myphotobook test 2019: geen uitblinker

myphotobook levert een product dat nergens echt in uitblinkt, maar oog nergens echt positief uitspringt. En dan kom je niet veel verder dan een 25e positie in onze test. 

 

Lees onze myphotobook test en bepaal of deze aanbieder voldoet aan jouw eisen. Wij hebben dat in ieder geval gedaan en gekeken naar prijs, kwaliteit, software en levertijd.

 

myphotobook: algemene informatie

myphotobook is een leverancier uit Duitsland. Volgens eigen zeggen is men een van de grootste fotoboek producenten van Europa. Daar hebben wij uiteraard geen inzicht in. Feit is wel dat men aan naamsbekendheid in Nederland wint. Wij hebben myphotobook nu enkele jaren opgenomen in onze test. Vrijwel ieder jaar eindigt men ergens tussen de 15e en 25e positie. Dat heeft meestal te maken met de kwaliteit van het fotoalbum.

 

Software

Bijna de helft van de aanbieders uit onze test heeft gekozen voor een versie van deze software. myphotobook voor twee varianten. Eentje die te downloaden is en eentje die online beschikbaar is. In beide gevallen is het pakket gebruiksvriendelijk. Qua opties is het ook redelijk compleet. Albelli, Fotofabriek en CEWE (incl. Kruidvat, AH Foto en Pixum) hebben echter een beter pakket.

 

Prijs van de fotoboeken:

Veel Duitse aanbieders stunten met de prijzen. Dat geldt zeker niet voor myphotobook. Voor de standaard fotoboeken zijn de prijzen best goed te noemen. Er is in dat geval slechts een handvol aanbieders die betere prijzen hanteren. Maar wanneer je extra pagina’s gaat toevoegen, of het boek platliggend maakt, wordt myphotobook ineens een stuk duurder. Andere partijen lijken dan een betere keuze. 

 

myphotobook test: kwaliteit en levertijd

De levertijd van het fotoboek is 7 weekdagen. Dat is niet slecht, maar wel iets langer dan bij veel andere leveranciers. 

Kwalitatief valt myphotobook dit jaar niet echt op. Men levert zeker geen slecht boek, maar het valt ook niet enorm op (in positieve zin). Eigenlijk is alles gewoon meer dan voldoende. De kaft is oke, de kleuren zijn prima en de scherpte ook. De afwerking van binnenwerk op de kaft is aan de voorzijde goed, maar aan de achterzijde enigszins scheef. 

 

Service

De klantenservice van myphotobook reageert binnen een dag op klantvragen. Dat is prima, al zijn we wel wat verwend geraakt door de snelle reacties van andere leveranciers. De prijzen op de website van myphotobook staan transparant weergegeven.

Als we dan kijken naar andere services, zoals fotoalbum cursussen, spoedleveringen, inpakservice (cadeaupapier), dan valt het op dat myphotofun weinig extra’s biedt. 

 

Conclusie over myphotobook test:

myphotobook blinkt op geen enkel testonderdeel uit. Maar presteert ook nergens echt slecht. 

 

  • Kwaliteit 71% 71%
  • Prijs 73% 73%
  • Software 78% 78%
  • Levertijd 80% 80%
  • Service 59% 59%

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.