Fotofabriek fotoalbum maken

Fotofabriek stijgt met stip in de fotoalbum test 2012

Een van de grootste stijgers in de fotoboek test 2012 ten opzichte van vorige jaren is Fotofabriek. Dit heeft mede te maken met wat softwareverbeteringen en ook een goed geteste afdrukkwaliteit.

Fotofabriek is een aanbieder die al meerdere jaren aan de weg timmert. Men heeft een herkenbare website, goede aanbiedingen en raakt steeds meer bekend bij de Nederlandse consument.

Het aanbod van Fotofabriek is met 8 formaten fotoboeken redelijk uitgebreid, zij het dat er concurrenten zijn die nog meer formaten aanbieden. De afwerkingsmogelijkheden zijn bijzonder ruim te noemen. Niet alleen heeft men hardcover, softcover, leer en linnen in haar aanbod. Ook is het mogelijk om fotoalbums in een exclusieve variant te bestellen. Wil je een fotoalbum maken bij Fotofabriek dan heb je dus genoeg keus. Een Fotofabriek fotoalbum is er overigens ook te bestellen in een platliggend formaat.

De prijsstelling van Fotofabriek is zeer gunstig te noemen. Op het eerste gezicht lijken de prijzen wat hoger te liggen, maar als je rekent dat je bij Fotofabriek standaard 26 pagina’s in je fotoalbum krijgt, dan valt dit verschil al gauw weg. Wanneer we de prijzen van diverse fotoboeken vergelijken, dan komen we tot de conclusie dat Fotofabriek bij de top 4 aanbieders hoort. Nemen we de afdrukkwaliteit van de fotoboeken mee, dan kunnen we rustig stellen dat Fotofabriek een van de beste aanbieders van Nederland en Belgie is. Fotofabriek is zeer transparant over de gehanteerde prijzen (ook op de website). Alles is snel en overzichtelijk te vinden. Bij een Fotofabriek fotoalbum kan je overigens ook je barcode verwijderen. Handige feature omdat wij dit zelf nogal storend vinden.

Voordeel van een fotoboek bestellen bij Fotofabriek is dat men een standaard (kwantum) korting geeft op elk 2e fotoboek. Vaste klanten bij Fotofabriek doen ook automatisch mee aan het puntensysteem, waarbij je ‘fotofabriekpunten’ bij elke fotoalbum bestelling krijgt. Deze punten zijn weer inwisselbaar voor kortingscodes.

Prima software

De Kodaksoftware wordt ook door andere partijen gebruikt en is kwalitatief erg goed. Ten opzichte van de Albumprinter (Albelli)- en CEWE (Fotoalbum.nl & Pixum) software zijn de achtergronden wel wat minder uitgebreid, maar heeft men betere fotobewerkingsmogelijkheden. Een leuke optie is het inladen van kaarten vanuit Google maps. Fotofabriek biedt geen MAC software, maar heeft wel een PDF uploader waar veel professionals graag gebruik van zullen willen maken. Fotofabriek fotoalbum makenDe professionele fotoalbum maker zal bij Fotofabriek (en ook Fotogoed) zijn ei het beste kwijt kunnen. Het online programma is alleen voor overige fotoproducten geschikt, niet voor fotoalbums.

Wij bestelden ons fotoalbum op vrijdag bij Fotofabriek en ontvingen deze exact een week later in huis. Een levertijd van 5 werkdagen is dan ook zeer redelijk. Over de kwaliteit zijn wij eveneens zeer tevreden. De foto’s staan er mooi op en de kleuren zijn fraai.

 

Uitstekende klantenservice

Fotofabriek heeft een goede klantenservice. Wij stuurden op vrijdagavond een email met een aantal vragen. Wij stonden er versteld van dat we binnen 4 minuten tijd een reactie kregen.

Leuke feature bij Fotofabriek: iedereen krijgt na het bestellen van een fotoboek een eigen pagina waarop je de digitale versie van je fotoalbum bekijken kan. Leuk om te delen met vrienden.

Wij raden Fotofabriek bij een ieder van harte aan voor het maken van een fotoboek.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Fotofabriek
Average rating:  
 2 reviews
by Anonymous on Fotofabriek

Over het algemeen ben ik zeer tevreden over de fotoboeken die ik bij Fotofabriek bestel. Ik maak altijd een zeer dik boek (ongeveer 160 pag.), met foto's over langere tijd verzameld. De optie om een boek zo dik te maken heb ik nog niet bij andere aanbieders gezien.

De vorige keer vond ik het boek wat licht afgedrukt. Hierover gemaild en ik kreeg de optie het boek terug te sturen. Maar om twisten over 'wel of niet te licht' te vermijden heb ik daar van af gezien. Toen ik dit meldde, kreeg ik een code waarmee ik op een volgende boek korting kon krijgen. Deze hoefde ik niet binnen bepaalde tijd te besteden. Over service dus totaal geen klachten.

Gisteren weer een boek binnen gekregen. Toch vind ik weer dat de foto's wat flets afgedrukt zijn. Ik vergelijk het met (kleinere) boekjes die ik bij Snapfish af heb laten drukken, en daar zit toch verschil in.

Dat is ook de reden dat ik de fotoboekentest aan het bekijken ben: ik zoek een aanbieder die ook zulke dikke boeken kan maken, om het eens te kunnen vergelijken.

by Anonymous on Fotofabriek

Enkele maanden geleden heb ik een fotoalbum laten maken. Is prima van kwaliteit geworden ('t was handig dat je signaal kreeg als je foto van te slechte kwaliteit was). Ik ben er zeer tevreden mee. Veel mogelijkheden voor opmaak pagina. Prettig om mee te werken.

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.