MyPhotofun fotoboek test 2015

Een van de aanbieders die wij al sinds jaar en dag meenemen in de fotoalbum test MyPhotofun 7is MyPhotofun. Deze aanbieder wijkt qua formaten fotoboeken af van de traditionele aanbieders en is daarom soms wat lastig te vergelijken. MyPhotofun is bezig met een opmars in de fotoboek test, want tot dusver is men de laatste jaren steeds verder gestegen. Vorig jaar eindigde men op de 8e plek, waarbij het sterkste punt de prijs-kwaliteitsverhouding was. Minder sterke punten waren de software en de relatief lange reactietijd van de klantenservice op verzonden e-mails. Dit jaar eindigt men ook op de 8e plek, met een goede beoordeling op kwaliteit en een zeer goede beoordeling op prijs. Aandachtpuntjes zijn een iets langere levertijd en een wat mindere software.

Prijs

Wij hebben bij alle aanbieders de totaalprijzen (incl. verzend en/verwerkingskosten en fotocover) vergeleken van:

  • Een 36 pagina’s hardcover fotoboek met standaard papier in 5 verschillende formaten
  • Een 60 pagina’s hardcover fotoboek met standaard papier in 5 verschillende formaten
  • Een 36 pagina’s hardcover fotoboek met hoogglans papier in 5 verschillende formaten
  • Een 36 pagina’s hardcover fotoboek met lay-flat uitvoering in 5 verschillende formaten

Als we vervolgens kijken naar MyPhotofun, dan valt het op dat zij, op Foto.com na, de goedkoopste aanbieder in onze test zijn. Daarbij moeten we wel vermelden dat MyPhotofun niet alle formaten heeft en slechts voor 1 formaat de lay-flat uitvoering kent. Best jammer.

Software

Over de software van MyPhotofun hebben we al vaker geschreven. Het is namelijk dezelfde als van Binqy, Blokker en Profotonet. Best een aardig softwarepakket, maar niet zo makkelijk en volledig als bijvoorbeeld de Albelli of CEWE software (van Fotoalbum.nl en Pixum). MyPhotofun heeft in vergelijking met Profotonet wat minder lay-outmoMyPhotofun verpakkinggelijkheden toegevoegd. Het toevoegen van achtergronden in dit softwarepakket is erg onhandig.

Tijdens het maken van een fotoboek hebben we ook de Beta-versie van de software geprobeerd. Deze leidde echter meermaals tot fouten, die ook door MyPhotofun niet opgelost konden worden.

Mac software

De Macintosh versie van de software is helaas nog niet op de markt gebracht. Wel jammer, want wij denken dat veel bezoekers van onze site best een fotoalbum zouden willen maken bij MyPhotofun.

Levertijd

De levertijd is niet voor een ieder even belangrijk. Toch is het fijn om te weten waar je aan toe bent bij een aanbieder. Wij hebben een fotoboek besteld en kregen deze na 6 dagen thuis geleverd. Niet slecht, maar wel langer dan de meeste andere aanbieders in onze test.

KwaliteitMyPhotofun 2015 6

De kwaliteit van het MyPhotofun fotoboek werd vorig jaar goed beoordeeld. Dit jaar heeft ons panel ook het MyPhotofun fotoalbum aan een uitgebreide test onderworpen en de conclusie was wederom dat men een prima boek levert. Eigenlijk zeggen de commentaren alles:

“net boek”,

“prima, geen bijzonderheden”,

“mooie kleuren, goede afwerking”

“fraaie zwarte binnenkant” 

Service

De service van MyPhotofun is door ons uitgebreid getest. Zo hebben wij diverse malen via mail entelefonisch geprobeerd contact te zoeken. Telefonisch is dit ons tot 2 maal toe niet gelukt. Via e-mail wel. Vragen werden over het algemeen snel beantwoord, soms zelfs binnen de 2 uur. Wat wel jammer was dat de service minder snel was toen we deze echt nodig hadden, namelijk toen de Beta-versie van de software niet meer werkte. We hebben 29 december voor het eerst contact gehad en de uiteindelijke terugkoppeling volgende pas 6 januari.

Wat wij erg leuk vinden aan de service van MyPhotofun is de ontwerpservice. Hierbij kan je een fotoalbum laten maken door experts van MyPhotofun. Scheelt je tijd en toch heb je een mooi resultaat.

Eindoordeel

Ook dit jaar zijn wij weer aangenaam verrast door MyPhotofun.  Men biedt een uitstekende prijs en een goede kwaliteit. Onze ervaringen met de snelheid van de klantenservice was helaas net wat minder dan anders, maar dat neemt niet weg dat men op een fraaie positie eindigt.

Ben je overtuigd en wil je een MyPhotofun fotoboek maken? Ga dan naar de site van MyPhotofun

[yasr_multiset setid=0]

Wil jij ook een beoordeling over MyPhotofun achterlaten? Doe dat dan hieronder. Stuur wel je ordernummer mee, zodat wij kunnen verifiëren of je een echte klant van MyPhotofun was.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

MyPhotofun
Average rating:  
 0 reviews

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.