Fotoboek MyPhotofun: wel wat aandachtspunten

Fotoboek MyPhotofun: verbeterd, maar niet in positie

MyPhotofun is gevestigd in Almere en is al jaren in onze test aanwezig. Over het algemeen presteert men goed. Al viel ons dit vorig jaar wat tegen. Dat had met name te maken met de boekkwaliteit. Qua prijs is MyPhotofun meestal een aanrader.fotoboek MyPhotofun


De afdrukcentrale en het moederbedrijf van MyPhotofun (Gigaprint) is goed vertegenwoordigd in onze test. Want zowel MyPhotofun, Fotogeschenk, Blokker als Hetfotoalbum laten haar boeken daar drukken. Het feit dat een aanbieder bij dezelfde afdrukcentrale zit wil overigens niet zeggen dat de kwaliteit altijd hetzelfde is. Dat hebben we in de fotoalbum test 2017 ook weer gezien.

We gaan in deze review kijken hoe we MyPhotofun dit jaar ervaren hebben.

 

Website MyPhotofun

De website van MyPhotofun is inmiddels zeer herkenbaar voor ons. fotoboek MyPhotofunDe layout is helder en fotoboeken hebben uiteraard een prominente positie. Bij MyPhotofun kan je liefst 12 verschillende soorten fotoboeken bestellen. Per fotoboek staat helder aangegeven wat de prijzen zijn, ook voor extra pagina’s. Ook verzendkosten zijn duidelijk te vinden. Via het selectiemenu aan de zijkant kan je de diverse types fotoboeken met elkaar vergelijken.

 

Prijzen van MyPhotofun fotoboeken

De fotoalbums van MyPhotofun behoren bij de goedkoopste boeken van Nederland. Dat geldt zeker voor de 21x21cm en de A4 staand/liggend. De XXL liggend en de platliggende boeken zijn wat duurder. Qua prijzen kan je je bij MyPhotofun geen buil vallen.

 

Software MyPhotofun

De software van MyPhotofun is beschikbaar voor Mac, Windows en via de browser. Qua opties is het programma redelijk goed te noemen, al zijn er pakketten op de markt die completer zijn. Een leuke optie is de mogelijkheid om een video toe te voegen aan je fotoboek.

 

Bestelling en levertijden fotoboek MyPhotofun

Het bestellen bij MyPhotofun levert geen problemen op en loopt eenvoudig. We krijgen de keuze om op 4 verschillende manieren te betalen (Credit Card, Ideal, Paypal en overboeking). Als we de bestelling hebben afgerond, moeten we natuurlijk wachten op de ontvangst van het fotoboek. In het geval van MyPhotofun duurt dat 5 werkdagen.

fotoboek MyPhotofun

Kwaliteit fotoboek MyPhotofun

Het fotoboek van MyPhotofun is voor verzending per post netjes ingepakt in een kartonnen verpakking. De verpakking past door de brievenbus en dat maakt dat we niet thuis hoeven blijven. Het boek zelf is niet extra ingepakt in folie of foam.

Wat ons meteen opvalt is een wijziging die MyPhotofun heeft doorgevoerd. De fotoboeken zijn namelijk niet meer voorzien van een logo of streepjescode op de kaft. Een hele vooruitgang! Tot zover de eerste opvallendheden. We geven het boek van MyPhotofun samen met de 32 andere boeken mee aan ons testpanel. Het testpanel beoordeelt de fotoboeken op verschillende kwaliteitscriteria en vergelijken ze ook onderling met elkaar.

Bij het MyPhotofun fotoalbum krijgen we een aantal opmerkingen terug.
Het valt op dat een enkele pagina iets scheef is uitgesneden, waardoor de pagina niet mooi meer is. Tevens vindt men dat de kleuren van het fotoalbum niet zo mooi zijn als bij andere boeken. Zo is de kaft bijvoorbeeld vrij donker. Daarnaast is het boek aan de bovenkant niet goed vastgelijmd aan de kaft. MyPhotofun is dus een beetje een tegenvaller dit jaar en krijgt gemiddeld slechts een 6.

 

Service MyPhotofun

Op het gebied van service hebben wij dit jaar weer positieve ervaringen met MyPhotofun. Men reageert uitermate snel op e-mails en is ook nog een goed (telefonisch) bereikbaar. Het is leuk dat je een fotoboek kan delen met vrienden en bekenden. Ook een ander mooi serviceaspect: MyPhotofun is een van de weinige aanbieders waarbij je jouw fotoboek door een gespecialiseerd team kan laten ontwikkelen.

 

Conclusie fotoboek MyPhotofun:

MyPhotofun heeft een aantal positieve wijzigingen doorgevoerd ten opzichte van vorig jaar. Toch zijn er nog de nodige verbeterpunten over. Daarnaast is de concurrentie toegenomen, waardoor men aan de onderkant van de middenmoot eindigt.

[yasr_multiset setid=0]

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

MyPhotofun fotoboek
Average rating:  
 0 reviews

Actie van de maand

Albelli

Fotoalbum aanbieders

Over Tips Fotoalbum Maken

Over Tips fotoalbum maken: wij vergelijken fotoboeken

Tips fotoalbum maken is een initatief van ervaren gebruikers van fotoalbum software. Tips fotoalbum maken wil haar ervaringen delen om voor de nieuwe gebruiker de drempel te verlagen om zelf online fotoalbums maken. Sinds 2007 voeren wij jaarlijks de fotoalbum maken test uit. Sinds 2009 publiceren we deze ook op internet en dit jaar is deze fotoalbum test uitgebreider dan ooit.
Op deze website staan verder allerlei tips die het samenstellen van een fotoboek nog leuker en makkelijker voor je maken. Adviezen voor de beste foto-albumsites, een fotoalbum test, tips om de kwaliteit van je fotoboek te verbeteren, fotoboek maken en fotoalbum kortingen. Een fotoalbum vergelijk geeft u inzicht en zorgt ervoor dat je het beste fotoboek maken kan. Start meteen met het fotoboek maken na het lezen van onze fotoboek vergelijking en fotoalbum test.
Wij houden je via deze website op de hoogte van onze ervaringen bij het fotoalbum maken. Heb jij ervaringen bij het Fotoboek maken voor ons? Heb jij nog goede tips, vragen of opmerkingen voor tips fotoalbum maken? Wij stellen feedback op deze website over fotoboek maken op prijs!
Mail dan naar info@tipsfotoalbummaken.nl

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.