Kruidvat fotoalbum: de grootste verrassing in de fotoboek vergelijking?

Kruidvat fotoalbum test: verrassend

Een van de grootste verrassingen uit de fotoalbum test 2017 is Kruidvat. Alhoewel verrassing… Het is eigenlijk bijna elk jaar wel zo geweest dat een aanbieder die haar boeken bij CEWE laat afdrukken goed scoort in onze test. Het meest verrassend er aan is dat CEWE zelf voor het eerst is getest en lager scoort dan Kruidvat en Pixum.

Het Kruidvat fotoalbum scoort op meerdere punten prima en dat heeft er toe geleid dat men op een 3e positie is geëindigd. We gaan in deze review op de sterke, maar ook de mindere punten van Kruidvat in.

 

Website

Wij beoordelen een aanbieder niet op haar website, maar vinden het wel prettig wanneer deze goed georganiseerd is. Bij Kruidvat zien we dat de stijl van de website ook in het fotoalbum deel is doorgetrokken. Op het eerste gezicht oogt dat wat rommelig, al zijn de producten wel goed te vinden. Wat we missen is een handig overzicht van de prijzen van fotoboeken. Die is op de website niet te vinden. Wel in de software.

 

Prijs van de Kruidvat fotoalbums

Kruidvat is op het gebied van prijs concurrerend ten opzichte van andere aanbieders. Er zijn ongeveer 8 aanbieders die goedkoper zijn, maar dus ook 24 aanbieders duurder. Het opvallende aan Kruidvat is dat men goedkoper is dan de andere leveranciers die bij CEWE afdrukken. Dus ook goedkoper dan CEWE zelf. Dat verbaast ons.

 

Software

Een grote pre van het samenwerken met CEWE is de software die je tot je beschikking krijgt. Het pakket is wat ons betreft een van de beste, zo niet de beste in de markt. Er zijn talloze opties tot je beschikking.Daarbij werkt het pakket ook nog eens erg makkelijk.

 

Bestellen en levertijden

Het bestellen van een Kruidvat fotoboek verloopt simpel. We kunnen op verschillende manieren betalen (Credit Card, Ideal en als je contact zoekt met de klantenservice ook achteraf).

De levertijd van Kruidvat blijkt prima te zijn, want na 4 dagen ontvangen we het fotoboek. Netjes in een dichte kartonnen envelop, die ook gewoon door de brievenbus past.

 

Kwaliteit

Het fotoboek is ingepakt in een plastic folie en ziet er op het eerste oog prima uit. Wat opvalt is de binding van het fotoboek. Die is namelijk niet helemaal netjes. Dat valt ook ons testpanel op, want de scores van Kruidvat vallen op dit onderdeel wat lager uit.

Ook valt het op dat de kleuren net iets minder sprankelend en gelijkend zijn dan bij het origineel. Vergelijken we de kleuren met de andere boeken in onze test, dan zijn ze zeker niet slecht, maar ook niet het allerbest. Toch komt Kruidvat prima uit de test op het gebied van kwaliteit en scoort men een dikke voldoende.

 

Kruidvat fotoalbum test: service

Waar Kruidvat haar zaakjes prima op orde heeft, is op het gebied van service. De reactietermijn op klantvragen is zeer kort. Ook biedt men een aantal extra’s, zoals een online cursus via CEWE.

 

Kruidvat fotoalbum test conclusies

Samengevat is Kruidvat dit jaar een van de best presterende aanbieders uit de fotoalbum test 2017. Dat komt door een goede score op software, levertijd en een redelijke goede score op prijs, kwaliteit en service.
[yasr_multiset setid=0]

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Kruidvat foto
Average rating:  
 4 reviews
by Anonymous on Kruidvat foto
Slecht

Product ziet er aardig uit, maar je moet geen vraag stellen aan de klantenservice. 5x gedaan vanwege de vraag waar je de online versie kunt vinden. Ze weten niet eens wat een URL ik zoek naar een andere oplossing. Jammer van al mijn werk.

by Anonymous on Kruidvat foto
Perfecte service, uitstekende kwaliteit

Ik bestelde een Large liggend fotoboek op mat fotopapier met maximaal aantal bladzijden (114). Bij ontvangst stelde ik vast dat het gebruikte lettertype groter uitviel dan ik verwacht had, dus eigenlijk een verkeerde inschatting door mijzelf. Kruidvat bood aan mijn fotoboek opnieuw te maken met aangepast lettertype en het oude om te ruilen met het nieuwe, hetgeen ik uiteraard gedaan heb. Dus een fantastische service en de kwaliteit van het boek op zich is eveneens uitstekend ! Bart, Aalter, België

by Anonymous on Kruidvat foto
Top Service!

Al jaren dik tevreden over uitgebreide en klantvriendelijke software, superieure afdruk kwaliteit en -papier van de diverse producten. Nu 2 dikke fotoboeken besteld. Dit keer niet helemaal tevreden; foto's kwamen niet goed tot zijn recht door de door mij verkeerd gekozen papiersoort. Fotoklantenservice gebeld. Heel goed en plezierig overleg gehad. Uitstekend advies en tips gekregen. Dank, Ramon! TOP SERVICE!!! Oude fotoboeken retour gedaan, geld terug gekregen en meteen nieuwe besteld. De nieuwe zijn "een plaatje ". 🙂

by Anonymous on Kruidvat foto
als gewoonlijk: zeer tevreden

Cewe foto service software werkt gemakkelijk, diverse en ruime mogelijkheden; afdrukkwaliteit fotoboek is zeer goed en vergelijkbaar met wat je op je scherm ziet; overstijgt qua afdrukkwaliteit en software ver uit aanbieder nr 2 uit de fotoalbum test 2017.

Actie van de maand

Albelli

Fotoalbum aanbieders

Over Tips Fotoalbum Maken

Over Tips fotoalbum maken: wij vergelijken fotoboeken

Tips fotoalbum maken is een initatief van ervaren gebruikers van fotoalbum software. Tips fotoalbum maken wil haar ervaringen delen om voor de nieuwe gebruiker de drempel te verlagen om zelf online fotoalbums maken. Sinds 2007 voeren wij jaarlijks de fotoalbum maken test uit. Sinds 2009 publiceren we deze ook op internet en dit jaar is deze fotoalbum test uitgebreider dan ooit.
Op deze website staan verder allerlei tips die het samenstellen van een fotoboek nog leuker en makkelijker voor je maken. Adviezen voor de beste foto-albumsites, een fotoalbum test, tips om de kwaliteit van je fotoboek te verbeteren, fotoboek maken en fotoalbum kortingen. Een fotoalbum vergelijk geeft u inzicht en zorgt ervoor dat je het beste fotoboek maken kan. Start meteen met het fotoboek maken na het lezen van onze fotoboek vergelijking en fotoalbum test.
Wij houden je via deze website op de hoogte van onze ervaringen bij het fotoalbum maken. Heb jij ervaringen bij het Fotoboek maken voor ons? Heb jij nog goede tips, vragen of opmerkingen voor tips fotoalbum maken? Wij stellen feedback op deze website over fotoboek maken op prijs!
Mail dan naar info@tipsfotoalbummaken.nl

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.