Fotogoed fotoalbum test 2019: wederom een prima fotoboek voor een goede prijs

Het Fotogoed fotoalbum is ook dit jaar weer een van de beste uit onze test. Door de uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding en service blijft men gerenommeerde partijen als Albelli en CEWE wederom voor. 

 

Het Fotogoed fotoalbum is al jarenlang een zeer stabiele factor in onze fotoalbum vergelijking. Hoewel men zeker niet een van de grootste partijen in de markt is, levert men constant een prima kwaliteit tegen een goede prijs. Dat blijkt ook dit jaar weer in onze fotoboek vergelijking.

 

Fotoboek maken bij Fotogoed: algemene informatie

Fotogoed is gevestigd in Brabant, maar drukt haar fotoproducten niet zelf. Men heeft haar drukwerk uitbesteed aan een bedrijf in Keulen, Duitsland. Wel is de samenwerking erg nauw, want als je maatwerk wilt bestellen dan kan dat gewoon.

Fotogoed heeft een uitgebreid aanbod aan fotoproducten. Men is een van de weinige partijen die haar fotoboeken op nagenoeg platliggend papier levert. Wie voor het eerst op de site van Fotogoed komt, zal misschien wat terughoudend zijn. Om eerlijk te zijn heeft deze site wel een update nodig. 

 

Software Fotogoed: online en offline

Sinds vorig jaar biedt Fotogoed zowel online als offline software aan. Tussen de verschillende versies zit geen verschil. Wanneer je verwacht dat je langer doet over het maken van je boek, wordt de offline (downloadvariant) voor Windows / Mac aangeraden. De downloadsoftware van Fotogoed is zeer uitgebreid. Zowel qua bewerkingsmogelijkheden voor foto’s, als voor het bewerken van teksten.

Het is nog niet mogelijk om een themaboek te maken via een vooraf samengesteld template. Wel is er keuze genoeg om zelf een boek samen te stellen in een bepaald thema. 

Wil je een fotoboek maken via de telefoon of tablet, dan is de online software nog niet beschikbaar. Je krijgt dan een melding om het via laptop/desktop te proberen. 

 

Prijs van de fotoboeken:

Fotogoed is een van de goedkoopste leveranciers uit onze test. Wij hebben dit jaar een aantal extra formaten toegevoegd aan onze prijsvergelijking. Ook zijn extra diktes voor platliggende boeken vergeleken. Daar profiteert het Fotogoed fotoalbum van. Men levert namelijk al haar boeken standaard op (nagenoeg) platliggend papier. Wil je een extra dik fotoboek bestellen? Kijk dan eens naar de max-boeken met 80 pagina’s. Die zijn spotgoedkoop in vergelijking met bijvoorbeeld een CEWE of Albelli. 

In onze test zijn wij uitgegaan van de standaard prijzen op de website en in de software. Het kan uiteraard zijn dat er vanwege kortingsacties elders betere deals mogelijk zijn. 

 

Fotogoed fotoalbum: kwaliteit en levertijd

De kwaliteit van de fotoboeken van Fotogoed is prima. Waar men enkele jaren geleden in eerste instantie wat problemen had met de lay-flat techniek en sommige bladzijden wat makkelijk afscheurden, is dat nu zeker niet het geval. Een platliggend fotoboek oogt voor ons eigenlijk altijd mooier dan een gewoon fotoboek. De kaft behoort qua kleuren en scherpte bij een van de betere boeken uit de test. Ook de afwerking van binnenwerk op kaft is goed. De kleuren in het boek zijn erg goed. Huidskleuren krijgen een behoorlijk lagere waardering. Er is een specifieke foto die behoorlijk roder is dan verwacht en dat wordt niet positief gewaardeerd door ons panel. Ditzelfde probleem zien we trouwens ook bij enkele andere aanbieders.  

We ontvangen we bij het fotoboek een instructie over hoe de bladzijden om te slaan. Op zich heel klantvriendelijk, al verwachten we van een fotoboek dat deze stevig genoeg is. 

De levertijd van Fotogoed is 7 dagen (6 werkdagen) en dat is iets langer dan bij de meeste andere aanbieders. Waarschijnlijk komt dit doordat het boek vanuit Duitsland geleverd wordt. 

 

Service

Fotogoed heeft geen chatservice op haar website, maar de vraag is of ze dat nodig hebben. Iedere keer als we mailen, ontvangen we binnen het uur een inhoudelijke reactie. Fotogoed is ook de enige aanbieders die naar verloop van tijd het antwoord op de mail opvolgt met een gepersonaliseerde mail. Prima! Ook Fotogoed is transparant over de prijzen voor fotoboeken, covers, verzendkosten en uitbreidingsmogelijkheden. 

