Fotoboek IJsland door Petra

We ontvingen vandaag (november 2015) een leuke review van Petra over Yoursurprise. Zij deelde haar ervaringen met ons en dus ook met jullie. Petra bedankt! 

Mijn fotoboek van IJsland heb ik bij Yoursurprise gemaakt.  Ik wilde graag een betaalbaar vierkant fotoboek maken met hardcover en een foto op de voorkant. Op de website van Yoursurprise kun je allereerst het formaat kiezen van het fotoboek. Er zijn verschillende formaten mogelijk. Het fotoboek Large Vierkant (21×21) voldeed precies aan mijn wensen. Ook de prijs viel binnen mijn van te voren bedachte budget.

Software

Wanneer je wilt beginnen met het maken van het fotoboek moet je een categorie kiezen welke allemaal verschillende designs hebben. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit algemeen, vakantie of huwelijk. Het gekozen design wordt automatisch in het gehele fotoboek doorgevoerd. Wel is het mogelijk om met dat design verschillende opties te kiezen. Zo kun je per pagina aangeven welke achtergrond je van het gekozen design wilt gebruiken. Dit was in eerste instantie wennen maar het resultaat is mooi geworden.

De software is eenvoudig en makkelijk in gebruik. Wanneer je een uitgebreid software programma voor het maken van fotoboeken gewend bent is dit even schakelen. Er zijn minder mogelijkheden om het fotoboek te personaliseren. Yoursurpise is gericht op cadeaus en met een kijk daar op is het erg prettig dat er minder opties zijn dan bij andere programma’s. De software blijft hierdoor erg makkelijk in gebruik en je kunt redelijk snel een fotoboek maken.

De software hoeft niet gedownload te worden. Je kunt gelijk online aan de slag met het maken van het fotoboek. Zo heb ik bijvoorbeeld veel gedaan met de kaders. Er zijn veel verschillende kaders die gebruikt kunnen worden. Je kan de vorm aanpassen, de dikte van de kaderranden kunnen aangepast worden of de foto kan op een bepaalde plek wat uitgevaagd worden. Allemaal leuke dingen om toe te passen in het fotoboek.

Alhoewel het software programma voor mij eerst wennen was raakte ik er langzaamaan aan gewend en bleek het zelfs een prettig en eenvoudig programma voor het maken van een cadeau. Het gebruiksgemak van de software krijgt van mij een 8. De mogelijkheden van de software krijgen van mij een 7.

Voor mijn fotoboek heb ik een design met verschillende kleuren gekozen. De kleuren van mijn fotoboek kwamen overeen met de kleuren zoals ze op de website werden weergegeven. Ook de kleuren van de foto’s kwamen overeen met de foto’s zoals ik ze op de computer heb staan. De foto’s in het fotoboek zijn wel wat minder scherp dan op de computer.

Kwaliteit Yoursurprise

Al met al kreeg ik een fotoboek die voldeed aan mijn eisen. Het ziet er mooi en verzorgd uit. Omdat de foto’s niet helemaal haarscherp zijn geef ik een 7 voor de totale kwaliteit van het fotoboek. De prijs- kwaliteit verhouding is goed. Hierop scoort Yoursurprise wat mij betreft een 8.

Op de website van Yoursurprise wordt vermeld dat mijn bestelde fotoboek binnen 5 werkdagen bezorgd wordt. Wanneer je iets besteld hebt zit je er op te wachten. Gelukkig werd mijn fotoboek binnen 5 werkdagen netjes met de post bezorgd. In de brievenbus lag een smal kartonnen doosje. Hierin zat een envelop van Yoursurprise met daarin mijn fotoboek. Van bestelling tot levering heeft er maar een aantal dagen tussen gezeten. Dit verdient een 8!