Fotofabriek: constante kwaliteit tegen een prima prijs

Fotofabriek is de winnaar geworden van de fotoalbum test 2019. Men levert jaar in jaar uit goede kwaliteit levert tegen een uitstekende prijs. Ook dit jaar weer. 

 

Fotofabriek wint de fotoalbum test 2019. Het is op zichzelf niet echt verrassend, want men eindigde de afgelopen jaren ook al bovenaan. Maar toch is het verbazingwekkend dat men zich voortdurend weet te verbeteren en de concurrentie een stapje voor blijft. Dit jaar deed men het bijvoorbeeld weer een stukje beter op het gebied van kwaliteit, dan vorig jaar. En ondanks het feit dat wij extra fotoboek-formaten hebben toegevoegd aan onze prijsvergelijking, blijft men ook qua prijs bij de goedkoopste partijen van Nederland horen.

 

Fotoboek maken bij Fotofabriek: algemene informatie

Fotofabriek behoort tot de Chris Russel groep, een full service reclame bureau uit Groningen. Men opereert in de markt onder verschillende namen. Op fotoboek gebied is men actief onder de naam Fotofabriek. Fotofabriek is dit jaar voor het tiende jaar opgenomen in onze test.

 

Software

.Dit jaar zijn onze testcriteria vrijwel hetzelfde als vorig jaar. Fotofabriek biedt twee soorten software aan: een oflline (download) variant en een online versie. Het voordeel van de online versie is dat je jouw fotoboek vanaf verschillende apparaten kan maken, bijvoorbeeld vanaf een iPad. Het voordeel van de downloadvariant is dat de opties voor het maken van een fotoboek veel uitgebreider zijn. Bij Fotofabriek is de downloadvariant bijzonder uitgebreid en qua fotobewerkingsmogelijkheden de uitgebreidste in onze test.

We hebben dit jaar aanvullend gekeken of een aanbieder ook themaboeken (bijv. bruiloft/babythema) aanbiedt. In de reguliere software van Fotofabriek vind je deze software niet. Kies je voor de online software, dan is deze keuzemogelijkheid er wel.

 

Prijs van de fotoboeken:

We hebben dit jaar nog meer formaten fotoboeken getest dan andere jaren, namelijk 8. Ook hebben we voor de platliggende fotoboeken de prijzen van verschillende diktes in de prijsvergelijking meegenomen. Vorig jaar eindigde Fotofabriek op een knappe derde plaats qua prijsvergelijk voor 6 formaten en 4 verschillende diktes. Dit jaar eindigt men als 5e. Deze iets lagere score komt vooral omdat het extreem goedkope Fotoalbums-maken als aanbieder is toegevoegd. Over het algemeen behoort Fotofabriek bijna altijd tot de goedkoopste aanbieders. En dat is gezien de kwaliteit erg knap.

In onze test zijn wij uitgegaan van de standaard prijzen op de website en in de software. Het kan uiteraard zijn dat er vanwege kortingsacties elders betere deals mogelijk zijn. 

 

Kwaliteit en levertijd

Vorig jaar werd Fotofabriek door ons testpanel goed gewaardeerd op het gebied van kwaliteit en eindigde men als 4e. En dat is ook de plek waar men dit jaar eindigt. Van alle 35 aanbieders die ons panel heeft beoordeeld, komt het boek van Fotofabriek als vierde uit de bus. Alle Profotonet, Saal Digital en Pixbook krijgen een hogere waardering. Maar al deze boeken zijn aanzienlijk duurder dan het boek van Fotofabriek.

De afwerking van het boek is erg netjes. De kaft is superscherp en datzelfde geldt voor de foto’s in het boek. Ook de kleuren zijn goed. Foto’s met huidskleuren worden bij een diverse andere aanbieders wat hoger gewaardeerd. Dat komt door 1 specifieke foto die relatief rood oogt.

De levertijd van het fotoboek is dit jaar iets langer dan we gewend zijn. Het duurt 4 werkdagen, 5 weekdagen voordat we het boek ontvangen. Ten opzichte van vrijwel alle andere partijen is dat een prima score. Echter kregen we het boek vorig jaar en in onze platliggende fotoboeken test sneller.

 

Service

Wat service betreft blijft Fotofabriek, net als voorgaande jaren de beste aanbieder. Men reageert supersnel op klantvragen, heeft een chatservice die goed bereikbaar is en biedt een groot aantal extra opties waar een klant uit kan kiezen. Denk hierbij aan geschenkverpakkingen, fotoboeken inpakken als cadeau en ook maatwerkopties. Dit jaar hebben we extra gekeken naar de prijzen op de website. Bij sommige aanbieders is niet te achterhalen wat je nu in totaal kwijt bent voor een fotoboek. Bij Fotofabriek is men daar transparant over. Men heeft zelfs een prijscalculator.

Conclusie Fotofabriek test:

Wil je het beste totaalpakket? Dat wil zeggen uitgebreide software, een super prijs-kwaliteitsverhouding en een prima service? Dan kan je wat ons betreft van alle 35 aanbieders als beste naar Fotofabriek gaan.

  • Kwaliteit 76% 76%
  • Prijs 87% 87%
  • Software 90% 90%
  • Levertijd 86% 86%
  • Service 95% 95%

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.