Fotogoed fotoalbum test 2019: wederom een prima fotoboek voor een goede prijs

Het Fotogoed fotoalbum is ook dit jaar weer een van de beste uit onze test. Door de uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding en service blijft men gerenommeerde partijen als Albelli en CEWE wederom voor. 

 

Het Fotogoed fotoalbum is al jarenlang een zeer stabiele factor in onze fotoalbum vergelijking. Hoewel men zeker niet een van de grootste partijen in de markt is, levert men constant een prima kwaliteit tegen een goede prijs. Dat blijkt ook dit jaar weer in onze fotoboek vergelijking.

 

Fotoboek maken bij Fotogoed: algemene informatie

Fotogoed is gevestigd in Brabant, maar drukt haar fotoproducten niet zelf. Men heeft haar drukwerk uitbesteed aan een bedrijf in Keulen, Duitsland. Wel is de samenwerking erg nauw, want als je maatwerk wilt bestellen dan kan dat gewoon.

Fotogoed heeft een uitgebreid aanbod aan fotoproducten. Men is een van de weinige partijen die haar fotoboeken op nagenoeg platliggend papier levert. Wie voor het eerst op de site van Fotogoed komt, zal misschien wat terughoudend zijn. Om eerlijk te zijn heeft deze site wel een update nodig. 

 

Software Fotogoed: online en offline

Sinds vorig jaar biedt Fotogoed zowel online als offline software aan. Tussen de verschillende versies zit geen verschil. Wanneer je verwacht dat je langer doet over het maken van je boek, wordt de offline (downloadvariant) voor Windows / Mac aangeraden. De downloadsoftware van Fotogoed is zeer uitgebreid. Zowel qua bewerkingsmogelijkheden voor foto’s, als voor het bewerken van teksten.

Het is nog niet mogelijk om een themaboek te maken via een vooraf samengesteld template. Wel is er keuze genoeg om zelf een boek samen te stellen in een bepaald thema. 

Wil je een fotoboek maken via de telefoon of tablet, dan is de online software nog niet beschikbaar. Je krijgt dan een melding om het via laptop/desktop te proberen. 

 

Prijs van de fotoboeken:

Fotogoed is een van de goedkoopste leveranciers uit onze test. Wij hebben dit jaar een aantal extra formaten toegevoegd aan onze prijsvergelijking. Ook zijn extra diktes voor platliggende boeken vergeleken. Daar profiteert het Fotogoed fotoalbum van. Men levert namelijk al haar boeken standaard op (nagenoeg) platliggend papier. Wil je een extra dik fotoboek bestellen? Kijk dan eens naar de max-boeken met 80 pagina’s. Die zijn spotgoedkoop in vergelijking met bijvoorbeeld een CEWE of Albelli. 

In onze test zijn wij uitgegaan van de standaard prijzen op de website en in de software. Het kan uiteraard zijn dat er vanwege kortingsacties elders betere deals mogelijk zijn. 

 

Fotogoed fotoalbum: kwaliteit en levertijd

De kwaliteit van de fotoboeken van Fotogoed is prima. Waar men enkele jaren geleden in eerste instantie wat problemen had met de lay-flat techniek en sommige bladzijden wat makkelijk afscheurden, is dat nu zeker niet het geval. Een platliggend fotoboek oogt voor ons eigenlijk altijd mooier dan een gewoon fotoboek. De kaft behoort qua kleuren en scherpte bij een van de betere boeken uit de test. Ook de afwerking van binnenwerk op kaft is goed. De kleuren in het boek zijn erg goed. Huidskleuren krijgen een behoorlijk lagere waardering. Er is een specifieke foto die behoorlijk roder is dan verwacht en dat wordt niet positief gewaardeerd door ons panel. Ditzelfde probleem zien we trouwens ook bij enkele andere aanbieders.  

We ontvangen we bij het fotoboek een instructie over hoe de bladzijden om te slaan. Op zich heel klantvriendelijk, al verwachten we van een fotoboek dat deze stevig genoeg is. 

De levertijd van Fotogoed is 7 dagen (6 werkdagen) en dat is iets langer dan bij de meeste andere aanbieders. Waarschijnlijk komt dit doordat het boek vanuit Duitsland geleverd wordt. 

