MyPhotofun test 2019: goede prijs, levertijd

MyPhotofun levert een fotoboek dat wat verbeterpunten heeft op het gebied van kwaliteit, maar wat prima geprijsd is. 

 

MyPhotofun staat al sinds jaar en dag in onze fotoalbum test. Destijds viel men op door de afwijkende fotoboek formaten. Deze zijn tegenwoordig zeer vergelijkbaar met andere aanbieders. 

 

Fotoboek maken bij Myphotofun: algemene informatie

MyPhotofun is het merk van Gigaprint uit Almere. Deze full service drukkerij is al vele jaren actief in de fotoboek markt en valt op door de vele samenwerkingen. Zo print men nog steeds de fotoboeken voor Fotogeschenk, Blokker en Hetfotoalbum. Ook heeft men tijdelijk een samenwerking  gehad met Fotoalbum.nl, voordat deze partij failliet ging. 

 

Software

De software van MyPhotofun zien we veel terug in onze test. Het is een pakket dat gebruiksvriendelijk is en zowel voor Windows, Mac als ook online te gebruiken is. De online versie heeft onze voorkeur. Deze werkt wat makkelijker dan de verouderde download software voor Mac en Windows. Qua opties is deze software helemaal niet gek, al zijn de pakketten van CEWE, Albelli en Fotogoed echt beter en uitgebreider. Zo kan je bijvoorbeeld (nog) geen themaboeken maken. 

 

Prijs van de fotoboeken:

MyPhotofun behoort tot de goedkoopste aanbieders uit onze fotoboek vergelijking. Zeker wanneer het gaat om standaard fotoboeken van diverse formaten en diktes. Wanneer we kijken naar de platliggende boeken, dan behoort men eveneens tot het goedkopere segment. 

 

Kwaliteit en levertijd

De levertijd van MyPhotofun is wat langer dan dat we gewend zijn. Het duurt 6 dagen voordat we het boek ontvangen. Andere jaren was men meestal sneller.

De kwaliteit van het fotoalbum wordt zoals gebruikelijk door ons panel beoordeeld. MyPhotofun heeft dit jaar geinvesteerd in een nieuwe printer en dat zou een verbetering in kwaliteit moeten opleveren ten opzichte van vorige jaren. Het valt op dat men geen slecht boek levert, maar dat MyPhotofun zeker niet tot de beste aanbieders behoort. Dat heeft diverse redenen.

De kaft van het fotoalbum behoort tot de minste mooie uit onze fotoalbum test 2019. Deze is in vergelijking met andere leveranciers erg donker. De kleuren in de fotoboek zijn niet slecht, maar ook hier zien we veel aanbieders die fraaiere boeken leveren. 

De afwerking van het boek is wel meer dan voldoende. In het verleden was dit nog wel eens verkeerd. Dat is nu zeker niet het geval. 

 

Service

De prijzen op de website zijn transparant weergegeven. We missen wel diverse extra services, zoals de mogelijkheid om een fotoalbum als cadeau in te pakken. Uiteraard testen we ook weer de klantenservice. Zoals altijd is dat prima geregeld bij MyPhotofun. Men reageert altijd binnen het uur en soms zelfs binnen het kwartier.

Conclusie over MyPhotofun:

Tja, wat moeten we zeggen? MyPhotofun eindigt op een enigszins teleurstellende 21e plek. Dat heeft met name met de kwaliteit te maken. En dan specifiek met de kaft. 

  • Kwaliteit 68% 68%
  • Prijs 89% 89%
  • Software 78% 78%
  • Levertijd 83% 83%
  • Service 68% 68%

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.