PosterXXL fotoalbum test: qua prijs redelijk goed

Poster XXL is qua prijs best een aantrekkelijke leverancier, maar wat kwaliteit betreft is er verbetering mogelijk.

PosterXXL fotoalbum test

Poster XXL is nu al enkele jaren opgenomen in onze fotoboek vergelijking. Vorig jaar eindigde men op een 26e positie. Dat is niet erg hoog. Reden hiervoor is dat men in geen enkele categorie echt uitblonk, maar men presteerde ook nergens slecht. Het wil dus niet zeggen dat je als leverancier geen kwaliteit levert, maar met name dat andere leveranciers op andere vlakken het verschil maken.

 

Prijzen

De prijzen van de fotoalbums van PosterXXL zijn best goedkoop te noemen. Dat geldt zeker wanneer je een boek maakt die meer dan 50 pagina’s heeft. Er is geen enkele aanbieder die op dat moment goedkoper is. Voor boeken op hoogglans papier en platliggende boeken is PosterXXL niet goedkoop.

 

Software

Het pakket dat door PosterXXL gebruikt wordt om fotoboeken te maken zie we in deze test vaker terug. Er zijn behoorlijk wat aanbieders die een versie van deze software gebruiken. PosterXXL heeft een redelijk uitgebreide variant van deze gebruiksvriendelijke software. Dat betekent dat je meer dan voldoende opties hebt om je pagina’s in te delen, er voldoende achtergronden zijn en ook extra cliparts beschikbaar gesteld worden. Ook zijn belangrijke opties als het wisselen van foto’s tussen twee kaders en het plaatsen van een eigen foto over twee pagina’s mogelijk.

 

PosterXXL fotoalbum test: levertijd

Poster XXL doet er relatief lang over om een boek te printen en bezorgen. De levertijd van ons fotoalbum is namelijk 7 weekdagen. Dat is wat langer dan de meeste andere aanbieders in onze vergelijking nodig hebben.

 

Kwaliteit

Het belangrijkste criterium voor onze test is de kwaliteit van het fotoalbum. Deze valt dit jaar wat tegen bij PosterXXL. De binnenkant van het fotoboek is niet netjes op de kaft gelijmd. Ook lijkt het alsof de kaft te groot is voor het binnenwerk. De verhouding is een beetje zoek.

De kleuren van de foto’s zijn voldoende, al vindt ons panel dit in andere boeken toch wat mooier. Wat wel goed is, zijn de kleuren op de kaft en de binding van het fotoboek. Al met al eindigt PosterXXL op gebied van kwaliteit aan de onderkant van de middenmoot. Men levert geen slecht boek, maar echt goed is het ook niet.

 

Service

De service van PosterXXL blijft beperkt tot de noodzakelijke ondersteuning per telefoon, email en chat. Dit gaat prima, want we worden telefonisch snel te woord gestaan en ook via mail krijgen we na iets meer dan een halve dag antwoord op onze vragen.
Men mist in haar aanbod nog wel wat extra opties. Zo kunnen we bijvoorbeeld het logo niet verwijderen op de kaft, zijn er geen cursussen beschikbaar en kunnen we het fotoboek niet laten inpakken in cadeaupapier.

 

Conclusie:

Poster XXL is qua prijs best een aantrekkelijke leverancier, maar wat kwaliteit betreft is er verbetering mogelijk. Dat maakt dat men slechts op een 24e plek eindigt dit jaar.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

posterxxl fotoboek
Average rating:  
 0 reviews
  • Kwaliteit 65,4% 65,4%
  • Prijs 83% 83%
  • Software 81% 81%
  • Levertijd 80% 80%
  • Service 57% 57%

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.