Fotofabriek recensie door Karen

Karen van Primo Fotografie schreef een review over Fotofabriek en stuurde ons deze toe. Dank je wel Karen voor deze duidelijke fotoboek beoordeling.

Let op: deze review is uit 2015 en zegt mogelijk niets meer over de huidige kwaliteit

Fotoalbum review Fotofabriek door Karen

Voor dit boek heb ik gekozen om de software te downloaden op mijn computer. Dat gaat snel, maar de naam is onduidelijk en ik moet dus even zoeken welke het nou is. De software opent snel en ik ga op de site op zoek naar de video uitleg . Dit is helder en duidelijk, maar zeer droog gebracht.

  • Automatisch vullen met foto’s lukt niet, misschien is dit een Mac probleem?
  • Nieuw leeg project aangemaakt vanuit het pagina sjabloon, alles geselecteerd, sjablonen worden geplaatst en komt de vraag of ik een nieuw project of bestaand wil openen. Dat had ik toch al gedaan voor de keuze sjablonen automatisch vullen? Opnieuw geprobeerd, alle foto’s geselecteerd en daarna alle sjablonen geselecteerd. Dan wordt alles geplaatst en gevuld.

Dat gaat snel, maar aangezien het programma niet naar het soort foto lijkt te kijken (wat logisch is waarschijnlijk) moet je zelf aan de slag om het te fine tunen. Ik weet niet wat sneller gaat, dit of zelf de sjablonen plaatsen. Ik heb er toch een aantal veranderd.

Minpuntjes:

  • je kunt niet zien hoe vaak je een foto gebruikt hebt.
  • Mocht je na het automatisch plaatsen van de foto’s wat willen veranderen dan heb je kans dat er foto’s dubbel in komen te staan.
  • Bij 24 pagina’s is dat nog makkelijk te controleren maar als je het maximaal te gebruiken aantal pagina’s gebruikt is het een pittige klus.

Veel keuze uit sjablonen:

Je kunt kiezen uit allerlei sjablonen, foto’s de bladzijde laten vullen, aantal foto’s op 1 bladzijde, grote foto met kleine fotootjes, noem maar op. Er kunnen kaders aan gegeven worden, achtergronden bij geplaatst, foto’s als achtergrond gebruiken, de keuze is behoorlijk groot en als je van freubelen houdt leuk om te doen. Ik zelf heb niet gekozen voor al die toeters en bellen omdat ik het album rustig en overzichtelijk wil houden. Niet alleen maar beeldvullende pagina’s, wel een aantal met verschillende foto’s op 1 pagina en dat werkt allemaal goed.

Tips bij het fotoalbum maken

De tips die bij de pagina’s staan zijn duidelijk en erg fijn. Op de site van FF staat dat je deze tips kunt verwijderen, maar dat lukte mij niet. Dat kan natuurlijk aan de browser liggen, ik gebruik Safari voor de Mac. Bij het uploaden zie je de notities nog wel staan, maar na even zoekwerk op de site van FF blijkt gelukkig dat ze niet afgedrukt worden..

Als je eenmaal klaar bent gaat het uploaden best snel, dat ligt waarschijnlijk ook aan het aantal pagina’s maar de 24 pagina’s waren zo klaar. Inloggen bij FF en bestellen maar. Er kan een preview gemaakt worden, wat ik ook gedaan heb. Er komt een melding dat dit 45 minuten kan duren voor het zichtbaar wordt. Helaas heb ik er geen melding van gekregen, maar als je na een tijdje op je account bij FF kijkt, is de preview zichtbaar.
Het boek heb ik op 28 juli aangemaakt en de uiterste verzenddatum zou 3 augustus moeten zijn.

Een aantal dagen later werd het al bezorgd, toppie voor de snelle service en het resultaat is erg mooi te noemen. Zeer tevreden over Fotofabriek, op de kleine minpuntjes na.