Fotofabriek eindigt ook in 2014 als winnaar fotoboek test

Net als vorig jaar is het Fotofabriek ook dit jaar gelukt om de fotoboek test 2014 te winnen. Veel scheelde het echter niet, want Fotogoed lag op de loer. Qua prijs en kwaliteit ligt Fotofabriek dan ook iets achter op haar grote concurrent, maar de nieuwe Mac-software en het feit dat men sneller leverde en iets beter presteerde op het onderdeel service, maakte dat men alsnog de eerste plek veroverde.

Het reviewpanel over fotoboek maken bij Fotofabriek

Net als bij de overige 18 aanbieders lieten wij een mooi fotoboek maken bij Fotofabriek, zodat deze meegenomen kon worden in de fotoboek test 2014.fotofabriek fotoboek maken
Opvallend hierbij was dat wij het fotoboek in slechts 3 werkdagen al thuis hadden. Het fotoboek dat wij gemaakt hadden werd door ons reviewpanel uitstekend beoordeeld en eindigde op het onderdeel kwaliteit als 2e. Wat wij zelf erg positief vonden is het inlegvel waarop staat wie het betreffende boek aan een laatste kwaliteitsinspectie heeft onderworpen.

Qua prijsstelling is Fotofabriek, net als voorgaande jaren, een van de goedkopere aanbieders in de fotoalbum test. De verschillen tussen de top 8 op het gebied van fotoalbum prijzen zijn beperkt. Men biedt een grote diversiteit aan formaten fotoboeken, die je zowel met de uitgebreide software, als met ander een programma zou kunnen maken. Kies je voor de laatste optie, dan moet je PDF bestanden opladen. Met name de wat professionelere gebruikers zullen hiervoor kiezen. Kies je voor de standaard software en zet je de expert modus aan, dan heb je nog steeds de meest uitgebreide mogelijkheden die wij tegengekomen zijn in onze test.

Voor wat betreft de service was Fotofabriek de afgelopen jaren altijd één van de beste aanbieders. Ook dit jaar presteert men weer goed, want naast de mogelijkheid om (door de week) te chatten met de klantenservice, kregen wij zowel telefonisch als via e-mail snel reactie. Wij stuurden tot 3 keer toe een e-mail en kregen in alle gevallen in enkele uren een uitgebreide reactie.

Fotofabriek heeft hard gewerkt aan het verder verbeteren van de software en afdrukkwaliteit en biedt sinds enige tijd ook een Mac versie van de software. Eindelijk wordt deze aanbieder dus ook toegankelijk voor de Mac-gebruiker.

Bestel je Fotofabriek of ga je voor een van de andere aanbieders? Lees hier de gehele test.

 

Lees hier reviews van gebruikers over Fotofabriek

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Fotofabriek
Average rating:  
 20 reviews
by Anonymous on Fotofabriek

Al meerdere keren een fotoboek besteld bij dit bedrijf. Uitstekende software welke makkelijk is te gebruiken en de kwaliteit is zeer goed.

by Anonymous on Fotofabriek

Voor de 86ste verjaardag van mijn moeder een fotoboek gemaakt van de reis die ik dit voorjaar samen met haar en mijn bijna 87-jarige vader naar IJsland heb gemaakt. Bij vragen via de mail kreeg je snel en goed antwoord van medewerkers en ze waren ook benieuwd of je met hun advies vooruit kon.

Het resultaat mag er zijn: mooi van kleur, de grotere foto's over twee pagina's zien er door de platliggende bladen prachtig uit. Prima service en een prachtig product!

by Anonymous on Fotofabriek

Trouwfotoalbum Deluxe laten afdrukken! Goede kwaliteit maar de foto's zaten in de verkeerde volgorde. Na een telefoontje en een mailtje werd het meteen geregeld dat ze het boek nogmaals zouden afdrukken! Gister binnen gekregen, top service!

by Anonymous on Fotofabriek

We hebben een foto album laten maken van onze vakantie naar Indonesie. Foto's zijn gemaakt met een professioenele spiegel reflex camera. We kregen het album terug en het resultaat was erg teleurstellend. Alle foto's waren grijzig en erg dof van kleur. We hebben dit gemeld en kregen snel reactie. We mochten een paar foto's digitaal opsturen en het fotoboek is ook weer terug verzonden. Na een paar dagen kregen we bericht dat er inderdaad iets mis was gegaan. Met nog een paar dagen hadden we een goed exemplaar. Het is erg netjes opgelost en we zijn tevreden met het eindresultaat.

