Fotogoed 4Hardcover fotoalbum maken bij Fotogoed

Onze bezoekster Miranda maakte een fotoboek bij Fotogoed en deelde haar bevindingen met ons via onderstaande uitgebreide review.

Gebruiksgemak en mogelijkheden software

Software is te downloaden vanaf hun site. Voor fotoalbums kan je geen gebruik maken van hun onlinedesigner en zal je dus de software moeten downloaden op je computer. Het programma is redelijk eenvoudig in het gebruik. Maar zoals voor elk nieuw programma geldt, zal je je draai eerst even moeten vinden. Het is overigens hetzelfde programma als Fotofabriek.

Het programma geeft waarschuwingen als foto’s een te lage of hoge resolutie hebben of als pagina’s niet goed gevuld worden. Verder werkt het als elk ander fotoprogramma en kan je zelf kiezen hoe je je pagina’s indeelt. Het programma kan je daarbij helpen m.b.v. formats voor pagina’s en tips die je aan en uit kunt zetten.

Levertijd & Klantenservice

De levertijd was in eerste instantie prima. Op hun site wordt aangegeven een levertijd van 7 werkdagen. Fotogoed 2 Het proces is te volgen op de site. Op het moment dat het product op ‘verzonden’ staat, krijg je ook een mail hierover. Echter het product wordt niet rechtstreeks verzonden vanuit de fabriek in Duitsland naar de ontvanger maar gaat eerst nog langs Fotogoed voor een laatste keuring. Pas daarna wordt het naar de ontvanger verzonden. Bij deze keuring bleek dat op 1 foto wat kleine inktpuntjes zaten, op zich niet echt storend en gezien de Fogra norm (soort ISO voor drukkerijen) mag dit zelfs 1x voorkomen op een niet essentieel onderdeel van een foto per 30 pagina’s. Evenwel vonden zij dat het niet de schoonheidsprijs verdiend en wilden eerst met mij overleggen. Ik kreeg twee keuzes: een nieuw album of een korting van 20 euro op een volgend product. Ik heb voor een nieuw album gekozen.

De levertijd van het nieuwe album duurde veel langer dan het eerste album waarna ik contact heb gezocht met de klantenservice. Hieruit bleek dat er tussen kerst en oud b& nieuw geen productie was en dat pas op 5 januari de productie hervat werd. Uiteindelijk heb ik het album op 18 januari ontvangen. De levertijd bedroeg hierdoor bijna drie weken vanaf het moment dat het opnieuw gedrukt ging worden. Voor deze vertraging heeft Fotogoed een compensatie van 10 euro aangeboden op een volgend product.

Prijs

De prijs van het album bedroeg €36.25 excl verzendkosten van €4.95. Het album zelf kostte €29.95 en Fotogoed 1daarna een meerprijs van €6.30 voor een deluxe glans afwerking van de pagina’s. Ik denk dat deze prijzen redelijk marktconform zijn.

Overigens heb ik het album gemaakt van een vakantie met 3 vrienden die ook allen het album hebben besteld. Hiervoor heeft fotogoed een 3=2 actie. Dit betekent dat één album gratis was. Deze actie moet wel via mail worden aangevraagd en kan niet direct verrekend worden.

Kwaliteit

De kwaliteit van het album was prima. Weinig op aan te merken. Het papier is van goede kwaliteit en ik heb geen productiefouten kunnen ontdekken. Wel zat er één foto dubbel in en dit werd niet gemeld door het programma bij de eindcontrole. Dit gebeurt wel in een andere programma’s.

Wat ik jammer vond, is dat er geen mogelijkheid was om een plat liggend album te kiezen. Dat maakt het toch net wat mooier.

Cijfers:

Prijs: 7
Kwaliteit: 8
Software: 7
Levertijd: 5
Service: 7

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.