Review door Martin en Mieneke

Van onze bezoekers Martin en Mieneke ontvingen wij vandaag een leuke review. Zij maakten een fotoboek bij Fotofabriek, schreven hun ervaring op en deelden deze met ons. Martin en Mieneke, bedankt!

Let op: deze review is in 2015 geschreven en zegt dus mogelijk niets meer over de huidige kwaliteit

Fotofabriek ervaring door Martin en Mieneke

Wij maakten een fotoboek Hardcover 21 x 21 Vierkant. Je hebt minimaal 24 pagina’s. Dit kan je uitbreiden tot wel 200 pagina’s. Fotofabriek heeft een mooie, overzichtelijke site waar je op terecht komt. Je hebt keuze uit 3 mogelijkheden om de fotoproducten te maken. Wij hebben gekozen om de (meest gekozen) software te downloaden. Dan kan je altijd aan je fotoproduct werken, ook als je niet online bent.

Gebruiksgemak / Software Fotofabriek:

In het begin is het zoeken waar de vele functies zitten. Heb je dit eenmaal ontdekt dan heb je een scala aan mogelijkheden. Er is genoeg keuze voor een rand om de foto. Dit is aan te klikken rechtsboven bij object eigenschappen. Het duurde alleen heel lang voordat we konden vinden waar we de randen aan konden passen. Helemaal rechtsonder in het scherm heb je dan een pijltje en als je daarop klikt, komen de opties. Maar als je dit eenmaal weet, is dit verder geen probleem meer. Je kan de dikte van de rand helemaal aanpassen aan je eigen voorkeur. Dus kleur, opvulkleur, en radius.

Veel keus

Heel veel keus heb je met cliparts. Bij elk onderwerp is wel een geschikte clipart te vinden. Ook de keuze aan frames is groot. Ook kan je links in het scherm voor randen kiezen. Dit kan bijvoorbeeld een rand zijn waar de linkerkant van de foto vaag wordt. Dit zijn weer andere randen dan hierboven beschreven. Je hebt dus twee soorten randen. Heel fijn en leuk dat je je eigen foto’s als achtergronden kan gebruiken. Deze zijn aan te passen aan je eigen voorkeur. Voor de pagina-indeling kun je kiezen uit vele sjablonen, maar dit kun je ook zelf samenstellen!

Kleine nadelen

Een paar kleine nadelen: Het hulpraster verdwijnt niet overal tegelijk als je die uitzet. Dit moet je per pagina doen. Als je een tekstvak wil plaatsen verwacht je dat je het tekstvak gelijk kan instellen op de gewenste grootte door te slepen met je muis. Je krijgt nl. de tekst: Sleep of klik in het project om de afbeelding of het tekst object toe te voegen. Ook dit moet je even weten, dan geeft het ook niet meer.

Levering / fotoboek Fotofabriek:

We kregen het fotoboek in 4 werkdagen binnen, dus dat was heel snel. Het zat keurig netjes verpakt in het plastic en dan in een kartonnen doos. Het boek kan op deze manier niet beschadigen.

Kwaliteit
Het fotoboek ziet er erg netjes uit. Netjes en stevig in de kaft. Het boek voldoet aan onze verwachtingen. De kleuren zijn mooi en helder. Alleen de kleuren van de omslag zijn wat geler dan te zien in de software. Voor in het boek zit een checklist die een medewerker nagelopen heeft en vervolgens zijn paraaf eronder gezet voor akkoord. Wat opvalt is dat hier ook ‘positie rugtekst’ staat aangevinkt, terwijl wij de rugtekst zijn vergeten. Je kan merken dat het boek met aandacht in elkaar is gezet. Een boek van echte kwaliteit!

Prijs:

Wij vinden de kwaliteit / prijsverhouding goed. Bij het fotoboek zat ook een kortingskaartje voor korting op het volgende fotoboek. Mooi is dat de foto en tekst van de omslag en rugtitel bij de prijs in zitten. Dit krijg je dus gratis. Dit is niet overal zo. Je krijgt voor dit geld een keurig boek in je handen.

Klantenservice

De klantenservice hebben we niet nodig gehad, dus daar kunnen we geen mening over geven.

Eindoordeel

We zullen Fotofabriek absoluut aanbevelen bij anderen. De kleine negatieve dingen vallen in het niet bij de vele mogelijkheden van de software, en het uiteindelijke mooie resultaat!