Conclusie over Fotogoed:

Fotogoed presteert ook dit jaar weer uitstekend in onze test. Door de uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding en service blijft men gerenommeerde partijen als Albelli en CEWE wederom voor. 

 

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Average rating:  
 59 reviews
by Anonymous on fotogoed fotoboek
Geweldige klantenservice

Al 8 jaar bestel ik boeken bij Fotogoed. De kwaliteit van de boeken is prima (al heb ik weinig vergelijkingsmateriaal). Laatst bestelde ik een aantal albums in één keer, waarbij één van de albums een verschaalde versie moest zijn van een eerdere bestelling. Hiervoor heb ik direct contact gehad met de klantenservice. Helaas was de eerste versie van het verschaalde boek niet helemaal wat ik had verwacht, maar na goed overleg met de klantenservice heb ik het boek kunnen retourneren waarna ik een nieuwe versie kreeg gestuurd die wel in orde was. Nog nooit zo'n uitgebreide mailwisseling gehad als bij Fotogoed, zelf tot laat in de avond in het weekend!

by Anonymous on fotogoed fotoboek
Goede prijs kwaliteit

Prima prijs kwaliteit.!

Tip: wacht aanbiedingen af, dit kan veel schelen in prijs.

Al jaren tevreden klant.

by Anonymous on fotogoed fotoboek
TOP ERVARING

Het Opmaakprogramma is gebruiksvriendelijk met zeer veel creatieve- en correctie mogelijkheden. Relatief snel te leren. Heb door de jaren al meerdere fotoboeken hier gemaakt en besteld.

Online support vanuit FotoGoed is top. Zeer klantvriendelijk, snelle reactie (ook in het weekend) en men lost klantvragen- en problemen ook echt op.

De drukkerij had een verkeerde cover geplaatse en dit werd zeer snel opgepakt en binnen redelijke termijn verholpen. Hierbij werd ik van de stappen in het proces keurig op de hoogte gehouden.

Kwaliteit van fotoboeken is prachtig en t.o.v. andere aanbieders in de markt scherp geprijsd. Aanrader dus

by Anonymous on fotogoed fotoboek
Perfecte service

Al jaren bestel ik mijn albums bij Fotogoed. Deze worden steeds geleverd in een perfecte staat. Bij mijn laatste album was er een probleempje wat persoonlijk werd behandeld en opgelost. Een aanrader!!!

by Anonymous on fotogoed fotoboek
Super service

mooie kwaliteit eindproduct en hele adequate, persoonlijke service achteraf, nadat het bij de bezorging mis was gegaan.

by Anonymous on fotogoed fotoboek
Prima kwaliteit en service

Heb voor het eerst 2 fotoboeken besteld bij Fotogoed. MAXI XL op Deluxe Mat papier. De software laat genoeg mogelijkheden om er iets persoonlijks van te maken. Vanaf de bestelling tot de levering kan je vlot de status volgen. En het belangrijkste is natuurlijk de uitstekende kwaliteit. Meest opvallend is nog de persoonlijke mail nadat je bestelling geleverd werd. Prima zo.

by Anonymous on fotogoed fotoboek
Persoonlijke dienstverlening

Jaarlijks bestel ik mijn fotoboek via Fotogoed en steeds ben ik aangenaam verrast door de vlotte service en kwaliteit.

Bij vragen krijg je onmiddellijk antwoord en word je verder geholpen. Eenmaal werd er gekozen voor een lijmtechniek waardoor bladen wijdopenstaan. Blijkbaar stond deze techniek nog niet op punt en kwamen er bladen los. Maar dit probleem is onmiddellijk en in onderling overleg opgelost en ongevraagd kreeg ik er nog een korting bovenop. Kortom directe, concrete en persoonlijke service en goeie kwaliteit.

Prijs/kwaliteit kan ik Fotogoed alleen maar aanraden.

by Anonymous on fotogoed fotoboek
Kwaliteit voorop

Kwaliteit - flat lay en duidelijk advies voor een marktgerichte prijs, de software is duidelijk en in een korte tijd ontwerp je eigen exclusieve fotoboek.

by Anonymous on fotogoed fotoboek
Uitstekende service en kwaliteit

Al meerdere keren heb ik via Fotogoed besteld, van visitekaartjes, flyers tot fotoboeken, en ik ben erg tevreden over de kwaliteit en de service die je bij ze krijgt. Advies op maat en handige software om te ontwerpen. Ik bestel graag producten bij Fotogoed, en zal dat in de toekomst ook zeker nog vaker gaan doen.

by Anonymous on fotogoed fotoboek
kwaliteit goed; helpdesk prima

Maakte lang gebruik van Albelli losse fotobladen totdat deze daarmee stopte.

