MyPhotofun test: prima prijs, maar een matige kwaliteit

MyPhotofun is al enkele jaren bezig met een opmars in onze fotoalbum test. MyPhotofun molenVorig jaar eindigde men als 8e, met dank aan een prima prijs-kwaliteitsverhouding. We waren dus op voorhand al erg benieuwd naar de resultaten van dit jaar.

 

Prijs en assortiment fotoboeken

Het assortiment van MyPhotofun is al jaren afwijkend ten opzichte van de andere aanbieders. Niet zozeer op aantallen, maar wel op formaten. De standaard formaten zoals we deze kennen, worden door MyPhotofun niet aangeboden. Je krijgt altijd een formaat wat net iets groter is. Wel is het jammer dat de 36×30 staand en liggen fotoboeken niet als optie te krijgen zijn. Het is ook teleurstellend dat men voor slechts 1 maat een platliggend boek aanbiedt.

De prijs van de MyPhotofun fotoboeken is nog steeds erg gunstig. Wij vergelijken de prijzen van diverse formaten, 3 verschillende diktes en verschillende afwerkingen en daarbij valt op dat MyPhotofun gewoon goedkoop is. Men weet door slim en efficiënt te werken, de kosten te drukken en dat zien we dus terug. Voor de 21×21 (bij MyPhotofun 24×24), de A4 staand en liggend (bij MyPhotofun 24x33cm) en het 30×30 fotoboek is MyPhotofun echt een van de goedkoopste aanbieders.

 

SoftwareMyPhotofun verpakking

De MyPhotofun software is helaas alleen te verkrijgen voor Windows. Dat is toch wel een tegenvaller, want ook een online variant is niet beschikbaar. Wat ons betreft is dit een gemiste kans, want waarom zou je jouw product niet breder in de markt willen zetten? Verder is de software redelijk goed. Er zijn voldoende opties aanwezig om een mooi boek te maken, al haalt dit pakket het niet bij die van Albelli, Fotofabriek of Pixum.

 

Levertijd

De levertijd is altijd een belangrijk criterium. Je wilt natuurlijk niet te lang wachten na het maken van je fotoalbum. MyPhotofun presteert hier uitstekend, want wij ontvangen het fotoalbum al na 4 dagen in huis. Daarmee is MyPhotofun een van de snelste aanbieders uit de fotoalbum test 2016.

 

MyPhotofun test: kwaliteit fotoalbumMyPhotofun binding

De kwaliteit van MyPhotofun is over het algemeen altijd prima. Ook dit jaar hebben we hier weer een panel van gebruikers naar laten kijken. Niet alleen kijkt men naar de kwaliteit van de foto’s, naar de huidtinten, en kwaliteit van de kaft. Ook de binding is een belangrijk criterium. Juist op dit laatste punt scoort MyPhotofun wat minder. We zien duidelijk aan de bovenkant dat het boek los begint te raken van de omslag. Dat geldt overigens ook voor de boeken van Hetfotoalbum en Blokker, die allen bij dezelfde drukker vandaag komen. Ook zijn de kleuren van het MyPhotofun fotoalbum echt minder mooi dan van een groot deel van de andere boeken uit onze test. Wel vinden we de zwarte binnenkant erg fraai.

 

Service Myphotofun

De service van MyPhotofun voor wat betreft reageren op klantvragen is prima. Men beantwoord onze vragen in alle gevallen binnen een half uur, want natuurlijk super klantvriendelijk is. Andere service-aspecten zoals het bieden van een designservice, fotoalbum cursussen en betalingsmogelijkheden zijn ook goed voor elkaar. Wat wij nog missen zijn de kleine extraatjes, zoals het ophalen van een fotoboek bij de drukkerij, een inpakservice, een cadeauverpakking en het plaatsen van een spoedbestelling (al is dit laatste wellicht overbodig door de snelle levertijd.

 

Conclusie MyPhotofun test 2016:

MyPhotofun scoort uitstekend op het onderdeel prijs, maar omdat men beduidend lager wordt beoordeeld op afdrukkwaliteit valt men flink terug ten opzichte van vorig jaar. Men eindigt als 12e in onze fotoalbum test 2016. Maak je fotoboek bij MyPhotofun

Actie van de maand

Albelli

Fotoalbum aanbieders

Over Tips Fotoalbum Maken

Over Tips fotoalbum maken: wij vergelijken fotoboeken

Tips fotoalbum maken is een initatief van ervaren gebruikers van fotoalbum software. Tips fotoalbum maken wil haar ervaringen delen om voor de nieuwe gebruiker de drempel te verlagen om zelf online fotoalbums maken. Sinds 2007 voeren wij jaarlijks de fotoalbum maken test uit. Sinds 2009 publiceren we deze ook op internet en dit jaar is deze fotoalbum test uitgebreider dan ooit.
Op deze website staan verder allerlei tips die het samenstellen van een fotoboek nog leuker en makkelijker voor je maken. Adviezen voor de beste foto-albumsites, een fotoalbum test, tips om de kwaliteit van je fotoboek te verbeteren, fotoboek maken en fotoalbum kortingen. Een fotoalbum vergelijk geeft u inzicht en zorgt ervoor dat je het beste fotoboek maken kan. Start meteen met het fotoboek maken na het lezen van onze fotoboek vergelijking en fotoalbum test.
Wij houden je via deze website op de hoogte van onze ervaringen bij het fotoalbum maken. Heb jij ervaringen bij het Fotoboek maken voor ons? Heb jij nog goede tips, vragen of opmerkingen voor tips fotoalbum maken? Wij stellen feedback op deze website over fotoboek maken op prijs!
Mail dan naar info@tipsfotoalbummaken.nl

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.