PosterXXL fotoalbum test 2016IMG_0937

Vorig jaar hebben wij Poster XXL voor het eerst toegevoegd aan onze fotoalbum test. PosterXXL bleek een welkome uitbreiding, die het op een aantal vlakken prima deed, maar ook nog wel de nodige verbeterpunten kende. De service en prijzen waren goed voor elkaar, maar op kwaliteit en software kon het net wat beter.

 

Prijs PosterXXL fotoalbum

Dit jaar hebben we de fotoalbum prijzen nog wat uitgebreider vergeleken dan vorig jaar. Bij PosterXXL valt op dat de prijzen voor de standaard 24 pagina’s fotoboeken prima zijn en dat men zelfs goedkoop is. Voor de 21×21 boeken, de wat dikkere boeken of boeken met een fotopapier afwerking is dit niet het geval. Poster XXL is dan juist wat duurder.

 

Software

De software van Poster XXL is verkrijgbaar voor zowel Windows, Mac als online. Het pakket is redelijk compleet, heeft veel achtergronden en lay-outmogelijkheden en is gebruiksvriendelijk. Het is op de pakketten van Albelli, CEWE en Kodak (Fotofabriek / Fotogoed) na een van de betere.

IMG_0935

Levertijd PosterXXL fotoalbum

Levertijd is een van de 110 criteria waar wij naar kijken en telt voor een redelijk deel mee in de eindpositie. De levertijd van PosterXXL is iets langer dan we bij de meeste andere afdrukcentrales gewend zijn. We moesten in totaal namelijk 7 dagen wachten. Toch zijn er ook genoeg aanbieders die minder dan Poster XXL presteren.

 

Kwaliteit PosterXXL fotoboek

Posterxxl fotoalbum

Rechts onderin is het boek niet helemaal recht ingelijmd

Het belangrijkste onderdeel uit de fotoalbum test 2016 is kwaliteit van het fotoalbum. Voor Poster XXL betekent dit dat we het fotoalbum hebben bekeken en door ons panel hebben laten beoordelen op diverse kwaliteitscriteria zoals kleuren van de foto’s, huidkleuren, binding, papierkwaliteit en afwerking. Het Poster XXL fotoalbum wordt door ons panel als redelijk goed gewaardeerd. Op zich worden de kleuren behoorlijk goed gewaardeerd, maar is er op de afwerking nog wel wat aan te merken. Eea is namelijk redelijk scheef ingelijmd en dat is zonde.

 

Service

Op het gebied van service doet PosterXXL het niet gek. Men reageert wel wat wisselend op e-mails. PosterXXL achterkantDe ene mail wordt binnen 10 minuten beantwoord, op een van de anderen moeten we bijna 3 dagen wachten. Verder biedt PosterXXL eigenlijk geen bijzondere extra’s. Men is redelijk uitgebreid qua betalingsmogelijkheden, maar heeft geen opties zoals cursussen, cadeauverpakking, spoedbestelling of maatwerk.

Conclusie:

We zijn best tevreden over Poster XXL. Hoewel men het niet kan winnen op prijs en kwaliteit van de hoogvloiegers in onze fotoalbum test 2016, doet men het helemaal niet slecht en eindigt men als 13 van 30 aanbieders.

[yasr_multiset setid=0]

Actie van de maand

Albelli

Fotoalbum aanbieders

Over Tips Fotoalbum Maken

Over Tips fotoalbum maken: wij vergelijken fotoboeken

Tips fotoalbum maken is een initatief van ervaren gebruikers van fotoalbum software. Tips fotoalbum maken wil haar ervaringen delen om voor de nieuwe gebruiker de drempel te verlagen om zelf online fotoalbums maken. Sinds 2007 voeren wij jaarlijks de fotoalbum maken test uit. Sinds 2009 publiceren we deze ook op internet en dit jaar is deze fotoalbum test uitgebreider dan ooit.
Op deze website staan verder allerlei tips die het samenstellen van een fotoboek nog leuker en makkelijker voor je maken. Adviezen voor de beste foto-albumsites, een fotoalbum test, tips om de kwaliteit van je fotoboek te verbeteren, fotoboek maken en fotoalbum kortingen. Een fotoalbum vergelijk geeft u inzicht en zorgt ervoor dat je het beste fotoboek maken kan. Start meteen met het fotoboek maken na het lezen van onze fotoboek vergelijking en fotoalbum test.
Wij houden je via deze website op de hoogte van onze ervaringen bij het fotoalbum maken. Heb jij ervaringen bij het Fotoboek maken voor ons? Heb jij nog goede tips, vragen of opmerkingen voor tips fotoalbum maken? Wij stellen feedback op deze website over fotoboek maken op prijs!
Mail dan naar info@tipsfotoalbummaken.nl

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.