Software wekt prima. Het enige wat ik ingewikkeld vond was het uitlijnen van foto's onderling. Het vergt veel rekenwerk. Uirlijning t.o.v. De bovenkant is wel makkelijk uit te lezen, maar als de foto's verschhillend formaat hebben en je wilt de onderkant gelijk hebben, dan moet je flink rekenen.

Ik had gekozen voor mat, achteraf heb ik daar spijt van. Ik denk dat glans beter effect had gegeven. Dit is een foute inschatting van mezelf en daar kan fotofabriek niets aan doen.

Al met al dus een positieve ervaring!

by Anonymous on Fotofabriek

Ik ben heel erg tevreden over de service van de Fotofabriek. Goed telefonisch bereikbaar (een echt mens aan de telefoon!) en bereid tot meedenken.

by Anonymous on Fotofabriek

Zeer tevreden ben ik over de bijzonder goede kwaliteit van afdrukken in het fotoboek. Ik heb de extra kwaliteit papier genomen. De kleurbalans/weergave kan niet beter naar mijn idee!!! Ik bestel zeker mijn volgende boeken bij de Fotofabiek!!!

5 sterren!!

by Anonymous on Fotofabriek

Beste bedrijf voor al je dingen... echt top service en snel geleverd ... beter dan alle anderen.. mijn complimenten.

by Anonymous on Fotofabriek

Recentelijk heb ik een tweetal fotoboeken Exclusief XXL laten maken bij Fotofabriek van onze schitterende reis naar Nieuw Zeeland. Het resultaat was prachtig en verbluffend! Foto’s gedrukt op dik glanzend papier en een bedrukte leren kaft maken het tot een echte bijzondere herinnering. Een aantal foto's over het complete blad afgedrukt, d.w.z. 80x30 cm.Het programma waarmee de fotoboeken worden gemaakt is eenvoudig! Extra vermeldenswaard is de geleverde proactieve service door Fotofabriek. Deze is uitstekend en hebben mij opnieuw overtuigd in het vervolg mijn fotoboeken bij hen af te laten drukken! Ook een fotoboek van Engeland (XL exclusief, 150 pag.), dat vorige week is vervaardigd, ziet er weer uit zoals we gewend zijn. Scherpe foto's goed afgedrukt en in één week weer in huis. Als er zaken niet goed zijn, Fotofabriek belt zelf, op vragen via de telefoon of de mail wordt adequaat gereageerd!

Fotofabriek is een bedrijf waar servicegerichte mensen werken.

by Anonymous on Fotofabriek

Tot in details het fotoboek zelf kunnen inrichten. Vraagt wel veel rekenwerk om nauwkeurig te positioneren. Derhalve intensief werken, maar met een gebruiksvriendelijke software. Digitale check moet je in alle rust en zorgvuldig doen anders zie je iets over het hoofd.Kwaliteit van het eindproduct is grote klasse. Goed verzorgde afdrukken en perfecte kwaliteit van kleuren en papier.Mijn volgende fotoboek? Komt van fotofabriek!

