Fotogoed fotoalbum test 2019: wederom een prima fotoboek voor een goede prijs

Het Fotogoed fotoalbum is ook dit jaar weer een van de beste uit onze test. Door de uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding en service blijft men gerenommeerde partijen als Albelli en CEWE wederom voor. 

 

Het Fotogoed fotoalbum is al jarenlang een zeer stabiele factor in onze fotoalbum vergelijking. Hoewel men zeker niet een van de grootste partijen in de markt is, levert men constant een prima kwaliteit tegen een goede prijs. Dat blijkt ook dit jaar weer in onze fotoboek vergelijking.

 

Fotoboek maken bij Fotogoed: algemene informatie

Fotogoed is gevestigd in Brabant, maar drukt haar fotoproducten niet zelf. Men heeft haar drukwerk uitbesteed aan een bedrijf in Keulen, Duitsland. Wel is de samenwerking erg nauw, want als je maatwerk wilt bestellen dan kan dat gewoon.

Fotogoed heeft een uitgebreid aanbod aan fotoproducten. Men is een van de weinige partijen die haar fotoboeken op nagenoeg platliggend papier levert. Wie voor het eerst op de site van Fotogoed komt, zal misschien wat terughoudend zijn. Om eerlijk te zijn heeft deze site wel een update nodig. 

 

Software Fotogoed: online en offline

Sinds vorig jaar biedt Fotogoed zowel online als offline software aan. Tussen de verschillende versies zit geen verschil. Wanneer je verwacht dat je langer doet over het maken van je boek, wordt de offline (downloadvariant) voor Windows / Mac aangeraden. De downloadsoftware van Fotogoed is zeer uitgebreid. Zowel qua bewerkingsmogelijkheden voor foto’s, als voor het bewerken van teksten.

Het is nog niet mogelijk om een themaboek te maken via een vooraf samengesteld template. Wel is er keuze genoeg om zelf een boek samen te stellen in een bepaald thema. 

Wil je een fotoboek maken via de telefoon of tablet, dan is de online software nog niet beschikbaar. Je krijgt dan een melding om het via laptop/desktop te proberen. 

 

Prijs van de fotoboeken:

Fotogoed is een van de goedkoopste leveranciers uit onze test. Wij hebben dit jaar een aantal extra formaten toegevoegd aan onze prijsvergelijking. Ook zijn extra diktes voor platliggende boeken vergeleken. Daar profiteert het Fotogoed fotoalbum van. Men levert namelijk al haar boeken standaard op (nagenoeg) platliggend papier. Wil je een extra dik fotoboek bestellen? Kijk dan eens naar de max-boeken met 80 pagina’s. Die zijn spotgoedkoop in vergelijking met bijvoorbeeld een CEWE of Albelli. 

In onze test zijn wij uitgegaan van de standaard prijzen op de website en in de software. Het kan uiteraard zijn dat er vanwege kortingsacties elders betere deals mogelijk zijn. 

 

Fotogoed fotoalbum: kwaliteit en levertijd

De kwaliteit van de fotoboeken van Fotogoed is prima. Waar men enkele jaren geleden in eerste instantie wat problemen had met de lay-flat techniek en sommige bladzijden wat makkelijk afscheurden, is dat nu zeker niet het geval. Een platliggend fotoboek oogt voor ons eigenlijk altijd mooier dan een gewoon fotoboek. De kaft behoort qua kleuren en scherpte bij een van de betere boeken uit de test. Ook de afwerking van binnenwerk op kaft is goed. De kleuren in het boek zijn erg goed. Huidskleuren krijgen een behoorlijk lagere waardering. Er is een specifieke foto die behoorlijk roder is dan verwacht en dat wordt niet positief gewaardeerd door ons panel. Ditzelfde probleem zien we trouwens ook bij enkele andere aanbieders.  

We ontvangen we bij het fotoboek een instructie over hoe de bladzijden om te slaan. Op zich heel klantvriendelijk, al verwachten we van een fotoboek dat deze stevig genoeg is. 

