Fotoboeken.nl test 2018: iets minder goed dan vorig jaar

Fotoboeken.nl scoort op een aantal testonderdelen wat lager dan vorig jaar en eindigt om die reden dit jaar niet in de top 10, maar net daarbuiten.

Fotoboeken.nl test

Fotoboeken.nl was vorig jaar de grote verrassing in onze fotoalbum test. Men kwam als allerbeste uit de bus als het gaat om fotoboek kwaliteit. Dat maakte dan men ook op een knappe 5e positie eindigde. De verwachtingen waren voor dit jaar dan ook hoog gespannen. We gaan hieronder in op onze testcategorieën.

 

Prijzen Fotoboeken.nl

Net als bij de andere leveranciers vergeleken we de fotoalbums van Fotoboeken.nl op diverse formaten, diktes en afwerkingen. Naar aanleiding van deze vergelijking kunnen we stellen dat Fotoboeken.nl voor diverse formaten fotoboeken een goede prijs heeft. Met name het 30x30cm fotoboek is goedkoop te noemen.

 

Software

De (oude) Taopix software van Fotoboeken.nl is best gebruiksvriendelijk en heeft de meest noodzakelijke opties. Toch zijn er diverse pakketten die uitgebreider en beter zijn. Dat zorgt ervoor dat men hier niet echt het verschil gaat maken.

 

Levertijd

Hoe snel een leverancier een boek kan bezorgen is niet voor iedereen relevant, maar kan wel belangrijk zijn in het keuzeproces van een klant. De levertijd van ons fotoboek is 6 dagen. Dat is natuurlijk niet echt lang, maar er zijn behoorlijk wat aanbieders die dit sneller weten te doen.

 

Fotoboeken.nl test van kwaliteit

Onze verwachtingen ten aanzien van kwaliteit waren hooggespannen. Men was vorig jaar tenslotte testwinnaar. Omdat we alle boeken tegelijk en geanonimiseerd beoordelen, wist ons panel vooraf niet welk boek van welke aanbieder was. Dit is een bewuste keuze, om te voorkomen dat de “gevestigde” namen in de markt een onbewust voordeel krijgen.

Over het fotoboek van Fotoboeken.nl ontvangen we de volgende beoordelingen en opmerkingen terug:
– “Fijn dat er geen logo of streepjescode in het fotoboek te vinden is”.
– “De binding van het boek zit een beetje los aan de bovenzijde en dat is jammer”.
– “Ik vind de kleuren van huidtinten net niet helemaal goed. Soms iets te geel, soms iets te rood”.
– “De kleuren van foto’s zijn soms wat flets”

Al met al zijn er dus diverse aandachtspunten. De cijfers die ons panel geeft voor de kleuren in het fotoboek zijn zeker niet slecht, maar wel lager dan dat we zien bij de beste aanbieders uit onze test. Datzelfde geldt voor de binding van het fotoboek en ook voor de kaft. Samengevat betekent dat dus dat men dit jaar niet met de titel “beste kwaliteit” er vandoor gaat. Men eindigt dus helaas slechts in de middenmoot.

 

Service

De klantenservice van Fotoboeken.nl is telefonisch goed te bereiken. Via e-mail gaat dit redelijk goed. De snelheid van reageren verschilt van 1 dag tot 3 dagen, waarbij die laatste eigenlijk iets te lang is. Fotoboeken.nl was in het verleden een van de weinige aanbieders die een fotoalbum cursus op locatie aanbood, maar sinds enkele weken heeft men een nieuwe website en is deze optie niet meer te vinden.

 

Conclusie:

Fotoboeken.nl eindigt dit jaar wat lager dan vorig jaar, namelijk op een 13e plek. Dat komt met name doordat men op gebied van kwaliteit een wat mindere beoordeling heeft ten opzichte van vorig jaar.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Fotoboeken.nl fotoboek
Average rating:  
 0 reviews
  • Kwaliteit 70,2% 70,2%
  • Prijs 86% 86%
  • Software 80% 80%
  • Levertijd 82,9% 82,9%
  • Service 66% 66%

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.