Fotoalbum.nl test: terug van weggeweest

Fotoalbum.nl is in 2018 teruggekeerd op de Nederlandse markt onder nieuw management en met een nieuwe drukker. Kwalitatief levert men een goed product en ook qua prijs valt men niet tegen.

 

Fotoboek maken bij Fotoalbum.nl: algemene informatie

Fotoalbum.nl is terug van weggeweest. Nadat het bedrijf in 2018 failliet ging werd de domeinnaam aangeboden en is het bedrijf onder nieuw management opnieuw gestart. Met een andere drukkerij als leverancier van haar fotoboeken. Omdat men afscheid wilde nemen van het verleden is contact gezocht met klanten die nog een fotoboek moesten krijgen. Ook wij kregen destijds een e-mail met uitleg hierover. Fotoalbum.nl was altijd gevestigd in Amsterdam op een (te dure) top-locatie, maar lijkt nu voor een verstandiger beleid te hebben gekozen.  

 

Software

Het software pakket van Fotoalbum.nl is uitsluitend online beschikbaar en gebruiksvriendelijk. Qua opties is het pakket wel enigszins beperkt. Zeker als we het vergelijken met pakketten die je kan downloaden. Wat we momenteel bijvoorbeeld missen ten opzichte van andere aanbieders zijn: leuke achtergronden/foto’s; de mogelijkheid om een eigen paginasjabloon op te slaan; fotokaders/maskers; het wisselen van twee foto’s tussen twee kaders en een facebook/instagram integratie. Wel biedt men in tegenstelling tot veel andere aanbieders de mogelijkheid om een themaboek te kiezen, zodat je alvast een voor opgemaakt template krijgt. 

 

Prijs van de fotoboeken:

Het aanbod fotoboeken van Fotoalbum.nl is redelijk uitgebreid. Toch missen we de A3 staand/liggende fotoboeken. De fotoboek prijzen die men hanteert zijn concurrerend. Er zijn echter diverse aanbieders met kwalitatief goede boeken die goedkoper zijn. Kies je voor een vlakliggend fotoboek, dan zien we dat de prijzen ten opzichte van andere aanbieders prima zijn. 

 

Kwaliteit en levertijd

De kwaliteit van het fotoboek wordt zoals gebruikelijk door ons panel beoordeeld. Zij krijgen los van elkaar alle fotoboeken thuis en vergelijken de boeken onderling op diverse criteria. Ons panel is redelijk eensgezind over het fotoboek. De kwaliteit en scherpte van de foto’s is prima. Huidskleuren zijn niet overdreven rood of geel en het boek is netjes afgewerkt. Over de kaft zijn wel wat meningsverschillen. De een vindt het een mooie kaft en beoordeeld het met een goed cijfer, de ander vind de kaft iets minder geslaagd. 

De levertijd van Fotoalbum.nl is prima. Het fotoboek ligt na 4 dagen (3 werkdagen) bij ons thuis. Daarmee behoort men bij de snelste aanbieders uit onze test. 

 

Service

De service van Fotoalbum.nl is goed op het gebied van klantenservice, maar op andere testonderdelen is nog wel wat te winnen. We hebben de klantenservice op diverse momenten benaderd en krijgen binnen een dag een reactie. Dat is wel wat langer dan de best presterende aanbieders in onze fotoalbum test, maar uiteraard niet slecht. 

Men biedt geen mogelijkheid om het fotoboek na bestellen online te delen. Ook heeft Fotoalbum.nl geen chatservice. Wil je jouw fotoboek als cadeau laten inpakken of liever maatwerk? Dat is helaas niet mogelijk. Wat Fotoalbum.nl ook kan verbeteren is de transparantie van prijzen op de website. Bijna alles is te vinden op de website, behalve de prijzen voor het laten afwerken met hoogglans papier.

Conclusie Fotoalbum.nl test:

Het is goed te zien dat een partij als Fotoalbum.nl terug is op de Nederlandse markt. We hopen dat dit zo blijft. Men eindigt nu in de middenmoot van onze test. Dit heeft absoluut niet met prijs of kwaliteit te maken, maar met name met de (nu nog?) beperkte serviceopties en verbetermogelijkheden in de software.

  • Kwaliteit 72% 72%
  • Prijs 83% 83%
  • Software 71% 71%
  • Levertijd 89% 89%
  • Service 68% 68%

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.