Fotofabriek is de winnaar van de fotoalbum test 2018

Consequent goede prestaties op zowel prijs, kwaliteit, software en service!

Fotofabriek

Fotofabriek, de testwinnaar van de voorgaande edities, blijkt ook dit jaar weer superieur. Is men dan het allerbest op alle onderdelen? Nee, maar als je consequent bij de beste 5 tot 6 (vd 34) aanbieders behoort, dan verdien je (wederom) de eerste positie.

 

Software Fotofabriek

De software van Fotofabriek is misschien niet zo vooruitstrevend of gebruiksvriendelijk als die van bijvoorbeeld CEWE. Maar qua opties steekt dit pakket er bovenuit. Sinds dit jaar heeft men ook nog een extra mogelijkheid voor klanten die geen software wil downloaden. Er is namelijk ook online software. De opties, zijn weliswaar minder uitgebreid, maar het pakket werkt eenvoudig. Vorig jaar had men software voor Linux gebruikers, maar deze optie is verdwenen. Het zou wat ons betreft nog een verbeterpunt zijn om de prijs van het fotoboek direct zichtbaar te maken in de software.

 

Prijs van de fotoboeken:

Fotofabriek behoort tot de aanbieders die goedkope fotoboeken aanbiedt. Tenminste als we het vergelijken tussen alle 34 aanbieders. We kijken daarbij naar diverse formaten, naar diverse boekdiktes en naar diverse afwerkingen (platliggend en (foto)papier). Er zijn wel enkele aanbieders die goedkopere boeken leveren, maar die kunnen niet dezelfde kwaliteit bieden als deze Groningers.

 

Kwaliteit en levertijd Fotofabriek

Fotofabriek levert haar boeken binnen enkele werkdagen uit. In ons geval na 3 werkdagen (4 weekdagen). Er zijn slechts enkele aanbieders die sneller zijn.

De kwaliteit van het fotoboek is goed. Men heeft een prachtige binding en ook de afwerking van het boek is goed. Het binnenwerk is vrijwel exact evenwijdig op de kaft vastgemaakt. Ook de kleuren van het fotoboek zijn goed. Van alle afdrukken van kaften die wij hebben gezien, lijkt de kaft als een van de beste op de originele foto. Ook en kleuren van huidtinten en de foto’s in het algemeen is goed.

 

Service

Fotofabriek is zowel via mail, via telefoon als via chat uitstekend te bereiken. We hoeven nauwelijks te wachten op een reactie (ook niet op de mail). Er zijn niet veel aanbieders waar mail en chat bijna net zo snel gaan.

Waar deze aanbieder uniek in is, is dat iedere klant een mail krijgt met een video waarin te zien is hoe de cover van het boek gemaakt is. Voor ons boek zag dit er zo uit:

https://www.fotofabriek.nl/videos/?id=2018-01-62f199893e7e40389f26a8fd23025ecf

Conclusie over Fotofabriek:

Fotofabriek presteert het opnieuw. Men scoort op vrijwel alle criteria bovengemiddeld goed en is daarmee de gemiddeld gezien de beste aanbieder van Nederland. Qua kwaliteit en prijs heeft men een prima balans.

Wil je een fotoboek maken bij deze aanbieder? Bezoek dan de website van Fotofabriek

  • Kwaliteit 79,7% 79,7%
  • Prijs 92% 92%
  • Software 92% 92%
  • Levertijd 88,6% 88,6%
  • Service 94% 94%
Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Fotofabriek fotoalbum
Average rating:  
 0 reviews

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.