Kost even meer tijd dan bij andere leveranciers, maar dan heb je ook wel wat.

by Anonymous on Fotofabriek

Mijn agenda is prachtig geworden. Veel mogelijkheden in het programma om achtergronden en teksten toe te voegen. Mooi en snel geleverd!!

by Anonymous on Fotofabriek

Heb al bij 2 concurrenten een fotoboek laten maken,maar vind de afdrukkwaliteit en de kleuren hier het beste. Heb een jaarboek standaard laten maken en na 4 dagen lag die al thuis.Na een tijdje lukt het aardig om met de software te werken en is het leuk om een boek te maken, je hebt veel mogelijkheden zoals ook 1 doorlopende foto op 2 bladen.We zijn er blij mee

by Anonymous on Fotofabriek

Zeer tevreden over de resultaten die ik heb mogen ontvangen naar mijn eerste gebruik van deze software. Het eindresultaat is boven verwachting en ziet er mooi en degelijk uit. Graag zou ik deze website en software willen aanbevelen aan vrienden en familie.

by Anonymous on Fotofabriek

Een bedankkaart gemaakt op A4 formaat. Staat onder knop 'verjaardagskaart', maar door eigen teksten kan je er allerlei soorten kaarten mee maken. Makkelijke software, snelle levering en niet duur!

by Anonymous on Fotofabriek

Bij meerdere concurrenten een fotoalbum laten maken, maar vind de afdrukkwaliteit van Fotofabriek het beste. Het zijn meest oude (vooroorlogse) foto's waar ik mee werk en die worden bij Fotofabriek met maar weinig gradatie verschil - in vergelijking met de originele foto's - geprint. Dat geldt ook voor de kleuren. Ik ben zeer tevreden!

by Anonymous on Fotofabriek

Ik heb al meerdere fotoboeken bij Fotofabriek besteld en ze zijn echt mooi gemaakt. Verder is de service uitstekend. Een keertje was er een foutje bij mijn upload en ze hebben contact genomen met mij om dat te corrigeren. Ze controleren de opmaak dus heel goed en ik ben er echt blij mee.

by Anonymous on Fotofabriek

Mooie kwaliteit en vrij snelle levering. Dit is het 2e album dat ik in korte tijd heb laten afdrukken.Ook de software vind ik zeer prettig in gebruik, alleen jammer dat voor datum sortering de datum van de laatste modificatie wordt gebruikt ipv de datum waarop de foto is genomen. Hierdoor komen rechtopstaande foto's die ik met windows photo viewer rechtop heb gezet helemaal aan het eind van de lijst te staan. Maar gelukkig kan je de foto's ook van windows explorer zo het foto album inslepen, dus dat compenseert voor dat ongemak.Prijs / kwaliteit: Ik heb gebruik gemaakt van special aanbieding: Fotoboek deluxe staand L en heb tegen meerprijs de boel hoogglans laten afdrukken. Ik vind de prijs niet goedkoop, maar goed tov de kwaliteit (je krijgt waar je voor betaalt)

by Anonymous on Fotofabriek

Het samenstellen is een eenvoudige en leuke bezigheid. Samen met mijn dochter een prachtig boek samengesteld. De afgedrukte foto's waren scherp.Zeker voor herhaling vatbaar.

by Anonymous on Fotofabriek

Ik ben zeer tevreden over alle mooie fotoboeken die ik viia de makkelijke software van fotofabriek heb gemaakt. Ieder vakantieboek maak ik met plezier. Nu ook ons trouwboek gemaakt en in meervoud besteld. Binnen een paar dagen had ik het pakketje al in huis. En de boeken zijn super mooi geworden!Goede kwaliteit!

Goed geinformeerd!

Snel geleverd ook in het buitenland!

Echt een aanrader!Trouwens ook voor het laten printen van een poster!

by Anonymous on Fotofabriek

Gekozen voor de Fotofabriek door de tests , maar ook door de korte levertijd .

Alles is top geregeld service , kwaliteit .

Klein puntje.

Wij hadden aangegeven dat we hem voor een bepaalde datum moesten hebben .

Fotoboek werd ruim op tijd verstuurd met de normale post.

Alleen paste deze niet door de brievenbus , daardoor werd deze zonder bericht mee terug genomen door de bode .

Hierdoor wist eigenlijk niemand meer waar het boek was gebleven .

Gelukkig toch nog een uur voor we hem nodig hadden geleverd door de pakketdienst.

