De Fotofabriek fotoboek testwinnaar Fotoalbum test

Uitstekende kwaliteit en levertijd, prima service en goede prijzen.

Fotofabriek was de winnaar van de fotoboek vergelijking van vorig jaar en ook van het jaar daarvoor. Dat schept natuurlijk verwachtingen. Vraag is dan ook direct of men de verwachtingen ook dit jaar weer waarmaakt. Het antwoord daarop is simpel: een volmondig ja. Men wint wederom de fotoalbum test.

Fotofabriek verpakking 1Dat heeft te maken met diverse factoren, namelijk prijs, kwaliteit, service, levertijd en software. Op al deze factoren scoort Fotofabriek uitstekend en dat maakt dan ook dat men als de beste aanbieder uit de test komt en dat je wat ons betreft dus het beste fotoboek maken kan bij Fotofabriek.

We gaan achtereenvolgens de diverse sterke punten van Fotofabriek behandelen.

Kwaliteit De Fotofabriek

Wij hebben alle 24 fotoboeken uit onze fotoalbum test op dezelfde kwaliteitscriteria laten toetsen door ons panel van bezoekers. Zij oordeelden allemaal dat Fotofabriek een van de beste aanbieders is op het gebied van kwaliteit en op het gebied van kwaliteit als 2e eindigt. De verschillen met nummer 1 Albelli en nummer 3 Fotogoed zijn echter klein. Enkele woorden die wij terugkregen van ons panel zijn:  ” een zeer prettig boek”, “mooie kleuren en volle gezichten” en “mooi stevig papier”.

Fotofabriek 5

Prijs  De Fotofabriek fotoboeken

Een van de sterke punten van de Fotofabriek is haar prijsstelling. Men biedt een grote diversiteit aan formaten fotoboeken, tegen een uitstekende prijs. Als we de prijzen van een de vierkante, A4 boeken en de grote 30×40 boeken van alle aanbieders tegen elkaar afzetten en daarbij ook nog de fotoalbum prijzen berekenen voor boeken met hoogglans papier en fotoboeken met een layflat binding, dan zien we dat Fotofabriek voor bijna alle individuele fotoalbums in de top 5 scoort. Dat is knap!

Software

De Windows software van de Fotofabriek is niet gewijzigd ten opzichte van het voorgaand jaar. Dat betekent dus nog steeds dat we met een van de meest complete softwarepakketten te maken hebben. Sterk punt van deze software Fotofabriek 3is de uitgebreide fotobewerkingsmogelijkheden. Je moet daarvoor wel even de expertmodus aanzetten (rechtsboven). De software is voor de nieuwe gebruiker even wennen, maar wanneer je er een tijdje mee werkt ontdek je steeds meer leuke mogelijkheden. Zo kan je bijvoorbeeld in de tekstverwerker tabellen aanmaken.

Fotofabriek biedt sinds enige tijd ook de mogelijkheid om rechtstreeks vanuit social media een fotoboek te maken. Hiervoor kan je de online software gebruiken.

 

Mac software
Fotofabriek biedt naast een Windows softwarepakket ook software voor de Mac. Als we deze software bekijken, dan valt op dat deze wat minder uitgebreid is. De fotobewerkingsmogelijkheden zijn aanzienlijk minder en datzelfde geldt voor de tekstbewerking. Opties als pagina valideren zijn ook vervallen.

 

Levertijd Fotofabriek fotoboekFotofabriek verpakking 2

De levertijd van Fotofabriek is in vergelijking met andere aanbieders uitzonderlijk snel. Wij bestelden een fotoboek op maandag 29 december ’s avonds en hadden deze al op 2 januari in huis. Te bedenken dat ook Nieuwjaarsdag hier nog tussen zat, vinden wij dit wel een complimentje waard. Het fotoboek werd netjes verpakt bij ons afgeleverd.