 

Service

Fotogoed heeft geen chatservice op haar website, maar de vraag is of ze dat nodig hebben. Iedere keer als we mailen, ontvangen we binnen het uur een inhoudelijke reactie. Fotogoed is ook de enige aanbieders die naar verloop van tijd het antwoord op de mail opvolgt met een gepersonaliseerde mail. Prima! Ook Fotogoed is transparant over de prijzen voor fotoboeken, covers, verzendkosten en uitbreidingsmogelijkheden. 

Conclusie over Fotogoed:

Fotogoed presteert ook dit jaar weer uitstekend in onze test. Door de uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding en service blijft men gerenommeerde partijen als Albelli en CEWE wederom voor. 

 

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Average rating:  
 40 reviews
by Anonymous on fotogoed fotoboek
Prima service

Al jaren een tevreden klant. Onlangs ontving ik een boek waar ik niet tevreden over was. Fotogoed heeft mijn klacht met respect behandeld en kosteloos een nieuw boek gestuurd, waar ik wel tevreden over ben. Top!

by Anonymous on fotogoed fotoboek
Goede service

Ik heb zeven jaar geleden een aantal aanbieders uitgeprobeerd, die een album van 36 bij 29 cm aanboden. Uiteindelijk ben ik bij FotoGoed gebleven in verband met de uitstekende kwaliteit van de albums en het gebruiksgemak van de software. De albums worden geleverd tegen een zeer schappelijke prijs.

In het uitzonderlijke geval, dat de kwaliteit van een album te wensen over laat, reageert de klantenservice heel snel en wordt alles in het werk gesteld om de fout te herstellen. En dat is in ons geval uitstekend gelukt.

by Anonymous on fotogoed fotoboek
Heel tevreden!

Ik maak al jaren met veel plezier mijn albums bij FotoGoed. Het programma werkt prettig en is heel uitgebreid. De klantenservice is super; snelle en vriendelijke reacties en goede adviezen. En de albums (meestal de maxi hardcover XXL) zien er geweldig uit.

by Anonymous on fotogoed fotoboek
Maxi Album voor Mini prijs

Ik maak al vele jaren veel foto-albums (3 a 4 per jaar) en heb o.a. ervaring met Albelli, Hema , Kruidvat en Fotofabriek op zich allemaal best wel goed en je gaat natuurlijk wennen aan de software waardoor je toch niet zo snel steeds gaat veranderen. Echter de prijs werd wel steeds wat hoger en zeker bij de dikkere boeken (ca. 100 pag) was het toch we leen schrikken wat zo'n boek ging kosten. De laatste 4x een boek bij Fotogoed gemaakt (Max-Album 30x30 cm met harde foto-kaft) en dat scheelt nogal in de kosten terwijl de kwaliteit niet onder deed voor de anderen, zeker bij speciale maand-aanbiedingen heb je soms een boek voor minder dan de helft t.o.v. die anderen ! Dan neem je eerder een paar extra pagina's mee.... In het begin wel even wennen aan de andere software dus en de soms wat mindere mogelijkheden m.b.t. achtergronden, cliparts , vormen, lijsten ed. en ook het uploaden, checks en verzenden duurde langer dan ik gewend was maar....uiteindelijk wel een mooi, goed en stevig boek voor een heel aantrekkelijke prijs. Ook kan je altijd (ook avond en weekend !) bij de afde-ing klantenservice terecht met vragen en opmerkingen die ook weer snel en heel persoonlijk worden aangepakt en opgelost. Dus : Eind goed = FotoGoed !

by Anonymous on fotogoed fotoboek
Top service!

Voor de eerste keer hier een fotoboek gemaakt. Door de prijs was de keuze op deze aanbieder gevallen. Maar naast deze aantrekkelijke prijs leveren ze ook een perfecte service. Ik heb gedurende een langere periode best wel vaak vragen gehad, maar elke keer werd ik keurig en snel geholpen. Het eindresultaat mag er zijn. Top!

by Anonymous on fotogoed fotoboek
Zeer tevreden

Al jaren klant bij Fotogoed en iedere keer zeer tevreden met de kwaliteit van het product, de prijzen en de vrijheid die ik heb in de offline software om mijn eigen pagina's te creëren. Tevens ben ik zeer te spreken over hun klantenservice die snel reageert en persoonlijk is. Een heel prettige manier van "zaken doen".

