Review fotoboek Prestige bij Photobox

Onze bezoekster Xandra schreef een review over haar ervaringen bij het fotoalbum maken. Zij maakte een fotoboek bij Photobox en liet aan ons weten wat ze daarvan vond. Wil jij ook een review achterlaten? Dat kan. Laat een bericht achter via onze contactpagina.

Let op: deze review is enkele jaren geleden geschreven. Het is mogelijk dat deze enigszins verouderd is. Bekijk daarop ook de meest recente review over Photobox

Review fotoboek Prestige bij Photobox

Ik maakt een fotoboek bij Photobox met harde kaft, in landschapstijl, in het formaat A4 en personaliseerbaar.

De kaft

Op de kaft kan men een eigen foto plaatsen, op de zijkant is eigen tekst mogelijk. Als achtergrondkleur van de kaft kan men kiezen uit verschillende opties; omdat ik een kaft wilde in een bepaalde kleur blauw koos ik voor ‘volle kleuren’; de band aan de zijkant krijgt bij deze keuze een andere kleur, voor mij niet de gewenste kleur.

Het tabblad

De binnenkant van het fotoboek is standaard zwart; jammer dat men hier niet voor wit kan kiezen, vooral ook omdat de eerste fotopagina naast zo’n zwart tabblad komt te staan.

Lay-out

Bij de invulling van het boek kan men kiezen uit verschillende thema’s met bijbehorende kleuren en indelingen. De mogelijkheden zijn legio, omdat men naast het gekozen thematische lay-out elke pagina ook kan aanpassen met een andere lay-out. Goed te vinden en prettig ingedeeld naar ‘aantal foto’s ‘. Formaat foto’s goed aan te passen dmv ‘hulplijnen’, alleen miste soms toch de precisie. Ook is het niet goed zichtbaar wat van de bladzijde afvalt bij het printen, zodat je niet weet welke marges je aan moet houden. Het resultaat is dat sommige pagina’s onbedoeld asymmetrisch ingedeeld zijn.

Achtergrondkleur

Ook hier veel mogelijkheden te vinden met per thema ruime keuze. Maar als je kiest voor meerdere kleuren uit meerdere thema’s is het lastig om de juiste kleur terug te vinden; ik mis een pagina waarop echt alle kleuren terug te vinden zijn. Ik mis ook de mogelijkheid om een eigen aangepaste achtergrondkleur te maken (met pipet).

Foto’s

De foto’s zijn na plaatsing nog te bewerken met een eenvoudig en duidelijk bewerkingsprogramma. Ook de ‘fijnafstelling’ werkt goed, behalve bij het ‘inzoomen’ ; gaat te snel teveel. Af en toe haperde het programma. Ik mis bij de bewerkingsmogelijkheden het ‘rechttrekken’ van een scheef genomen foto. De foto’s kunnen omrand worden met een beperkte keuze aan kleuren rand, die in verschillende diktes toegepast kunnen worden. Ook hier zou een zelf te kiezen kleur (met pipet) handig zijn.

Op de laatste fotopagina staat links in de hoek een barcode; nogal storend in beeld; men kan de foto daardoor ook niet paginagroot plaatsen.

Op de achterkant is het logo van Photobox tegen betaling verwijderbaar.

Kwaliteit

De kwaliteit van het boek vind ik matig.

  • De kaft is niet helemaal goed geplakt aan de binnenkant. Er steekt een reststukje uit.
  • Het lijkt of het boek niet goed gevouwen is. De hoeken van de kaft staan niet boven elkaar.
  • Maar vooral de kwaliteit van de foto’s vind ik matig; overal is een streperig spoor zichtbaar (van de printrollers?) en vooral in de wat fellere effen kleurvlakken vind ik dat storend. 
  • De tekst aan de rugkant van de kaft staat niet centraal.
  • De kleuren van de foto’s zijn goed.

De Levertijd

De levertijd van het boek is een week en ok. Het fotoboek zit goed verpakt.

Prijs

Deze vond ik gezien de uiteindelijke kwaliteit hoog. De standaardprijs is €33,95, maar met verzending, weghalen van logo en een enkele pagina meer zit je snel boven de €10,- aan meerkosten.

Als eindcijfer geef ik een 6,5. Deze wordt vooral gedrukt door de kwaliteit van het printwerk (met strepen).