Fotoboek maken App: vergelijk fotoalbum apps

Wil jij een fotoboek maken met je tablet? Vergelijk fotoalbum apps op deze pagina.

Steeds meer mensen maken gebruik van hun tablet of telefoon om foto’s te maken. Een fotoboek maken op de “traditionele”  manier waarbij je software download, lijkt steeds omslachtiger te worden. Hoe mooi zou het daarom zijn dat je een fotoalbum maken kan op je iPad, iPhone of tablet?

Een fotoalbum maken op de iPad is gelukkig bij steeds meer partijen mogelijk. Er springen steeds meer aanbieders in dit gat in de markt en brengen een fotoalbum App uit. Natuurlijk zijn wij dan niet de beroerdste om meteen te bekijken welke app de beste is. Vandaar dat wij hebben gekeken naar de diverse fotoalbum apps die op de markt zijn en deze vergeleken hebben op een beperkt aantal criteria. Hieronder vind je van een vijftal aanbieders de review van de app.

Albelli Fotoboek App

De fotoalbum App van Albelli is sinds begin november 2014 online te vinden. Hoewel Albelli relatief laat is met haar App is men nog steeds een van de weinige partijen die zich richten op de tablet en mobile markt. En gelukkig maar, want één van de grootste aanbieders van Nederland en Europa mag wat ons betreft niet ontbreken. Men zet met de App ook nog eens een goed product neer, waarmee veel liefhebbers een fotoboek maken kunnen.

Voordelen:

Er zijn wat ons betreft een aantal voordelen aan deze App. Dat begint met het aantal formaten. Dat is namelijk vergelijkbaar met hetgeen via de normale Windows of Mac software te vinden is. Men biedt daarbij de mogelijkheid om zowel foto’s van de iPad, van de computer, maar ook vanuit Dropbox, Facebook of Instagram te importeren. Jammer dat Pinterest geen opties is. De thema’s en lay-out mogelijkheden zijn goed. De bewerkingsopties zijn beperkt tot draaien, spiegelen, transparant maken en foto’s in zwart-wit en sepia zetten. Er zijn veel kaders, achtergronden en clipart die je kan gebruiken om je boek te verfraaien. Ook kan je makkelijk teksten toevoegen.

Prijs

Qua prijsstelling is Albelli helaas niet één van de goedkoopste aanbieders, maar dat is voor de trouwe Albelli fan waarschijnlijk geen probleem. En nu HEMA vanaf februari 2016 niet meer via Albelli levert zal menig HEMA klant zijn weg ook naar Albelli vinden.

Nadelen

De App van Albelli heeft wat ons betreft ook een paar kleine nadelen. Het zou fijn zijn wanneer de ook de pagina’s kan “swipen”, maar dat is niet mogelijk. Klik op het pijltje om naar de volgende pagina te gaan. Voorheen was het ook lastig om een foto op de achtergrond te krijgen, maar Albelli heeft dat in een recente release verbetert. Prima!

Kwaliteit

De afdrukkwaliteit van een Albelli fotoboek is prima. Dat bleek ook al uit onze fotoboek vergelijking.

Samengevat:

icon_plus_alt2 10 formaten boeken

icon_plus_alt2 Hardcover

icon_plus_alt2 Veel lay-outmogelijkheden, thema’s, clipart

icon_plus_alt2 Kwalitatief goed

icon_plus_alt2 Redelijk goede bewerkingsopties

icon_plus_alt2 Foto’s uit social media toevoegen

icon_minus_alt2 Relatief duur

icon_minus_alt2 betalen voor een fotocover

Pixum App

De fotoalbum App van Pixum krijgt wat ons betreft op dit moment het predikaat “beste fotoboek App”. Dit heeft met name te maken met de gebruiksvriendelijkheid van de app, de goede mogelijkheden om een boek samen te stellen en de kwaliteit van de CEWE afdrukcentrale. Er is veel keus aan formaten boeken. Je kan kiezen tussen hard- en softcover, mat en glanspapier. Er zijn diverse thema’s, talloze lay-outmogelijkheden en een aantal opties om je foto’s te verfraaien. Het enige nadeel is de prijsstelling, want een fotoboek maken via de Pixum app is net wat duurder dan bij prijsstunter Webprint. Maar voor ons is dit momenteel de beste app voor het maken van een fotoboek op de iPad.

Samengevat:

icon_plus_alt2 6 formaten boeken
icon_plus_alt2 Hardcover en softcover
icon_plus_alt2 Goede bewerkingsopties
icon_plus_alt2 Makkelijk in gebruik
icon_plus_alt2 Veel lay-outmogelijkheden
icon_plus_alt2 Kwalitatief goed
icon_minus_alt2 Relatief duur (vanaf €24,99)

HEMA App

De HEMA App is een erg prettige App. Bij aanvang is het duidelijk wat de mogelijkheden zijn. Er is meteen een kwaliteitscheck op foto’s en je kan je fotoboek automatisch laten samenstellen. De grote hoeveelheden achtergronden, lay-out mogelijkheden, clipart en de leuke thema’s maken dat dit een uitstekend en kwalitatief vergelijkbaar alternatief is ten opzichte van de traditionele fotoalbum software. De kwaliteit van de HEMA is goed, zoals we al hebben gezien tijdens onze fotoalbum test. Wat ons betreft een aanrader.

