein beetje tegen. Zo kent men (nog) geen A3 formaten.

 

Software

Zoals veel aanbieders in onze test maakt men gebruik van een Taopix pakket. Je kan daarbij kiezen uit een online en een offline variant. In het geval van PosterXXL heeft men gelukkig wel gekozen voor een moderne versie van Mac/Windows variant. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld Fotoboeken.nl, Hetfotoalbum of Henzo.

In de software kan je kiezen voor een themaboek, wat voor sommige mensen een pluspunt is. We missen eigenlijk geen echt belangrijke opties in de software. Wel is het zo dat CEWE en Albelli betere en uitgebreidere pakketten bieden.

 

Prijs van de fotoboeken:

PosterXXL is een aanbieder die haar fotoboeken tegen goede prijzen levert. Qua prijs valt men zeker in de top 10 van onze test. Wil je bij voorbeeld een A4 platliggend fotoboek van 60 pagina’s? Dan is PosterXXL de goedkoopste aanbieder die je kan vinden.

 

Kwaliteit en levertijd

Wat levertijd betreft is er nog veel te winnen. Het duurt liefst 15 dagen voordat we het boek thuis ontvangen.Als we dat dan vergelijken met de levertijd van Printsy (2 dagen) dan duurt dit te lang. Het merendeel van de door ons geteste aanbieders heeft slechts 4-5 dagen nodig. 

De kwaliteit van PosterXXl was vorig jaar een aandachtspunt. Dit jaar valt dat op zich nog mee. Wel is het zo dat de kaft geen hoge waarderingen krijgt van ons panel. Dat komt mede door het logo dat (te) prominent aanwezig is. De kleuren en de scherpte van de foto’s in het boek is verder prima, al worden veel andere boeken hoger aangeslagen. 

 

Service

Op het gebied van service scoort PosterXXL niet veel punten. Dat heeft deels met de klantenservice te maken. Het ene moment reageert deze binnen het uur (uitstekend!), het andere moment duurt het liefst 6 dagen voordat we een mail terug krijgen. Verder biedt men ook geen extra services.

Conclusie bij de test van PosterXXL :

Een 23e positie is het hoogst haalbare dit jaar. De fotoboeken zijn prima van prijs. Maar de kwaliteit van de albums is slechts redelijk. De levertijd is te lang en men biedt te weinig services ten opzichte van de concurrentie. 

  • Kwaliteit 69% 69%
  • Prijs 84% 84%
  • Software 78% 78%
  • Levertijd 57% 57%
  • Service 56% 56%

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.