Kruidvat fotoboek test 2018: prima 5e positie

Kruidvat eindigt als 5e in onze vergelijking dankzij goede software en een prima prijs-kwaliteitsverhouding.

Kruidvat fotoboek test 2018

De bekendste drogist van Nederland, Kruidvat, is al enkele jaren opgenomen in onze fotoalbum. Vorig jaar eindigde men zelfs op een knappe derde positie. Dit jaar is dat  helaas net niet gelukt. Dat neemt niet weg dat men een prima 5e positie behaalt.

 

Prijzen Kruidvat fotoalbums:

Ook deze leverancier laat haar fotoboeken afdrukken bij CEWE. Men krijgt het voor elkaar om goedkopere prijzen te hanteren dan CEWE zelf. Dit betekent dat men goedkoper is dan CEWE, Albert Heijn Foto en Pixum. Dat geldt met name voor de iets grotere fotoboeken en de albums met meer dan het standaard aantal pagina’s.

Als we de prijzen vergelijken tussen alle leveranciers, dan komen we tot de conclusie dat men niet meer is dan een middenmotor. Er zijn minimaal 15 leveranciers goedkoper.

 

Software

De CEWE software van Kruidvat is beschikbaar voor vrijwel ieder besturingssysteem. Ook is er een app en kan je de keuze maken om via de online software een fotoalbum te gaan maken. Het pakket heeft talloze opties, is erg gebruiksvriendelijk en overzichtelijk. Zoek je een pakket met een groot aantal opmaakmogelijkheden voor individuele pagina’s, dan zit je bij deze software goed.

 

Levertijd

De levertijd van ons Kruidvat fotoboek laat wat langer op zich wachten dan bij veel andere leveranciers en ook de concurrenten die eveneens bij CEWE afdrukken. Het duurt 7 weekdagen voordat we onze fotoalbums in huis ontvangen. We bestelden dit keer het fotoboek voor de algemene test en eveneens een extra exemplaar met fotopapier en platliggende uitvoering. Dit met het oog op de test die we in mei/juni extra gaan publiceren.

 

Kwaliteit

De kwaliteit van het Kruidvat fotoalbum is prima te noemen. Ons panel heeft het boek beoordeeld op verschillende kwaliteitsaspecten. Waar het Kruidvat in positieve zin in opvalt is de kwaliteit van het papier, de goede binding en de kleuren van de huidtinten. Gezichten van mensen zijn niet overdreven aangezet, waardoor ze goed en natuurlijk overkomen. Ook wanneer we dit vergelijken met de oorspronkelijke foto’s. De andere kleuren in het boek zijn gewoon goed.

Er zijn echter ook aandachtspunten op het gebied van kwaliteit. Zo is de afwerking van het binnenwerk op de kaft niet helemaal netjes evenwijdig ingeplakt. Daarnaast zijn de kleuren van de kaft wat aan de donkere kant. De overdreven aanwezigheid van het logo in het binnenwerk en een streepjescode op de kaft is een beetje jammer. Deze kleine aandachtspunten maken dat het Kruidvat fotoalbum op het gebied van kwaliteit op een 10e plek eindigt.

 

Service

Voor wat betreft service presteert Kruidvat gewoon goed. Men reageert snel (binnen een paar uur) op vragen via e-mail en is ook telefonisch goed bereikbaar. Er worden aan klanten extra activiteiten aangeboden, zoals de online CEWE cursussen. Hier kan je leren om een fotoboek te maken. Verbeterpuntjes zijn bereikbaarheid via een chatfunctie en de mogelijkheid om het logo te verwijderen van de kaft en uit het binnenwerk.

 

Kruidvat fotoboek test conclusie: in de top 5

Natuurlijk hebben we enkele aandachtspunten gevonden bij Kruidvat, maar over de gehele linie presteert men natuurlijk gewoon goed. Men heeft een prima mix tussen kwaliteit, prijs, software en service gevonden en dat vertaalt zich in de 5e plek in de fotoalbum test van 2018.

 

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Kruidvat fotoboek
Average rating:  
 0 reviews
  • Kwaliteit 76,4% 76,4%
  • Prijs 77% 77%
  • Software 96% 96%
  • Levertijd 80% 80%
  • Service 71% 71%

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.