TIP als mensen iets echt op tijd nodig hebben

geef dan een optie om hem per koerier te laten verzenden EVT tegen meerprijs.

by Anonymous on Fotofabriek

Sinds enkele jaren een fotoalbumbestelling bij FotoFabriek. Prachtige albums gekregen! Heel tevreden, maar ik wil hierbij ook wel tips voor FotoFabriek achterlaten. Persoonlijk zou ik het wenselijk vinden dat een dik album, zeg > dan 72 pagina's af en toe in een voordeelactie zou zijn. Deze week heeft Blokker bijvoorbeeld een aanbieding van maximaal 120 pagina's voor €32,50. Dat zijn acties waar ik blij van wordt.

Wanneer ik meerder albums besteld ( bijvoorbeeld 8 stuks), zou het fijn zijn het 1e exemplaar toegezonden te krijgen, om zo nodig evt. veranderingen nog mogelijk te maken, zonder dat er spraken is van een meerprijs. Service van de zaak FotoFabriek. Jaarlijst voor (vaste) klanten van alle komende acties dit jaar.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Average rating:  
 12 reviews
by Anonymous on Fotofabriek

- Gekozen voor FotoFabriek door fotoalbumtest 2013

- Software is prima (enkel witbalansfunctie kan je beter in LightRoom o.i.d. gebruiken)

- Productieproces uitstekend te volgen: Pluim!

- Kwaliteit materiaal is erg goed (zelf bij standaard uitvoering)

- Nadeel zijn de zichtbare kleurverschillen. Sommige foto's zijn zó donker afgedrukt dat je niet eens meer kan zien wat er op staat. Dit is beduidend anders dan te zien is in de uploaded foto's.

- doordat de kwaliteit van de foto's qua kleur te donker is geprint, zal ik voortaan een fotoalbum ergens anders bestellen

by Anonymous on Fotofabriek

Op grond van de resultaten van de fotoalbumtest 2013, heb ik gekozen voor fotofabriek. De software voor het aanmaken van het album voldoet goed. Het resultaat van het album overtrof mijn verwachtingen. Het gehele productieproces was uitstekend te volgen, de levering kwam exact op de voorspelde datum. De foto's waren perfect afgedukt, zonder zichtbare kleurverschillen met de uploaded foto's. Ook de technische kwaliteit van het album ziet er goed uit. Mijn volgende fotoalbum zal ik zeker weer bij fotofabriek bestellen.

by Anonymous on Fotofabriek

Uitermate tevreden.

Snelle aflevering

prachtige uitvoering met scherpe foto's

Vlotte afwerkingen levering.

Ik zal zeker weer bestellen!

by Anonymous on Fotofabriek

Eindelijk een fotoalbum zoals ik het graag wilde! (klinkt overdreven maar is toch echt zo) Bij Fotofabriek prima software (je kunt er zo ongeveer alles mee)en een prachtige sprankelende afdrukkwaliteit (op hoogglans dan wel, is iets duurder). Prijs/kwaliteit is prima, een makkelijk bereikbare en goede klantenservice. en vlotte levering. Met de "slimme correctie" in de software wordt de foto iets "te" scherp voor je scherm maar komt dan op papier uitstekend uit.

by Anonymous on Fotofabriek

Wat ik -naast de goede kwaliteit - prettig aan Fotofabriek vindt is dat ik er complete PDF's kan uploaden. Dan kan ik de opmaak helemaal zelf naar mijn hand zetten. Als grafisch ontwerper kan ik gewoon mijn eigen vertrouwde programma's gebruiken. Ook belangrijk is dat als er eens een keer iets is, je iemand aan de lijn krijgt die van de hoed en de rand weet, en je nog kan helpen ook. Zoals die ene keer dat ik een fotoboek perse voor een bepaalde datum nodig had!

Wat ik mis is de mogelijkheid een ander zelfstandig bij te laten bestellen.

Wat mij betreft een aanrader

Page 1 of 3:
«
 
 
1
2
3
 
»
 

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.