Hetfotoalbum test: supergoedkoop

In onze fotoalbum test is Hetfotoalbum wederom naar voren gekomen als zeer goedkope aanbieder. En ook kwalitatief is Hetotoalbum dit jaar beter dan in voorgaande testedities

 

Je bent uitgekomen op onze pagina met de Hetfotoalbum test. Deze partij was drie jaar op rij de goedkoopste leverancier in onze fotoalbum test. Doordat de kwaliteit eigenlijk ieder jaar te wensen over liet wist men nooit in de buurt te komen van een top 5 positie. Wij waren dan ook blij verrast om te lezen dat men geïnvesteerd heeft in een nieuwe printer voor fotoboeken. We zijn ook erg benieuwd of de kwaliteit verbeterd is en of men nog steeds de goedkoopste aanbieder is.

 

Fotoboek maken bij hetFotoalbum: algemene informatie

Hetfotoalbum is een merk dat valt onder het bedrijf Gigaprint. Gigaprint is een drukkerij uit Almere dat eveneens achter het merk MyPhotofun zit. Daarnaast maken Fotogeschenk en Blokker gebruik van de drukkerij van Gigaprint. Wij hebben vernomen dat Hetfotoalbum in eerste instantie is ontstaan als een protest tegen Fotoalbum.nl. De samenwerking tussen Gigaprint en Fotoalbum.nl was niet geweldig voordat deze partij in 2017 failliet ging. Lees onze review over Fotoalbum.nl voor de huidige situatie

 

Hetfotoalbum test: Software

Waar Hetfotoalbum nog veel kan winnen is op softwaregebied. Dan hebben we het met name over de downloadvariant. De sterk verouderde Taopix software loopt nou eenmaal niet over van mogelijkheden en mist handigheidjes die je bij veel andere aanbieders wel vindt. Gelukkig biedt men ook een online softwarevariant die wel wat betere opties heeft. Men biedt geen mogelijkheden om themaboeken te maken. 

 

Prijs van de fotoboeken:

De grootste winst die Hetfotoalbum heeft ten opzichte van de concurrentie is haar uitstekende prijzen. Op het gebied van prijzen van fotoboeken had men andere jaren eigenlijk alleen concurrentie van andere aanbieders/zusjes die bij Gigaprint afdrukken. Aanbieders als Fotofabriek en Fotogoed komen in de buurt qua prijs, maar zijn toch wat duurder. Dat blijkt ook dit jaar weer, alleen heeft men er een concurrent bijgekregen, namelijk Fotoalbums-maken.nl

Deze aanbieder werd ons op onze facebookpagina aangeraden door meerdere mensen. En wat blijkt? Hetfotoalbum is inderdaad een fractie duurder en verliest daarmee voor het eerst in 3 jaar de titel goedkoopste leverancier. Dit is op zich geen schande, want de prijzen van Fotoalbums-maken zijn onwaarschijnlijk laag. Dit zie je met name bij de A5 staand/liggend en A4 staand/liggend formaten. Mocht men haar productaanbod iets uitbreiden, met bijvoorbeeld platliggende boeken, dan is men ongetwijfeld volgend jaar weer de goedkoopste aanbieder. 

 

Kwaliteit en levertijd

De levertijd van hetFotoalbum is dit jaar redelijk goed. Het duurt 6 dagen (5 werkdagen) totdat wij het boek thuis ontvangen. Netjes ingepakt, voorzien met uitleg over de nieuwe printkwaliteit. hetFotoalbum (moederbedrijf Gigaprint) heeft namelijk dit jaar een nieuwe printer voor de fotoboeken in gebruik genomen. Andere jaren stond de afdrukkwaliteit en afwerking een beter testresultaat in de weg.

Dit jaar is ons testpanel behoorlijk tevreden over de kwaliteit van Hetfotoalbum. Andere jaren waren er veel opmerkingen over de afwerking van binnenwerk of kaft, maar dat is dit jaar prima in orde. Men scoort op alle testonderdelen rond de 7 en eindigt daarmee in de middenmoot. De meeste opmerkingen van ons testpanel gaan over de huidskleuren en de kaft. Deze zijn net iets minder fraai dan bij andere aanbieders. Toch mag Hetfotoalbum tevreden zijn over het testresultaat dit jaar. Het verschil naar een top 10 positie op kwaliteit is maar heel klein. 

 

Service

De service van Hetfotoalbum is ook dit jaar weer redelijk goed. Men reageert binnen het uur op klantvragen en dat is super. Ook is het fijn dat de prijzen transparant op de website staan. Er is alleen nog veel te winnen op andere testonderdelen. Zo zijn er nog geen cursussen beschikbaar, kan je het boek nog niet online delen met anderen en is het ook niet mogelijk om maatwerk te vragen, of een boek als cadeau in te laten pakken. 

Conclusie Hetfotoalbum test:

De beoordeling over Hetfotoalbum voelt dit jaar een beetje dubbel. Enerzijds behaalt men haar hoogste positie ooit in onze fotoalbum test, namelijk de 5e plek. Maar van de andere kant verliest men de titel “goedkoopste fotoalbum leverancier” aan fotoalbums-maken. 

  • Kwaliteit 71% 71%
  • Prijs 92% 92%
  • Software 78% 78%
  • Levertijd 83% 83%
  • Service 66% 66%

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.