De levertijd van Fotogoed is 7 dagen (6 werkdagen) en dat is iets langer dan bij de meeste andere aanbieders. Waarschijnlijk komt dit doordat het boek vanuit Duitsland geleverd wordt. 

 

Service

Fotogoed heeft geen chatservice op haar website, maar de vraag is of ze dat nodig hebben. Iedere keer als we mailen, ontvangen we binnen het uur een inhoudelijke reactie. Fotogoed is ook de enige aanbieders die naar verloop van tijd het antwoord op de mail opvolgt met een gepersonaliseerde mail. Prima! Ook Fotogoed is transparant over de prijzen voor fotoboeken, covers, verzendkosten en uitbreidingsmogelijkheden. 

Conclusie over Fotogoed:

Fotogoed presteert ook dit jaar weer uitstekend in onze test. Door de uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding en service blijft men gerenommeerde partijen als Albelli en CEWE wederom voor. 

 

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Average rating:  
 7 reviews
by Anonymous on fotogoed fotoboek
adabroersma@gmail.com

Al 5 jaar maak het fotoboek A4 spiraal bij Fotogoed.

Dit geeft een voordelig platliggend fotoboek met mooi glad en stevig papier. De kleuren zijn uitstekend en helder. Goede software. De knop "fotoverbeteren" mis ik bij andere fotoalbum aanbieders.Tot nu toe waren de resultaten prima. Echter deze keer bleken er in 2 fotoboeken roze verkleuringen te zitten op de bovenranden van een aantal foto's. Toen ik dat gemeld had ging men direct naar de oorzaak zoeken. Ik werd op de hoogte gehouden door Nicole en Cees. Toen de oorzaak gevonden was en er een aantal proefdrukken genomen waren werden de boeken opnieuw gedrukt en kreeg ik nieuwe boeken thuisgestuurd, die geheel voldeden aan de verwachtingen.

Het team van Fotogoed bleek zelfs op zondagavond tot 23.00 uur bereikbaar! Snelle reacties en goede service.

by Anonymous on fotogoed fotoboek
Goede klantenservice

Heb nu al meerdere albums bij fotogoed besteld en dat bevalt goed, de klantenservice geeft heel snel en uitgebreid reactie, zeker handig, omdat ze voor mij een maatwerk album hebben gemaakt.

by Anonymous on fotogoed fotoboek
Zeer snelle levering

Perfecte kwaliteit foto's op A3 maci jaarkalender

Jammer dat jaartal op voorblad niet automatisch meedraait.

Levering supersnel in goede verpakking

by Anonymous on fotogoed fotoboek
fotoalbum

Service is super! uitstekende kwaliteit

by Anonymous on fotogoed fotoboek
top kwaliteit

Al enkele jaren bestellen we onze fotoboeken bij fotogoed en altijd zeer tevreden over de kwaliteit. Nog jaren na datum kan u van uw boeken genieten zonder in kwaliteit in te boeten

Patrick

by Anonymous on fotogoed fotoboek
Prachtig album

Het album is eenvoudig samen te stellen via de website, snelle levertijd en de kwaliteit is echt geweldig !!! Mooie albums, met prachtig papier, niet te dun, maar gewoon mooi ! En voor een schappelijke prijs. De klantenservice is heel persoonlijk, dat vond ik zelf erg prettig.

by Anonymous on fotogoed fotoboek
Perfecte service en kwaliteit!

Eerste keer dat ik bestelde zeer snelle levering en kwaliteit zeer zeker zoals verwacht voor een scherpe prijs. Tweede maal had ik zelf een foutje gemaakt. Dit is door de klantenservice zeer goed opgepakt en ook erg goed afgehandeld.Hier bestel ik volgende keer weer 🙂

 

  • Kwaliteit 73% 73%
  • Prijs 87% 87%
  • Software 87% 87%
  • Levertijd 80% 80%
  • Service 89% 89%
Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Fotogoed test 2019
Average rating:  
 0 reviews

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.

Shares
Share This