Fotofabriek: winnaar fotoalbum test 2017

Fotoboek van Fotofabriek wint fotoalbum test 2017

Ook dit jaar weet Fotofabriek het weer te presteren. Men wint de fotoalbum test 2017. Het verschil ten opzichte van nummer twee Fotogoed is ten opzichte van vorig jaar klein. Maar over het geheel gezien presteert het fotoboek van Fotofabriek iets beter op en prijs en kwaliteit en service. En als je dan ook nog net iets sneller levert, dan maak je het verschil.

De website van Fotofabriek is gebruiksvriendelijk en de diverse fotoproducten zijn goed te vinden. Daarbij is men transparant over de prijzen van zowel de fotoboeken, extra pagina’s als ook de verzending. Gelukkig, want van verborgen kosten houdt niemand.

 

Website

De website van een aanbieder is voor ons geen testcriterium. Maar het is voor iedere consument wel de eerste kennismaking met een aanbieder. We gaan er daarom in onze review wel even kort op in. De site van Fotofabriek is nu ruim een jaar geleden gewijzigd. Deze ziet er overzichtelijk uit. De fotoboeken zijn snel te vinden. We zien dat er 12 verschillende formaten fotoboeken aangeboden worden. Dat is veel in vergelijking met andere aanbieders.

 

Prijzen fotoboeken Fotofabriek

Fotofabriek is een van de goedkoopste aanbieders van Nederland. Als we 6 verschillende formaten fotoboeken met elkaar vergelijken, dan valt het op dat men bijna altijd bij de 5 goedkoopste aanbieders zit. Prima!

 

Software

We willen niet in herhaling vallen, want we schrijven dit eigenlijk ieder jaar. Fotofabriek heeft een prima softwarepakket dat de gemiddelde consument, maar zeker ook de wat gevorderde gebruiker voldoende mogelijkheden biedt om een uitgebreid fotoboek te maken en om foto’s te bewerken.

Wat we jammer vinden is dat er nog geen online versie of een Fotoalbum app beschikbaar is.

 

Bestellen en levertijd

Het bestellen via de site van Fotofabriek loopt prima. Geen bijzonderheden te vermelden, behalve dat je nog de keuze krijgt om tegen betaling extra opties uit te laten voeren (bijvoorbeeld een eindcontrole of het niet afdrukken van de barcode op de achterkant van het boek). Waar Fotofabriek een compliment verdiend is dat men uiterst snel levert. Wij ontvingen ons fotoboek van Fotofabriek in 3 werkdagen thuis.

 

Kwaliteit

Het fotoboek van Fotofabriek is netjes ingepakt in een herkenbare kartonnen verpakking. Ook is het boek zelf nog extra ingepakt. Opvallend is dat Fotofabriek ieder jaar tot een van de betere partijen in de fotoalbum test behoort. Nou ja, opvallend… Inmiddels is dat niet meer het geval. Maar toch valt men op tussen de aanbieders met fotopapier en aanbieders met standaard platliggende bindingen.

Dat zit er volgens ons panel zeker in de nette afwerking en goede kleuren. Waar sommige aanbieders het fotoboek niet recht inplakken, of het fotoboek soms zelfs los laat van de kaft, is dat bij Fotofabriek piekfijn in orde. Ook is het boek met een fraai bandje afgewerkt.
De foto’s zijn prima en komen goed overeen met de originele foto’s. Compliment van ons panel.

 

Service

De service van Fotofabriek is net als andere jaren weer een van haar paradepaardjes. Of we nu via mail, chat, telefoon of social media een vraag stellen, we krijgen snel antwoord. Ook heeft men duidelijk nagedacht over klantbeleving. Zo kan je jouw fotoboek van Fotofabriek extra laten controleren op fouten. Je kan jouw pakket laten inpakken (als cadeau), maar ook gewoon aan de balie in Groningen ophalen. En wil je een cursus doen, dan kan dat in de fabriek.

Opvallend bij het bestellen van een fotoboek bij Fotofabriek is dat men niet moeilijk doet over kortingsacties. Is er een actie, dan krijg je de korting. Geen discussie, geen kortingscodes invullen of opzoeken. Gewoon automatisch verrekenen. Dat is wat ons betreft pas echt klantvriendelijk.

Leuke optie
Wat wij een bijzonder leuke optie vinden is dat je na bestellen van je fotoboek kan aangeven dat je een video wilt ontvangen van de productie van je fotoboek. Als deze beschikbaar is, ontvang je een melding hiervan en kan je zien hoe je boek gemaakt is.

 

Conclusie:

Wederom levert Fotofabriek een prima boek en eindigt men op de eerste plaats. Je kan wat ons betreft rustig jouw fotoboek maken bij Fotofabriek

[yasr_multiset setid=0]

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Fotofabriek fotoboek
Average rating:  
 0 reviews
Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Average rating:  
 0 reviews

Actie van de maand

Albelli

Fotoalbum aanbieders

Over Tips Fotoalbum Maken

Over Tips fotoalbum maken: wij vergelijken fotoboeken

Tips fotoalbum maken is een initatief van ervaren gebruikers van fotoalbum software. Tips fotoalbum maken wil haar ervaringen delen om voor de nieuwe gebruiker de drempel te verlagen om zelf online fotoalbums maken. Sinds 2007 voeren wij jaarlijks de fotoalbum maken test uit. Sinds 2009 publiceren we deze ook op internet en dit jaar is deze fotoalbum test uitgebreider dan ooit.
Op deze website staan verder allerlei tips die het samenstellen van een fotoboek nog leuker en makkelijker voor je maken. Adviezen voor de beste foto-albumsites, een fotoalbum test, tips om de kwaliteit van je fotoboek te verbeteren, fotoboek maken en fotoalbum kortingen. Een fotoalbum vergelijk geeft u inzicht en zorgt ervoor dat je het beste fotoboek maken kan. Start meteen met het fotoboek maken na het lezen van onze fotoboek vergelijking en fotoalbum test.
Wij houden je via deze website op de hoogte van onze ervaringen bij het fotoalbum maken. Heb jij ervaringen bij het Fotoboek maken voor ons? Heb jij nog goede tips, vragen of opmerkingen voor tips fotoalbum maken? Wij stellen feedback op deze website over fotoboek maken op prijs!
Mail dan naar info@tipsfotoalbummaken.nl

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.