Fotoboeken.nl fotoboek: beter dan vorig jaar

Het Fotoboeken.nl fotoboek eindigt dicht bij de top 10 van de fotoalbum test 2019. Dit is dankzij een redelijk goede score op kwaliteit en dankzij de redelijk goede prijzen. Als de software wat beter was geweest dan had men in de top 10 in het kunnen eindigen.

 

Het Fotoboeken.nl fotoboek kwam twee jaar geleden erg goed uit onze vergelijking. Dit kwam door een goede score op het testonderdeel kwaliteit. Vorig jaar viel de kwaliteit echter tegen en dat maakte dat men “slechts” op een 13e plek eindigde. Dit jaar revancheert men zich en keert Fotoboeken.nl terug in de top 10. 

 

Fotoboeken.nl fotoboek: algemene informatie

Fotoboeken.nl is een merk van Testar Media uit Pijnacker. Dit full service bureau levert een groot aantal producten op fotogebied. Onder de naam Fotoboeken.nl biedt men veel verschillende formaten fotoboeken. 

 

Software

De software is beschikbaar in een offline (Windows/Mac) en een online variant. Beide versies vzijn voor verbetering vatbaar. De offline software is eigenlijk al jaren nagenoeg hetzelfde en loopt qua gebruiksvriendelijkheid en mogelijkheden fors achter bij de software van Albelli, CEWE of Fotofabriek. We missen veel handige opties, zoals foto’s slepen van het ene kader naar een ander. Wil je een themaboek maken, dan zijn er ook niet echt mogelijkheden. Al biedt men wel een separaat baby-boek aan. 

 

Prijs van de fotoboeken:

De prijzen van de fotoalbums zijn niet slecht. Toch zijn er veel partijen die goedkopere boeken bieden dan Fotoboeken.nl. ten opzichte van grote namen als CEWE en Albelli is men goedkoper. Ten opzichte van hetFotoalbum en Fotogoed legt men het af. 

 

Fotoboeken.nl fotoboek: kwaliteit en levertijd

Het fotoboek dat we op dezelfde dag besteld hebben als de andere boeken wordt na 5 dagen thuis afgeleverd. Prima. 

Vorig jaar was de kwaliteitsscore een stuk minder dan het jaar daarvoor. Dat resulteerde in een lagere positie in onze eindrangschikking. Dit jaar komt Fotoboeken.nl een stuk beter uit de verf. De kleuren in het boek zijn prima. Al zijn de huidskleuren iets te rood. De foto’s zijn scherper dan bij sommige andere aanbieders. De afwerking van het boek is niet helemaal perfect, maar ook niet slecht. Wanneer we de boeken van meerdere aanbieders naast elkaar leggen, valt op dat de kaft minder opvalt / minder bijzonder is. 

 

 

Service

De klantenservice van Telstar Media reageert snel op de vragen die we per mail stellen. Soms duurt het een uur of 5, op andere momenten duurt het drie kwartier. Op de website van Fotoboeken.nl worden de prijzen van fotoboeken, uitbreidingen en verzendkosten netjes weergegeven. Geen vervelende verrassingen dus. Men zou nog wat beter kunnen scoren op het testonderdeel service wanneer er bijvoorbeeld een online cursus aangeboden zou worden, of cadeauverpakkingen. 

Conclusie:

Fotoboeken.nl keert dit jaar nog niet terug in de top 10. Het verschil met nummer 9 (AH Foto) en nummer 10 (Blokker) is bijzonder klein. Het enige wat daarvoor nodig is: een iets hogere score op kwaliteit en software. 

  • Kwaliteit 73% 73%
  • Prijs 77% 77%
  • Software 76% 76%
  • Levertijd 86% 86%
  • Service 72% 72%

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.