Gezocht en op basis van reviews bij FotoGoed terecht gekomen.

De software was even wennen en zoeken, maar met vriendelijke en snelle hulp van de Helpdesk snel goede ervaring opgedaan.

Het eindproduct, losse fotobladen, is prima in orde en werd snel geleverd vanuit Duitsland.

Prijs/kwaliteit prima. Voldoende redenen om bij FotoGoed te blijven.

by Anonymous on fotogoed fotoboek
erg tevreden

Ik gebruik al jaren Fotogoed en ben erg tevreden van de kwaliteit van hun albums. Ook de service is erg goed: persoonlijk, snel en altijd vriendelijk.

by Anonymous on fotogoed fotoboek
FotoGoed id gewoon GOED!

Na heel wat fotoboeken steekt FotoGoed voor mij er toch ècht bovenuit. Niet alleen de kwaliteit wordt steeds beter, maar ook het sofware-programma, met vele bewerkingsmogelijkheden, wordt steeds gebruiksvriendelijker.

En doet zich een probleem voor, dan is de hulp bijzonder attent en blijven ze zoeken naar een oplossing. Vooral de persoonlijke benadering en het voortdurend op de hoogte te houden, zijn buitengewoon klantvriendelijke kwaliteiten. Daardoor is FotoGoed niet alleen goed in Fotoboeken, maar zeker nèt zo goed in klantvriendelijkheid. Kortom: een aanrader! En o ja, de prijzen van de producten zijn nèt zo klantvriendelijk.

by Anonymous on fotogoed fotoboek
FotoGOED top Service

Vol enthousiasme begonnen aan een XXl boek van onze vakantie in Afrika. Uiteindelijk meer pagina's gemaakt dan gedacht en toen bleek dat ik beter voor een MAXI XXL boek had kunnen kiezen. Contact gezocht en vriendelijk en hulpvaardig te woord gestaan. Er werd een oplossing geboden die het mogelijk maakte om toch de fotoboeken in MAXI XXL te kunnen bestellen. Deze zijn naar volle tevredenheid binnen 5 dagen bezorgd. TOP service.

by Anonymous on fotogoed fotoboek
Super service

Ben al jaren klant bij fotogoed. Naar volle tevredenheid hebben we meerdere fotoboeken besteld.

Bij mijn laatste order is er (voor het eerst) tijdens het druk proces iets mis gegaan waardoor er een paar rode vlekjes zichtbaar waren (niet op de foto's, maar op de witte tussen stukken).

Na een bericht aan de klantenservice kreeg ik binnen enkele uren antwoord en dat in het weekend. Ik kreeg een nieuw fotoboek toegestuurd (kosteloos) aangezien fotogoed zelf ook niet content was met de rode vlekjes.

De tijd en moeite die fotogoed erin heeft gestoken om het probleem op te lossen was verfrissend. Daarbij is het super dat men in het weekend kan reageren op email.

Daarnaast is het erg prettig dat men, na levering van het nieuwe boek, contact opneemt om te vragen of alles naar wens is.

by Anonymous on fotogoed fotoboek
Dik tevreden !

Voor onze toneelvereniging bestelde ik 19 grote fotoboeken. Drie dagen later kreeg ik de bestelling reeds thuis geleverd. Prima kwaliteit, stuk voor stuk. De volgende maal bestel ik gegarandeerd opnieuw bij Fotogoed.

by Anonymous on fotogoed fotoboek
Weer een prachtig album

Met enige regelmaat bestel ik een album bij fotogoed. Ik ben nog nooit teleurgesteld in het resultaat. Ook nu in 1 woord perfect. Prachtige kleuren, scherp en mooi afgewerkt. Ik ben ook zeer tevreden met de helpdesk bij vragen over het programma. Reviews schrijven is niet mijn favoriet, maar voor FotoGoed ga ik graag even achter de PC zitten. Top!

by Anonymous on fotogoed fotoboek
Wanddecoratie

Voor het eerst bij fotogoed een wanddecoratie gekocht, een foto op forex, met een aangepaste maat. Eindproduct een dikke 10. Services en contact met fotogoed een dikke 10. Mijn volgende bestelling een fotoboek 5 a 6 stuks laat ik door fotogoed doen

by Anonymous on fotogoed fotoboek
Prima service

Reeds een aantal jaren klant bij Fotogoed. Telkens een mooi afgewerkt album ontvangen. De foto's zijn van goede kwaliteit aan een scherpe prijs.

Je wordt steeds goed op de hoogte gehouden van je bestelling. De software is gemakkelijk in gebruik.

