Hetfotoalbum: de goedkoopste aanbieder van Nederland

Hetfotoalbum blijft de goedkoopste aanbieder van NL

Vorig jaar zagen we Hetfotoalbum voor het eerst terug in onze fotoalbum test. En men sprong er meteen uit op het gebied van prijs. Men bleek over het geheel gezien de goedkoopste aanbieder van Nederland. Wel waren er de nodige aandachtspunten. We zijn dit jaar uiteraard benieuwd wat er veranderd is ten opzichte van vorig jaar. Één ding verklappen we vast: men is nog steeds de goedkoopste aanbieder uit onze fotoalbum test 2017.

 

 

Website:

Sinds enkele weken is de website van Hetfotoalbum helemaal vernieuwd. Men heeft zich aangepast aan het mobiele tijdperk en de website toegankelijk gemaakt voor bezoekers via mobiel en tablet. De fotoboeken zijn makkelijk te vinden. Je kan bij Hetfotoalbum verschillende formaten fotoboeken bestellen.

Op de de website staat een handig overzicht waarin je snel kan filteren tussen de diverse formaten. Deze filter werkt nog niet helemaal goed, want we kunnen bijvoorbeeld niet filteren op platliggende pagina’s, terwijl deze wel beschikbaar zijn. Deze zijn alleen nog maar voor het 30x30cm fotoboek beschikbaar.

 

Prijzen Hetfotoalbum

Net als vorig jaar blijkt uit onze vergelijking dat Hetfotoalbum de goedkoopste aanbieder van Nederland is. Betekent dat dan ook dat ieder boek het goedkoopst is? Nee, maar over het geheel gezien bespaar je wel het meest bij deze aanbieder. Zo scheelt het al snel €5 tot €10 ten opzichte van bijvoorbeeld Albelli. Wel willen we je dan even wijzen op een kwaliteitsverschil ten opzichte van andere aanbieders, zoals Fotofabriek en Fotogoed. Deze aanbieders zijn eveneens goedkoop.

 

Software

De software van Hetfotoalbum heeft een wijziging ondergaan ten opzichte van vorig jaar. Zo is het pakket nu ook beschikbaar voor de Mac en ook online.  De softwaremogelijkheden zelf zijn niet bijzonder verbetert ten opzichte van vorig jaar. Er zijn wat meer achtergronden beschikbaar en wat opmaakmogelijkheden voor een pagina.De fotobewerking mogelijkheden zijn nog steeds beperkt.

 

Bestellen en levertijd Hetfotoalbum

De website van Hetfotoalbum is onlangs (begin maart 2017) ingrijpend veranderd. Het fotoboek dat wij bestelden, hebben wij gedaan via de oude website. We kunnen dus even geen oordeel vellen hoe dat nu gaat. De betalingsmogelijkheden zijn redelijk uitgebreid. Zo kan je betalen via Paypal, overschrijving, Ideal en Creditcard.

De levertijd van Hetfotoalbum valt een beetje tegen. We krijgen het fotoboek namelijk pas na 7 werkdagen thuis. Dat duurt langer dan het merendeel van de andere leveranciers in de fotoalbum vergelijking.

 

Kwaliteit van het fotoboek van Hetfotoalbum

Het eerste kwaliteitsaspect waar wij naar kijken is de kwaliteit van de verpakking. Het boek wordt in een kartonnen doos geleverd, maar het boek is niet zo goed ingepakt dat er geen risico op beschadiging is. Dat zien we ook als we het boek uit de verpakking halen, want het boek heeft al een tikje meegehad en is aan de band ingedeukt.

De kwaliteit van het fotoboek valt ons dit jaar (evenals vorig jaar) een beetje tegen. De kleuren zijn behoorlijk afwijkend van de originele foto’s. Bovendien zijn de kleuren van het boek flets ten opzichte van de andere aanbieders. Wij krijgen van diverse panelleden opmerkingen over dit boek. Een panellid vraagt zich af of er wel kwaliteitscontrole zit op de afwerking van de binnenzijde, want het boek is enorm scheef ingeplakt op de kaft. Wat ons panel echter het meest stoort is dat er een aantal fotopagina’s gewoon scheef zijn afgedrukt. Dit terwijl dit in de software echt niet zo is ingesteld.

Vorig jaar was de binding een aandachtspunt. Dat valt dit jaar gelukkig mee, al laat deze aan de onderkant van het boek al wel iets los.

 

Service

De service van Hetfotoalbum is redelijk. Men reageert snel op vragen op zowel website als via mail. Daarbij houdt het een beetje op. Serviceopties die wij onder andere missen zijn de mogelijkheid om de barcode op de kaft en binnenzijde te verwijderen of online/fysieke cursussen.

 

Conclusie

Hetfotoalbum is de goedkoopste aanbieder van Nederland. Dat zie je helaas ook terug in de kwaliteit van het fotoboek, maar met name wanneer je meerdere identieke fotoboeken naast elkaar legt. De kwaliteit is minder op het gebied van kleuren, maar ook qua afwerking. Leg je de boeken niet naast elkaar, dan ziet het fotoalbum van Hetfotoalbum er niet gek uit. Wil je echter een goedkoop album maken en is kwaliteit minder belangrijk, dan is deze aanbieder een uitstekende optie.

[yasr_multiset setid=0]

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Hetfotoalbum
Average rating:  
 0 reviews

Actie van de maand

Albelli

Fotoalbum aanbieders

Over Tips Fotoalbum Maken

Over Tips fotoalbum maken: wij vergelijken fotoboeken

Tips fotoalbum maken is een initatief van ervaren gebruikers van fotoalbum software. Tips fotoalbum maken wil haar ervaringen delen om voor de nieuwe gebruiker de drempel te verlagen om zelf online fotoalbums maken. Sinds 2007 voeren wij jaarlijks de fotoalbum maken test uit. Sinds 2009 publiceren we deze ook op internet en dit jaar is deze fotoalbum test uitgebreider dan ooit.
Op deze website staan verder allerlei tips die het samenstellen van een fotoboek nog leuker en makkelijker voor je maken. Adviezen voor de beste foto-albumsites, een fotoalbum test, tips om de kwaliteit van je fotoboek te verbeteren, fotoboek maken en fotoalbum kortingen. Een fotoalbum vergelijk geeft u inzicht en zorgt ervoor dat je het beste fotoboek maken kan. Start meteen met het fotoboek maken na het lezen van onze fotoboek vergelijking en fotoalbum test.
Wij houden je via deze website op de hoogte van onze ervaringen bij het fotoalbum maken. Heb jij ervaringen bij het Fotoboek maken voor ons? Heb jij nog goede tips, vragen of opmerkingen voor tips fotoalbum maken? Wij stellen feedback op deze website over fotoboek maken op prijs!
Mail dan naar info@tipsfotoalbummaken.nl

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.