Samengevat:

icon_plus_alt2 5 formaten boeken

icon_plus_alt2 Goede bewerkingsopties

icon_plus_alt2 Kwaliteitscheck

icon_plus_alt2 Makkelijk in gebruik

icon_plus_alt2 Veel lay-outmogelijkheden

icon_plus_alt2 Kwalitatief goed

icon_minus_alt2 Relatief duur (vanaf €27,95, excl. 1,95 verzendkosten)

Webprint App

De Webprint App is niet vergelijkbaar met de Apps van Pixum en Hema. Het lijkt er dan ook sterk op dat deze app op een andere doelgroep gericht is. Je kan namelijk wel een fotoboek maken, maar deze ziet er toch behoorlijk anders uit dan die van bovengenoemde aanbieders. Het fotoboek van Webprint kan afgedrukt worden in een tweetal formaten.De formaten boeken zijn met 15×10 of 18×13 relatief klein, dus wat dat betreft is het niet erg dat er geen layout mogelijkheden zijn, maar dat je foto op een hele pagina afgedrukt wordt. Verder valt de App qua opties ook wat tegen. Je kan foto’s niet bewerken, alleen toevoegen aan je boekje. De kwaliteit van het boekje is overigens prima, maar is niet helemaal wat de gemiddelde fotoboek maker zoekt. Wat het een en ander positief compenseert is de uitstekende prijsstelling van de Webprint fotoalbum App, waarbij je voor minder dan €10 een boekje maakt.

Samengevat:

icon_plus_alt2 Uitstekende prijs

icon_plus_alt2 Redelijk goede kwaliteit

icon_plus_alt2 Goede service

icon_minus_alt2 Geen layoutmogelijkheden

icon_minus_alt2 Weinig formaten

icon_minus_alt2 Geen bewerkingsopties

Blurb App

De Blurb App is een beetje een tegenvaller. Hoewel het er natuurlijk, zoals we van Blurb gewend zijn, best oke uitziet, is de App niet altijd even logisch in gebruik. Het is de bedoeling bij deze App dat je een verhaal vertelt en dat vervolgens laat afdrukken in een fotoboek. Je hebt hierbij geen keuze uit diverse formaten, maar slechts uit het 18×18 fotoboek waarvoor je €21,78 betaalt (bij een standaard 20 pagina’s). Wel kan je een soft- of een harde cover kiezen. Ook de bewerkingsmogelijkheden zijn erg summier.

De kwaliteit van het fotoboek is redelijk goed, toch lijkt het erop dat Blurb in Nederland een andere afdrukstandaard hanteert dan in andere landen.

Samengevat:

icon_plus_alt2 Redelijk goede kwaliteit
icon_plus_alt2 Niet goedkoop, niet te duur
icon_minus_alt2 Beperkte layoutmogelijkheden
icon_minus_alt2 Maar één formaat
icon_minus_alt2 Beperkte bewerkingsopties
icon_minus_alt2 Niet erg gebruiksvriendelijk

Actie van de maand

Albelli

Fotoalbum aanbieders

Over Tips Fotoalbum Maken

Over Tips fotoalbum maken: wij vergelijken fotoboeken

Tips fotoalbum maken is een initatief van ervaren gebruikers van fotoalbum software. Tips fotoalbum maken wil haar ervaringen delen om voor de nieuwe gebruiker de drempel te verlagen om zelf online fotoalbums maken. Sinds 2007 voeren wij jaarlijks de fotoalbum maken test uit. Sinds 2009 publiceren we deze ook op internet en dit jaar is deze fotoalbum test uitgebreider dan ooit.
Op deze website staan verder allerlei tips die het samenstellen van een fotoboek nog leuker en makkelijker voor je maken. Adviezen voor de beste foto-albumsites, een fotoalbum test, tips om de kwaliteit van je fotoboek te verbeteren, fotoboek maken en fotoalbum kortingen. Een fotoalbum vergelijk geeft u inzicht en zorgt ervoor dat je het beste fotoboek maken kan. Start meteen met het fotoboek maken na het lezen van onze fotoboek vergelijking en fotoalbum test.
Wij houden je via deze website op de hoogte van onze ervaringen bij het fotoalbum maken. Heb jij ervaringen bij het Fotoboek maken voor ons? Heb jij nog goede tips, vragen of opmerkingen voor tips fotoalbum maken? Wij stellen feedback op deze website over fotoboek maken op prijs!
Mail dan naar info@tipsfotoalbummaken.nl

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.