Fotogeschenk fotoboek: mooie comeback in de fotoalbum test

Fotogeschenk fotoboek: terug van weggeweest

Het Fotogeschenk fotoboek maakt een mooie comeback in onze fotoalbum test. In 2013 hebben we Fotogeschenk voor het laatst opgenomen in onze fotoalbum test. Sinds die tijd bood men geen fotoboeken meer aan. Tot afgelopen zomer de mededeling kwam dat Fotogeschenk de fotoalbums weer in het assortiment heeft opgenomen. We waren dus erg benieuwd.

 

Website Fotogeschenk

De website van Fotogeschenk heeft sinds 2013 een behoorlijke gedaanteverandering ondergaan. Dat moet ook wel om met de huidige mobiele generatie mee te gaan. De fotoboeken zijn goed vindbaar op de website. Er staat een summier prijzenoverzicht op de site. Gelukkig vind je bij ieder boek een nadere specificatie, zodat je niet verrast wordt met extra kosten terwijl je het boek al af hebt.

 

Prijzen fotoalbums Fotogeschenk

De prijzen van de fotoboeken van Fotogeschenk zijn vrijwel gelijk aan die van MyPhotofun. Er gaat ons een lichtje branden. Want ook de fotoboek sectie op de website heeft wel wat wel van deze huisstijl van deze aanbieder. Qua prijs zit Fotogeschenk aan de goede kant van de streep. Want er zijn erg veel aanbieders die behoorlijk duurder zijn. Toch zijn er ook goedkopere aanbieders te vinden (o.a. Hetfotoalbum en Fotofabriek).

Software

Op het moment dat we de software openen weten we het helemaal zeker. Fotogeschenk biedt haar fotoboeken in samenwerking met MyPhotofun aan. Dat is opvallend, omdat men dat voorheen altijd zelf deed. Het pakket van MyPhotofun is een prima pakket. Niet super uitgebreid, maar de meeste opties zijn wel beschikbaar. Je kan een fotoboek maken via software die je kan downloaden op Windows of Mac. Wil je dat liever niet, dan is er ook een variant beschikbaar die je in je browser (Internet Explorer, Chrome, Safari etc.) kan maken.

Bestellen en levering

We zijn bij geen een aanbieder in de problemen gekomen bij bestellen en dat geldt ook voor Fotogeschenk. Dit verloopt dus soepel. Opvallend is dat je bij Fotogeschenk naast Ideal, Overboeking en Credit Card ook met een Webshop giftcard kan betalen.

De levering van Fotogeschenk laat niet lang op zich wachten. Want na 4 werkdagen ontvangen we het fotoboek al thuis.

Fotogeschenk fotoboek kwaliteit

Ook Fotogeschenk heeft voor een kartonnen verpakking gekozen die ervoor zorgt dat het fotoboek door de brievenbus past. Erg prettig, want om daarvoor nu een dagje thuis te blijven… Het fotoboek is dus stevig verpakt en we ontdekken geen beschadigingen.

Ons panel krijgt het fotoboek mee en vergelijkt het op diverse kwaliteitsaspecten met de andere 32 fotoalbums. Tijdens deze fotoalbum vergelijking ontdekt men een paar aandachtspunten. Zo zit het binnenwerk van het boek niet helemaal vastgelijmd. Aan de bovenkant zit dit los. Ook is de kaft niet helemaal recht. Als je het boek van de dunne kant bekijkt, dan zit de voor en achterkant niet evenredig. Wat men positief vindt is dat er geen logo op de achterzijde van het fotoalbum zit. De kleuren van de foto’s zijn best goed, maar foto’s met huidskleuren vallen erg tegen. Deze lijken wat geel. Ons panel geeft Fotogeschenk een 6,7 gemiddeld.

Service Fotogeschenk

Als laatste onderdeel kijken we naar de service. We benaderen deze aanbieder meerdere keren en worden snel en goed geholpen. Op andere serviceaspecten scoort men ook redelijk, waardoor we qua service Fotogeschenk bij de betere aanbieders in onze test mogen scharen.

Conclusie Fotogeschenk fotoboek

Fotogeschenk is terug van weggeweest. Men presteert zeer redelijk en eindigt bovenin de middenmoot van onze test. Belangrijkste aandachtspunt zit wat ons betreft op de kwaliteit van het fotoboek. Als er meer aandacht aan de kwaliteit van het binnenwerk was geschonken (en dat zien we nu al twee jaar op rij bij Gigaprint, de drukker van Fotogeschenk), dan had men een aantal plaatsen hoger kunnen eindigen.

[yasr_multiset setid=0]

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Fotogeschenk fotoboek
Average rating:  
 0 reviews

Actie van de maand

Albelli

Fotoalbum aanbieders

Over Tips Fotoalbum Maken

Over Tips fotoalbum maken: wij vergelijken fotoboeken

Tips fotoalbum maken is een initatief van ervaren gebruikers van fotoalbum software. Tips fotoalbum maken wil haar ervaringen delen om voor de nieuwe gebruiker de drempel te verlagen om zelf online fotoalbums maken. Sinds 2007 voeren wij jaarlijks de fotoalbum maken test uit. Sinds 2009 publiceren we deze ook op internet en dit jaar is deze fotoalbum test uitgebreider dan ooit.
Op deze website staan verder allerlei tips die het samenstellen van een fotoboek nog leuker en makkelijker voor je maken. Adviezen voor de beste foto-albumsites, een fotoalbum test, tips om de kwaliteit van je fotoboek te verbeteren, fotoboek maken en fotoalbum kortingen. Een fotoalbum vergelijk geeft u inzicht en zorgt ervoor dat je het beste fotoboek maken kan. Start meteen met het fotoboek maken na het lezen van onze fotoboek vergelijking en fotoalbum test.
Wij houden je via deze website op de hoogte van onze ervaringen bij het fotoalbum maken. Heb jij ervaringen bij het Fotoboek maken voor ons? Heb jij nog goede tips, vragen of opmerkingen voor tips fotoalbum maken? Wij stellen feedback op deze website over fotoboek maken op prijs!
Mail dan naar info@tipsfotoalbummaken.nl

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.