by Anonymous on fotogoed fotoboek
Top klasse

ik Ben super goed geholpen,Top kwaliteit en nette foto. Zijn erg vriendelijk en prijs is echt erg. Aanrader!!

by Anonymous on fotogoed fotoboek
Top fotoboek in groot formaat

Fotoboek gemaakt in Lightroom vandaar eenvoudig te uploaden naar Fotogoed. Daarna eenvoudig je extra wensen en uitbreidingen toevoegen. Tijdens verwerking is de workflow van Fotogoed goed te volgen. Verzending erg snel en accuraat. Supermooi boek waar het bruidspaar erg blij mee is. Prijs/kwaliteit is top.

by Anonymous on fotogoed fotoboek
Goede service

Ik heb hier regelmatig mijn fotoboeken en bladen besteld. De kwaliteit is prima, de keuzevrijheid bij ontwerpen vind ik erg fijn en de persoonlijke service is goed en prettig. Een aanrader!

by Anonymous on fotogoed fotoboek
Fotoboeken groep 8

Wat een topservice!

Ik heb diverse afdelingen gesproken, de schoolboeken voor de kinderen van groep 8 en voor juf Hanneke waren exact op tijd klaar. Nogmaals bedankt! 👍

by Anonymous on fotogoed fotoboek
Heel prettig om mee te werken

Ik werk altijd met fotogoed. Prima software, prachtige kwaliteit en snelle aflevering.

Ook bij hulpvragen altijd snel antwoord.

by Anonymous on fotogoed fotoboek
Tevreden

Al 6 jaar bestel ik mijn fotoboeken bij Fotogoed. Bijna altijd naar volle tevredenheid. En als er een keer iets niet helemaal goed is wordt het altijd prima opgelost. Veel mogelijkheden in de Software. Bij vragen heel snel een persoonlijk antwoord. Kortom een fijn bedrijf om fotoboeken bij te laten maken!

by Anonymous on fotogoed fotoboek
Perfect

Super mooie foto's van fotogoed!!!

Oude foto's zijn mooi verwerkt 😋

by Anonymous on fotogoed fotoboek
Fotogoed, top!!

Ik kan alleen maar lovend zijn voor deze site.

Ik bestel al jaren wenskaarten, albums... en altijd weer is het topkwaliteit bij Fotogoed. Ook hun prijzen liggen zeer goed.

Heb ik al eens een vraag, dan krijg ik onmiddellijk antwoord en wordt er ook gedaan wat ze beloven.

Hierbij een speciale vermelding voor Nicole.

Fernande

by Anonymous on fotogoed fotoboek
Goede service

Een pluim voor dit bedrijf. Ze staan altijd voor je klaar. Ik had een vlakliggend fotoboek waarin verticale banen zichtbaar waren. Er bleek iets fout te zijn gegaan bij de drukker. Geheel kosteloos is toen het binnenwerk vervangen.

De software is misschien niet zo flitsend als bij andere aanbieders, maar de prijs-kwaliteitsverhouding is uitstekend en het aantal pagina's per euro vind je niet zo snel elders.

by Anonymous on fotogoed fotoboek
Erg tevreden

Mooie kwaliteit van de foto's en met name heel fijn dat de pagina's erg vlak liggen! Hierdoor kan je ook in het midden van de pagina fotos plaatsen zonder dat er een heel gedeelte wegvalt. Ik heb nu een aantal keer een 30x30 album besteld en ben hier erg tevreden over. Het programma om het album te maken is gemakkelijk in het gebruik en werkt naar behoren. Verder ben ik erg tevreden over de klantenservice. Heb tweemaal contact gehad met de klantenservice om een onduidelijkheid en kreeg direct (ook 's avonds) reactie en een oplossing voor mijn probleem.

by Anonymous on fotogoed fotoboek
adabroersma@gmail.com

Al 5 jaar maak het fotoboek A4 spiraal bij Fotogoed.