De klantenservice is top.

by Anonymous on fotogoed fotoboek
Gewoon goed

Na jaren mijn fotoboeken gemaakt te hebben bij Albelli nu overgestapt naar Fotogoed. Het papier wat gebruikt wordt, laat de foto's mooi uitkomen, beter als bij Albelli. Het programma had ik gauw door. Ik had wat moeite om daarna het fotoboek te bestellen, omdat ik bij de start meteen mijn opties had ingevuld, die ik later wilde wijzigen. Daar in ging het mis. Zeer wrs door mijn onkunde. De vriendelijke en behulpzame mensen van klantenservice reageerden snel op mijn hulp vraag en zorgden er voor, dat mijn fotoboek werd, zoals mijn bedoeling was.

by Anonymous on fotogoed fotoboek
Prima service

Al jaren een tevreden klant. Onlangs ontving ik een boek waar ik niet tevreden over was. Fotogoed heeft mijn klacht met respect behandeld en kosteloos een nieuw boek gestuurd, waar ik wel tevreden over ben. Top!

by Anonymous on fotogoed fotoboek
Goede service

Ik heb zeven jaar geleden een aantal aanbieders uitgeprobeerd, die een album van 36 bij 29 cm aanboden. Uiteindelijk ben ik bij FotoGoed gebleven in verband met de uitstekende kwaliteit van de albums en het gebruiksgemak van de software. De albums worden geleverd tegen een zeer schappelijke prijs.

In het uitzonderlijke geval, dat de kwaliteit van een album te wensen over laat, reageert de klantenservice heel snel en wordt alles in het werk gesteld om de fout te herstellen. En dat is in ons geval uitstekend gelukt.

by Anonymous on fotogoed fotoboek
Heel tevreden!

Ik maak al jaren met veel plezier mijn albums bij FotoGoed. Het programma werkt prettig en is heel uitgebreid. De klantenservice is super; snelle en vriendelijke reacties en goede adviezen. En de albums (meestal de maxi hardcover XXL) zien er geweldig uit.

by Anonymous on fotogoed fotoboek
Maxi Album voor Mini prijs

Ik maak al vele jaren veel foto-albums (3 a 4 per jaar) en heb o.a. ervaring met Albelli, Hema , Kruidvat en Fotofabriek op zich allemaal best wel goed en je gaat natuurlijk wennen aan de software waardoor je toch niet zo snel steeds gaat veranderen. Echter de prijs werd wel steeds wat hoger en zeker bij de dikkere boeken (ca. 100 pag) was het toch we leen schrikken wat zo'n boek ging kosten. De laatste 4x een boek bij Fotogoed gemaakt (Max-Album 30x30 cm met harde foto-kaft) en dat scheelt nogal in de kosten terwijl de kwaliteit niet onder deed voor de anderen, zeker bij speciale maand-aanbiedingen heb je soms een boek voor minder dan de helft t.o.v. die anderen ! Dan neem je eerder een paar extra pagina's mee.... In het begin wel even wennen aan de andere software dus en de soms wat mindere mogelijkheden m.b.t. achtergronden, cliparts , vormen, lijsten ed. en ook het uploaden, checks en verzenden duurde langer dan ik gewend was maar....uiteindelijk wel een mooi, goed en stevig boek voor een heel aantrekkelijke prijs. Ook kan je altijd (ook avond en weekend !) bij de afde-ing klantenservice terecht met vragen en opmerkingen die ook weer snel en heel persoonlijk worden aangepakt en opgelost. Dus : Eind goed = FotoGoed !

by Anonymous on fotogoed fotoboek
Top service!

Voor de eerste keer hier een fotoboek gemaakt. Door de prijs was de keuze op deze aanbieder gevallen. Maar naast deze aantrekkelijke prijs leveren ze ook een perfecte service. Ik heb gedurende een langere periode best wel vaak vragen gehad, maar elke keer werd ik keurig en snel geholpen. Het eindresultaat mag er zijn. Top!

by Anonymous on fotogoed fotoboek
Zeer tevreden

Al jaren klant bij Fotogoed en iedere keer zeer tevreden met de kwaliteit van het product, de prijzen en de vrijheid die ik heb in de offline software om mijn eigen pagina's te creëren. Tevens ben ik zeer te spreken over hun klantenservice die snel reageert en persoonlijk is. Een heel prettige manier van "zaken doen".

Page 1 of 3:
«
 
 
1
2
3
 
»
 

 

  • Kwaliteit 73% 73%
  • Prijs 87% 87%
  • Software 87% 87%
  • Levertijd 80% 80%
  • Service 89% 89%
Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Fotogoed test 2019
Average rating:  
 0 reviews

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.