Gebruik Photobox software voor fotoalbum

Gebruikers van onze site kunnen ons de eigen review sturen over de eigen fotoalbum ervaringen. Willem en Selma lieten ons weten hoe zij het fotoboek maken bij Photobox ervaarden. Wil je ook een review insturen of een fotoboek testen? neem dan contact met ons op via de contactpagina.

Let op: onderstaande review is al enkele jaren oud. Mogelijk is de informatie over Photobox verouderd. Bekijk dan ook onze meest recente review.

Gebruik Photobox software

Afgelopen tijd hebben we getest hoe het gaat om bij Photobox een album te maken en te bestellen.

Het eerste dat opvalt is dat je voor de software altijd online moet zijn. De software werkt op een webpagina. Dit heeft als nadeel dat je altijd de verbinding met het internet nodig hebt. Ook moet je eerst de foto’s uploaden voor je ze kunt gebruiken. Dit geeft in het begin veel vertraging, omdat het toch wel even duurt voordat je de foto die je wil gebruiken hebt geüpload. Nu begin je al met kiezen van wat je wilt uploaden voordat je precies weet welke foto’s het beste passen. Ik vind het makkelijker als er gewerkt kan worden vanuit onze grote voorraad foto’s zodat je steeds kunt kiezen welke foto’s het beste passen. 

Als je eenmaal het boek hebt gekozen wat je wil vullen met de foto’s, kun je kiezen tussen automatisch vullen of alles zelf doen. Ik heb gekozen voor het laatste. Ik heb steeds zelf de verdeling gemaakt op de pagina van de foto’s omdat ik de masters die in het programma zitten meestal niet erg praktisch vond. Meestal zaten er erg veel tekstvlakken in de masters.

Een voordeel van deze software is dat je gemakkelijk foto’s van plaats kunt laten wisselen. Ook kun je gemakkelijk overal het zelfde lettertype gebruiken, grootte en kleur.

Het is mij niet gelukt om een eigen foto als achtergrond te gebruiken. Wel hebben ze een aantal standaard achtergronden die je kunt gebruiken. Voor dit fotoalbum hebben we uiteindelijk voor bijna steeds dezelfde beige kleur gekozen.
Je kunt de foto’s in de software bewerken maar niet uitsnijden. Dit heb ik wel gemist. Als je een foto in het boek zet, kun je wel met de vorm van de foto en een schuifje de foto zo in het boek krijgen als je wilt hebben maar het kost veel oefening.
Voor de foto’s zijn geen kaders gebruikt omdat de kaders die beschikbaar zijn veel te veel overheersen.


Als de foto van een te lage resolutie is voor de geselecteerde grootte krijg je een melding. Nadat het fotoboek klaar was, kon je eenvoudig het bestellen. Dit ging soepel en snel, dat is wel het voordeel van eerst uploaden van de foto’s. Daarna heb je nog 30 minuten om iets te wijzigen. Het boek werd snel geprint en afgeleverd en zag er naar wens uit.