Fotogeschenk fotoboek maken

Een fotoboek maken bij Fotogeschenk: onze beoordeling

Fotogeschenk is een prima aanbieder wanneer het gaat om de kwaliteit van fotoboeken. Deze is namelijk bovengemiddeld. De ietwat beperkte software en relatief hoge prijsstelling maakt echter dat Fotogeschenk net onder het gemiddelde in de fotoalbum test scoort.

Wanneer we als eerste de site van Fotogeschenk bezoeken dan lijkt het er sterk op dat het fotoalbum maken niet de belangrijkste activiteit is van deze aanbieder. Men biedt talloze andere (originele) fotoproducten. Zo kan je bijvoorbeeld foto’s op glas laten afdrukken. De fotoboeken zijn dan een beetje verstopt op de website. Het aanbod waaruit je kan kiezen voor het fotoboek maken is dan ook wat beperkt. Wel moeten wij Fotogeschenk nageven dat men een origineel aanbod heeft.

De prijsstelling van Fotogeschenk is gemiddeld. Men biedt twee fotoalbum formaten die qua prijs prima zijn (de 21x21cm en de 21x30cm). De overige boeken zitten in het luxe segment en zijn vele malen duurder.

De software van Fotogeschenk is er een die we in de fotoboek test 2012 al vaker tegengekomen zijn. Ook Binqy en Superfoto gebruiken deze namelijk. Natuurlijk is het een en ander in de huisstijl van Fotogeschenk gezet, maar dat maakt dat de softwareopties wel gelijk zijn. Kort samengevat zijn deze prima, maar aanzienlijk beperkter dan de software van Albelli of Fotogoed. Met name de achtergronden en fotobewerkingsmogelijkheden vallen ons tegen. Wij vinden dit belangrijk bij het fotoalbum maken. De software an sich is redelijk gebruiksvriendelijk, al moet je behoorlijk zoeken hoe je een eigen foto als achtergrond instelt.

Na het afronden en het bestellen van het fotoboek gaat de timer lopen. Wij zijn blij verrast als het fotoboek na 4 werkdagen op de deurmat valt. De kwaliteit van het fotoalbum is prima. De foto’s zijn mooi afgedrukt en ook de afwerking van het fotoboek ziet er goed uit.

Om de klantenservice te testen stuurden wij tijdens het wachten op ons fotoalbum een email met de vraag hoe snel een album geleverd wordt en welke printservice men gebruikt. Fotogeschenk reageert binnen 1 werkdag op een correcte wijze.

Al met al zijn wij zeker tevreden met Fotogeschenk. De prijsstelling en ietwat beperkte software maakt dat wij Fotogeschenk wat lager in onze fotoboek test 2012 scoren.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Fotogeschenk
Average rating:  
 0 reviews

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.