Fotogeschenk fotoboek: prima prijs, kwaliteit niet slecht

Het Fotogeschenk fotoboek is zeer gunstig geprijsd. De kwaliteit is niet slecht, maar kan wel beter. Zou men ook nog wat aan de software doen, dan kan men nog een stuk hoger eindigen.

 

Fotogeschenk is een van de partijen die we het vaakst hebben opgenomen in onze test. Op een paar jaar na, waarin men de boeken uit het assortiment had gehaald. Vorig jaar eindigde deze leverancier op een 11e plek in onze test. Dit jaar een paar plekjes lager. 

 

Fotogeschenk fotoproducten: algemene informatie

Fotogeschenk is gevestigd in Amsterdam en is gespecialiseerd in wanddecoratie. Toch biedt men ook een behoorlijk aanbod aan fotoboeken. We missen alleen een A3 staand/liggend formaat. Voor haar fotoboeken heeft men een samenwerking met Gigaprint uit Almere. Gigaprint is het bedrijf achter MyPhotofun en hetfotoalbum. Deze partij heeft geïnvesteerd in een nieuwe printer voor haar fotoboeken.

 

Software

De software beschikbaar in een offline (download) en een online variant. De offline variant is helaas al enkele jaren verouderd en mist behoorlijk wat opties die we bij concurrenten wel zien. Bij veel aanbieders heb je de mogelijkheid om een themaboek te maken vanuit een reeds opgesteld template. Bij Fotogeschenk mist deze mogelijkheid in beide softwarevarianten. 

 

Prijs van de fotoboeken:

Fotogeschenk heeft een prima prijsstelling en is bijzonder concurrerend. Bij de standaard boeken is men iets duurder dan hetfotoalbum, maar iets goedkoper dan Fotogoed. Men biedt helaas (bijna) geen platliggende fotoboeken aan. Dat is jammer, want dat levert een kleine puntenaftrek op in onze fotoalbum test.

 

Kwaliteit en levertijd

Ons panel heeft ook het boek van Fotogeschenk beoordeeld op diverse kwaliteitscriteria. Wat opvalt in de diverse beoordelingen is dat bijna iedereen de kaft een lagere waardering geeft. De kaft is wat flets en ook donkerder dan bij andere fotoboeken.

Daarnaast is de afwerking van het binnenwerk op de kaft wat slordig. Dat levert een lagere beoordeling op van ons panel en zorgt ervoor dat men aan de onderkant van de middenmoot eindigt. 

 

Service

Wat Fotogeschenk al jaren goed doet oppakt is haar klantenservice. Men reageert erg snel op vragen per e-mail. Op andere serviceonderdelen scoort men redelijk goed. Er zijn wel wat aandachtspunten (bijv. cursussen online, webshop keurmerk en ontwerpservice),  maar niets schokkends. Men is transparant over de prijzen voor fotoboeken en dat is fijn!

 

Conclusie Fotogeschenk test:

Fotogeschenk is een van de goedkopere aanbieders in onze test en heeft een klantenservice die supersnel reageert. Het is jammer dat de software achterblijft bij haar concurrenten en dat de kwaliteit iets lager wordt aangeslagen. Anders was een plek dicht bij de top 5 haalbaar geweest. 

  • Kwaliteit 69% 69%
  • Prijs 84% 84%
  • Software 78% 78%
  • Levertijd 83% 83%
  • Service 71% 71%

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.