Service

Persoonlijk vinden wij de klantenservice een belangrijk uithangbord van een organisatie. Voor Fotofabriek hebben wij diverse onderdelen van de service aan een test onderworpen. Zo stuurden wij meermaals per jaar een vraag via mail aan de klantenservice. Ook stelden wij enkele vragen via de chat en testten we de telefonische bereikbaarheid. In alle gevallen was met zowel snel met reageren, als uiterst correct.

Op servicegebied onderscheid Fotofabriek zich ook nog op andere manieren van andere aanbieders. Zo biedt men bijvoorbeeld een extra eindcontrole door een medewerker aan, is een spoedbestelling mogelijk (al levert men al erg snel) en kan je een fotoboek ook laten inpakken in cadeaupapier.

Benieuwd naar het fotoboek van Fotofabriek? Bezoek dan de de site van Fotofabriek en maak een fotoalbum bij onze testwinnaar. Men won dit jaar overigens ook de test van Radar. In de fotoboek test van de Consumentenbond eindigde men niet eerste, maar daar zijn diverse verklaringen voor.

[yasr_multiset setid=0]

Lees hier oude en actuele reviews van gebruikers over Fotofabriek

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Fotofabriek
Average rating:  
 4 reviews
by Anonymous on Fotofabriek
Uitstekend

Prachtig fotoboek, extreem snel bezorgd (25 dec besteld, 27 dec verzonden - alleen Kerst ertussen). Makkelijke software, met veel opties.

by Anonymous on Fotofabriek

Na het lezen van het artikel van 18 augustus is mij het zelfde gebeurd! Ik heb 3 dezelfde boeken gemaakt met UV hoogglans.Na het ontvangen van de boeken zag ik dat het anders was,minder glans. Mijn bestellingen kon ik niet na kijken, want die had ik opgeruimd.Twee boeken cadeau gegeven,waar van eentje buiten Europa.

Na een lang onderweg zijn kreeg ik bericht, dat het boek niet zo glansde als de vorige boeken die ik gEmaakt had.Toen ben ik in Fotofabriek gaan lezen en nu blijkt, dat ze de hoogglans veranderd hebben in UV hoogglans, maar als leek denk je dan in hoogglans en niet half mat.Na 3 dure boeken besteld met extra kosten voor de glans voel ik mij ook bedonderd.ik was altijd zeer tevreden over de boeken, maar ik ga nu over naar Albelli, want die levert ook mooie echte hoogglans boeken en die zien er ook prachtig uit!!

by Anonymous on Fotofabriek

Kreeg net mijn (vierde!) fotoalbum van de Fotofabriek binnen. Echter, de prachtige hoogglans van de vorige boeken is verdwenen, de bladijden zijn nu eerder halfmat. Navraag leert dat de Briljant hoogglans geruisloos uit het assortiment is verdwenen en plaats heeft gemaakt voor UV hoogglans die (zie boven) amper hoogglans te noemen is. Een bittere (en dure) teleurstelling: voor ruim 200 euro een boek dat ik persoonlijk errug lelijk vind. Vgl Fotofabriek een geval van eigen schuld, dikke bult: ik had spontaan bij bestelling moeten zien dat de hoogglans nu ánders heette...Ik voel me flink bedonderd.

by Anonymous on Fotofabriek

Sta perplex over de top-service die dit bedrijf biedt. En over de beeldkwaliteit van de foto's. Voor een familiealbum heb ik met hun software slechte scans van soms honderd jaar oude foto's nog kunnen verbeteren tot prima kwaliteit. Van Word via PDF naar JPG geconverteerde bestanden komen prachtig uit de verf, met teksten alsof ze gedrukt zijn.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Average rating:  
 20 reviews
by Anonymous on Fotofabriek

Al meerdere keren een fotoboek besteld bij dit bedrijf. Uitstekende software welke makkelijk is te gebruiken en de kwaliteit is zeer goed.

by Anonymous on Fotofabriek

Voor de 86ste verjaardag van mijn moeder een fotoboek gemaakt van de reis die ik dit voorjaar samen met haar en mijn bijna 87-jarige vader naar IJsland heb gemaakt. Bij vragen via de mail kreeg je snel en goed antwoord van medewerkers en ze waren ook benieuwd of je met hun advies vooruit kon.