Dit geeft een voordelig platliggend fotoboek met mooi glad en stevig papier. De kleuren zijn uitstekend en helder. Goede software. De knop "fotoverbeteren" mis ik bij andere fotoalbum aanbieders.Tot nu toe waren de resultaten prima. Echter deze keer bleken er in 2 fotoboeken roze verkleuringen te zitten op de bovenranden van een aantal foto's. Toen ik dat gemeld had ging men direct naar de oorzaak zoeken. Ik werd op de hoogte gehouden door Nicole en Cees. Toen de oorzaak gevonden was en er een aantal proefdrukken genomen waren werden de boeken opnieuw gedrukt en kreeg ik nieuwe boeken thuisgestuurd, die geheel voldeden aan de verwachtingen.

Het team van Fotogoed bleek zelfs op zondagavond tot 23.00 uur bereikbaar! Snelle reacties en goede service.

by Anonymous on fotogoed fotoboek
Snelle service, denken goed mee

Mooi album binnen gekregen en vooral een goeder service met snelle reacties eigen initiatief. Na het bestellen van mijn album met bedrukt linnen cover bleek bij de drukker dat het aangeleverde bestand te donker was met weinig contrast. Het resultaat was daarmee niet zo mooi. Hierop hebben ze zelf met mij contact opgenomen met het verzoek een ander bestand aan te leveren waarmee de cover beter zou uitkomen. Ben zeer content met het eindresultaat!

by Anonymous on fotogoed fotoboek
Geweldige service en kwaliteit

Voor de tweede keer een album besteld, een album was niet geheel naar wens. Dit werd geweldig opgepakt door de klantenservice! Zeer tevreden!

by Anonymous on fotogoed fotoboek

Wij gebruiken Fotogoed nu al enkele jaren. Met ongeveer 2 albums per jaar blijven we zeer tevreden over de kwaliteit. De software is uiterst makkelijk met een aantal leuke features.

by Anonymous on fotogoed fotoboek
Zeer goede service fotogoed

Wij zijn zeer tevreden over de service van fotogoed.

Wij hadden een probleem bij het eerste fotoboek dat de pagina's loslieten. Zonder problemen werd er kosteloos een nieuw fotoboek geleverd. De communicatie was vriendelijk en meedenkend. Per mail werd binnen enkele uren terug gereageerd. We zijn ook heel tevreden over de kwaliteit van het fotoboek zelf!

by Anonymous on fotogoed fotoboek
Zeer goede service fotogoed

Wij zijn zeer tevreden over de service van fotogoed.

Wij hadden een probleem bij het eerste fotoboek dat de pagina's loslieten. Zonder problemen werd er kosteloos een nieuw fotoboek geleverd. De communicatie was vriendelijk en meedenkend. Per mail werd binnen enkele uren terug gereageerd. We zijn ook heel tevreden over de kwaliteit van het fotoboek zelf!

by Anonymous on fotogoed fotoboek
Prima Album en service

Een prachtig album en een prima klanten service.

Ondanks het kerstreces, krijg je gelijk persoonlijk antwoord op je mail. Het Album was ook fantastisch. Dus 5 sterren dik verdiend

by Anonymous on fotogoed fotoboek
Perfecte kwaliteit en klantendienst

Reeds mijn 7de fotoboek 'MAXI Hardcover A4 liggend' ontvangen. Op zondag besteld en reeds op donderdag AM keurig verpakt ontvangen. Uitstekende kwaliteit !

Uitgebreide maar toch eenvoudig te gebruiken software.

De klantendienst is zelfs actief tijdens het WE en handelt zeer efficiënt. Op zaterdag een klein softwareprobleem gemeld, dezelfde dag reeds antwoord en daags erna probleempje opgelost !

Aanbevolen !

by Anonymous on fotogoed fotoboek
Fotogoed doet wat ze beloven

Fotogoed doet wat ze beloven. Goede kwaliteit van fotoboek en uitstekende hulp bij het oplossen van problemen bij het veranderen van format. Zelfs buiten kantooruren zijn we heel persoonlijk en deskundig geholpen. Ik bestel al jaren fotoboeken bij hen en blijf dat voorlopig nog zeker doen.

Page 1 of 2:
«
 
 
1
2
 
»
 

 

  • Kwaliteit 73% 73%
  • Prijs 87% 87%
  • Software 87% 87%
  • Levertijd 80% 80%
  • Service 89% 89%
Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Fotogoed test 2019
Average rating:  
 0 reviews

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.

Shares
Share This