Kruidvat fotoboek test 2019

Het Kruidvat fotoboek is ook dit jaar kwalitatief ruim voldoende. De fotoalbum prijzen en de service vallen echter een beetje tegen. Daardoor geen top 10 positie dit jaar

 

Kruidvat eindigde vorig jaar op een prima 5e positie in de test. Dit jaar zit die positie er niet in en eindigt men buiten de top 10.

 

Kruidvat Fotoboek maken: algemene informatie

Kruidvat heeft voor het drukken van haar fotoproducten een samenwerking met de grootste fotoproducent ter wereld, CEWE. Dat levert vele voordelen op, zoals uitstekende software, continue productontwikkeling en een marketingkanaal dat de CEWE fotoboeken in iedere test ter wereld weet te krijgen. Zo kan het voorkomen dat CEWE uitgeroepen wordt tot beste producent ter wereld (zie ook onze review bij CEWE). Daar lift Kruidvat weer op mee.

 

Software

Zeg je CEWE, dan weet je ook al dat je te maken hebt met een van de beste softwarepakketten die er wereldwijd is. Het pakket is op ieder platform (Mac, Windows, iPad, Telefoon) beschikbaar. Voor Kruidvat is er ook een app beschikbaar. Wil je een fotoboek maken en daarvoor een kant en klaar template gebruiken, dan kan dit bij Kruidvat. Keuze te over. We missen eigenlijk helemaal niets in de software.

 

Prijs van de Kruidvat fotoboeken:

Waar Kruidvat nog wel wat te winnen heeft, is op het gebied van fotoboek prijzen. Van alle 36 leveranciers die we hebben vergeleken behoort men tot 33% die het duurst is. Daarbij moeten we wel aangeven dat je voor een standaard boek, met relatief weinig pagina’s bij Kruidvat een prima prijs krijgt. Dat geldt met name voor het A5 liggende fotoboek en voor de grote formaten (A3 staand en liggend). Kies je voor een platliggend boek op fotopapier, dan is men duur. Wel wordt het boek dan chemisch gedrukt, ipv geprint en op echt fotopapier. Je krijgt er dus wel wat voor.

In onze test zijn wij uitgegaan van de standaard prijzen op de website en in de software. Het kan uiteraard zijn dat er vanwege kortingsacties elders betere deals mogelijk zijn. Kruidvat staat bekend om haar goede kortingen. 

 

Kwaliteit en levertijd

De kwaliteit van het Kruidvat fotoboek is goed. Toch zijn er een stuk of 15 aanbieders die een betere waardering krijgen. Het grote verschil tussen die aanbieders en Kruidvat zit in de kaft en in een iets lagere beoordeling op huidskleuren.

De levertijd van het Kruidvat fotoboek is redelijk goed. Na 6 dagen (5 werkdagen) ontvangen we het boek thuis. Het boek is prima ingepakt in een stevige verpakking.  Wat we jammer vinden is de overdaad aan reclame aan de binnenzijde van het boek en de barcode op de kaft.

 

Service

Kruidvat laat het op gebied van Service een klein beetje liggen dit jaar. We benaderen de klantenservice op verschillende manieren. Van de e-mails die we sturen, wordt er één niet beantwoord. Bij een andere duurt dit iets meer dan een dag. De prijzen van de Kruidvat producten staan prima en volledig op de website. Als je wilt weten waar je aan toe bent bij het maken van een product, dan kan dat dus.

Conclusie over het Kruidvat fotoboek :

Kwalitatief levert Kruidvat ook dit jaar weer een prima boek af. Omdat zowel de prijzen van de boeken als de service een beetje tegenvallen eindigt men voor het eerst onder CEWE. Een 18e plaats valt eerlijk gezegd ook wel een beetje tegen van een partij die normaal gesproken altijd een top 10 positie heeft.

  • Kwaliteit 72% 72%
  • Prijs 73% 73%
  • Software 94% 94%
  • Levertijd 83% 83%
  • Service 63% 63%

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.