Het resultaat mag er zijn: mooi van kleur, de grotere foto's over twee pagina's zien er door de platliggende bladen prachtig uit. Prima service en een prachtig product!

by Anonymous on Fotofabriek

Trouwfotoalbum Deluxe laten afdrukken! Goede kwaliteit maar de foto's zaten in de verkeerde volgorde. Na een telefoontje en een mailtje werd het meteen geregeld dat ze het boek nogmaals zouden afdrukken! Gister binnen gekregen, top service!

by Anonymous on Fotofabriek

We hebben een foto album laten maken van onze vakantie naar Indonesie. Foto's zijn gemaakt met een professioenele spiegel reflex camera. We kregen het album terug en het resultaat was erg teleurstellend. Alle foto's waren grijzig en erg dof van kleur. We hebben dit gemeld en kregen snel reactie. We mochten een paar foto's digitaal opsturen en het fotoboek is ook weer terug verzonden. Na een paar dagen kregen we bericht dat er inderdaad iets mis was gegaan. Met nog een paar dagen hadden we een goed exemplaar. Het is erg netjes opgelost en we zijn tevreden met het eindresultaat.

Software wekt prima. Het enige wat ik ingewikkeld vond was het uitlijnen van foto's onderling. Het vergt veel rekenwerk. Uirlijning t.o.v. De bovenkant is wel makkelijk uit te lezen, maar als de foto's verschhillend formaat hebben en je wilt de onderkant gelijk hebben, dan moet je flink rekenen.

Ik had gekozen voor mat, achteraf heb ik daar spijt van. Ik denk dat glans beter effect had gegeven. Dit is een foute inschatting van mezelf en daar kan fotofabriek niets aan doen.

Al met al dus een positieve ervaring!

by Anonymous on Fotofabriek

Ik ben heel erg tevreden over de service van de Fotofabriek. Goed telefonisch bereikbaar (een echt mens aan de telefoon!) en bereid tot meedenken.

Page 1 of 4:
«
 
 
1
2
3
4
 
»
 

Actie van de maand

Albelli

Fotoalbum aanbieders

Over Tips Fotoalbum Maken

Over Tips fotoalbum maken: wij vergelijken fotoboeken

Tips fotoalbum maken is een initatief van ervaren gebruikers van fotoalbum software. Tips fotoalbum maken wil haar ervaringen delen om voor de nieuwe gebruiker de drempel te verlagen om zelf online fotoalbums maken. Sinds 2007 voeren wij jaarlijks de fotoalbum maken test uit. Sinds 2009 publiceren we deze ook op internet en dit jaar is deze fotoalbum test uitgebreider dan ooit.
Op deze website staan verder allerlei tips die het samenstellen van een fotoboek nog leuker en makkelijker voor je maken. Adviezen voor de beste foto-albumsites, een fotoalbum test, tips om de kwaliteit van je fotoboek te verbeteren, fotoboek maken en fotoalbum kortingen. Een fotoalbum vergelijk geeft u inzicht en zorgt ervoor dat je het beste fotoboek maken kan. Start meteen met het fotoboek maken na het lezen van onze fotoboek vergelijking en fotoalbum test.
Wij houden je via deze website op de hoogte van onze ervaringen bij het fotoalbum maken. Heb jij ervaringen bij het Fotoboek maken voor ons? Heb jij nog goede tips, vragen of opmerkingen voor tips fotoalbum maken? Wij stellen feedback op deze website over fotoboek maken op prijs!
Mail dan naar info@tipsfotoalbummaken.nl

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.