Albelli wint fotoboek test Consumentenbond

In 2017 publiceerde de Consumentenbond haar fotoboeken test. De Consumentenbond fotoboek test is zowel voor aanbieders als voor consumenten een belangrijke graadmeter. Wat dit jaar opvalt is dat de Consumentenbond een uitgebreide test gemaakt heeft, die zich richt op een aantal onderdelen. Afdrukkwaliteit (40%), Boekkwaliteit (20%), Gebruiksgemak van de software (30%) en softwaremogelijkheden (10%) bepaalden het eindresultaat.Fotoalbum test consumentenbond

Hoewel de test wat minder uitgebreid is als onze eigen fotoalbum test uit 2017, komen de resultaten redelijk overeen. De resultaten van de Consumentenbond fotoalbum test en vooral ook de afwijkingen ten opzichte van onze eigen test vind je hieronder. Wil je liever onze actuele test (2018) bekijken? Lees dan hier verder

 

Fotoboek test Consumentenbond: kwaliteit

In de fotoalbum test van de Consumentenbond komt Albelli naar voren als de partij met de beste afdrukkwaliteit. In onze eigen fotoboek test van 2015 en ook in de test van 2016 was Albelli op het gebied van kwaliteit ook de winnaar. In de fotoalbum test van 2017 was dit niet het geval, maar bleken Fotoboeken.nl en Fotofabriek de beste leveranciers. Ook in 2018 was Albelli wat kwaliteit betreft niet de beste leverancier, maar was dit Apple, gevolgd door Pixbook.

In ieder geval compliment voor Albelli voor deze knappe prestatie en het constant leveren van goede kwaliteit! In eerste instantie stond ook HEMA nog bij de uitslag van de consumentenbond test, maar sinds 15 februari 2016 mag HEMA het predicaat “Best getest” niet meer voeren omdat ze niet meer gebruik maken van de afdrukcentrale van Albelli.

Test de kwaliteit van het Albelli boek

Onze algehele testwinnaar Fotofabriek, die afgelopen jaar bij Radar nog wel de fotoalbum test won, eindigde in de test van de Consumentenbond niet als winnaar, maar leverde wel de beste boekkwaliteit. Fotogoed en Pixum, die bij ons ook goed naar voren kwamen, werden iets minder beoordeeld. TicTacPhoto werd niet meegenomen.

Bekijk de door ons geteste kwaliteit van de fotoboeken

 

Prijs fotoboeken is een belangrijk criterium

De prijs van een fotoboek wordt door de Consumentenbond niet meegenomen bij de bepaling van de testwinnaar. Voor ons zijn fotoalbum prijzen een belangrijk onderdeel van een fotoalbum test. Dat krijgen wij ook terug van onze bezoekers. Om die reden menen wij dat onze fotoalbum test gedetailleerder is dan die van de Consumentenbond.

Niet iedere aanbieder is even goedkoop. Door dit buiten de testresultaten te laten, wordt er geen volledig beeld geschetst en krijg je een vertekend beeld. Uit onze test blijkt dat je bij HetfotoalbumFotofabriek en Fotogeschenk de goedkoopste fotoboeken kan vinden. De prijs-kwaliteitverhouding is wat ons testpanel betreft het beste bij Fotofabriek en Fotogoed.

In onze eigen test vind je een prijs vergelijking van een 5 tal verschillende fotoboeken met 4 verschillende afwerkingen. 20 aspecten waarop de prijzen dus vergeleken kunnen worden. In de consumentenbond test wordt alleen aangegeven waar men het goedkoopste fotoboek gemaakt heeft (bij fotoboeken-maken.nl).

Vergelijk fotoboek prijzen

 

Fotoboek test Consumentenbond: andere verschillen

Er zijn veel overeenkomsten tussen de Consumentenbond fotoalbum test en onze eigen fotoboek vergelijking. Net als in onze test wordt kwaliteit als belangrijkste criterium gezien. Ook softwaremogelijkheden spelen een belangrijke rol. Het feit dat prijs niet wordt meegenomen hebben we hierboven al besproken. Andere verschillen zijn:

Niet iedere aanbieder echt getest?

Als we de individuele resultaten van de aanbieders die dezelfde afdrukcentrale gebruiken (bijvoorbeeld Albelli/HEMA en Bol.com/Kruidvat) bekijken, dan zien we dat in de Consumentenbond fotoalbum test deze aanbieders exact dezelfde score krijgen op alle criteria. Het lijkt erop, maar dat weten we niet zeker, dat er boeken zijn besteld van slechts 1 aanbieder en er vanuit gegaan wordt dat de afdruk- en boekkwaliteit dan ook voor de andere aanbieders hetzelfde zal zijn. Dat is vreemd, want de afdrukkwaliteit hoeft helemaal niet hetzelfde te zijn.

Levertijden niet als criterium

De levertijd van een fotoboek kan in sommige gevallen erg belangrijk zijn. Om deze reden hebben wij dit ook meegenomen in onze vergelijking. In de test van de Consumentenbond komt levertijd wel even kort aan de orde, maar is het geen criterium dat meetelt voor het eindresultaat in de test.

Fotoalbum test Consumentenbond: geen test van service

De service van de aanbieders werd door de Consumentenbond niet onderzocht. Dat is jammer, want er zijn grote verschillen tussen de diverse partijen. Gedurende het jaar testen wij op verschillende momenten middels e-mail, chat en telefoon de service van de aanbieders. Daarnaast doen we deskresearch op serviceaspecten. Uit onze test blijkt dat Fotofabriek, Fotogoed en Albelli de beste service leveren.

Ook een fotoboek maken?

Bekijk onze test.

Actie van de maand

Albelli

Fotoalbum aanbieders

Over Tips Fotoalbum Maken

Over Tips fotoalbum maken: wij vergelijken fotoboeken

Tips fotoalbum maken is een initatief van ervaren gebruikers van fotoalbum software. Tips fotoalbum maken wil haar ervaringen delen om voor de nieuwe gebruiker de drempel te verlagen om zelf online fotoalbums maken. Sinds 2007 voeren wij jaarlijks de fotoalbum maken test uit. Sinds 2009 publiceren we deze ook op internet en dit jaar is deze fotoalbum test uitgebreider dan ooit.
Op deze website staan verder allerlei tips die het samenstellen van een fotoboek nog leuker en makkelijker voor je maken. Adviezen voor de beste foto-albumsites, een fotoalbum test, tips om de kwaliteit van je fotoboek te verbeteren, fotoboek maken en fotoalbum kortingen. Een fotoalbum vergelijk geeft u inzicht en zorgt ervoor dat je het beste fotoboek maken kan. Start meteen met het fotoboek maken na het lezen van onze fotoboek vergelijking en fotoalbum test.
Wij houden je via deze website op de hoogte van onze ervaringen bij het fotoalbum maken. Heb jij ervaringen bij het Fotoboek maken voor ons? Heb jij nog goede tips, vragen of opmerkingen voor tips fotoalbum maken? Wij stellen feedback op deze website over fotoboek maken op prijs!
Mail dan naar info@tipsfotoalbummaken.nl

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.