PosterXXL fotoboek review

Een andere nieuwe aanbieder in onze fotoalbum test is PosterXXL. Poster XXL, de naam zegt Poster xxl review 3het al, richt zich in eerste instantie op het afdrukken van foto’s op een groot formaat. Daarnaast biedt men dus ook fotoboeken. Wij waren dan ook erg benieuwd naar deze aanbieder en hebben haar meegenomen in het fotoboeken vergelijken.

Net als bij iedere aanbieder gaat de test over een groot aantal criteria, die uiteindelijk samenkomen in een vijftal beoordelingspunten, namelijk software, kwaliteit, levertijd, service en natuurlijk de prijzen van de fotoboeken. Hieronder vind je achtereenvolgens de resultaten voor Poster XXL.

Software

Poster XXL maakt gebruik van een online foto editor en van een downloadbaar programma. Wij vinden een online programma persoonlijk altijd wat minder dan een softwareprogramma dat je download. Dat komt omdat over het algemeen deze online editors wat minder opties hebben. Daarnaast moet je alle foto’s eerst opladen naar de site, alvorens je het fotoboek gaat maken. Men name als je nog niet exact weet welke foto’s je wel of niet gaat gebruiken, is dat minder handig.

Het online programma van Poster XXL is wat ons betreft een van de minst uitgebreide pakketten uit onze fotoalbum test. Het programma dat je kan downloaden is alleen beschikbaar voor Windows. Je ziet deze ook niet als je een Mac hebt. Bij het maken van een boek kan je kiezen voor een aantal thema’s. Verder zijn er ruim voldoende achtergronden, layouts en cliparts beschikbaar. Verder werkt het programma prima, maar is het wat minder uitgebreid dan de CEWE software van Pixum of de Albumprinter software van Albelli.

Prijzen PosterXXLPoster xxl review 1

Een belangrijk punt waar Poster XXL goed op scoort is het onderdeel prijs. Men is namelijk voor de meeste formaten fotoboeken één van de goedkoopste aanbieders uit onze test. Natuurlijk zijn er altijd partijen die nog goedkoper zijn, maar bij PosterXXL kan je je in ieder geval geen buil vallen.

Levertijd en Kwaliteit Poster XXL

Wij bestelden een fotoboek bij Poster XXL en moesten in totaal 7 dagen wachten op de aflevering. Dat is op zich niet erg lang, maar het is wel zo dat het merendeel van de andere aanbieders sneller aflevert.

En dan het fotoboek zelf natuurlijk. Deze werd zoals dat ook met de andere boeken is gedaan, beoordeeld door een panel met daarin bezoekers van onze website. Dit panel vond het fotoboek van PosterXXL niet een van de mooiste boeken uit de test, maar middelmatig. Enkele terugkoppelingen die wij ontvingen:

“Een aardig boek, maar niet bijzonder. Dun papier”

“Rode gloed over veel foto’s” 

“Net boek, maar geen top” 

Service PosterXXL

Als laatste onderdeel uit onze fotoalbum test 2015 hebben wij gekeken naar de service van Poster XXL. Daarover zijn wij zeker te spreken. Men reageert zeer snel op vragen via mail en laat in haar contact blijken dat men een stapje meer wil zetten voor de klant. Compliment hiervoor!

Conclusie

Al met al zijn wij te spreken over nieuwkomer Poster XXL. Men levert een goede service en is een van de goedkopere aanbieders uit onze test. Het softwarepakket voor Windows is prima. Voor Mac gebruikers is er een online pakket dat wel wat beperkter is. Het is jammer dat men kwalitatief net wat minder presteert dan veel andere aanbieders, anders had er zeker een hogere positie ingezet. Nu eindigt men op plek 13.

Wil jij een fotoalbum maken bij Poster XXL? Klik hier om naar de site van Poster XXL te gaan

[yasr_multiset setid=0]

Zelf een beoordeling over PosterXXL achterlaten? Doe dat hieronder.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

PosterXXL
Average rating:  
 0 reviews

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.