Fotoalbum.nl fotoboek test 2015: revanche

Fotoalbum.nl is in het verleden al eens de nummer 3 in onze fotoalbum test geweest. De Consumentenbond beoordeelde de CEWE afdrukcentrale, waar Fotoalbum.nl ook bij zit in 2013 nog als beste in de test. Hoge verwachtingen dus, maar vorig jaar eindigde men slechts als 10e. Dat komt omdat Fotoalbum.nl toch wel wat duurder bleek dan menig ander aanbieder. Ook viel de kwaliteit en met name de service vorig jaar een beetje tegen.

Dit jaar maakt Fotoalbum.nl het echter weer helemaal goed, want de kwaliteit is goed.Fotoalbumnl 3 Helaas blijft de prijs nog wel achter bij de concurrentie, daardoor stijgt men niet zo hard als men wellicht gehoopt had en eindigtmen op een prima 6e plek.

Kwaliteit

Vorig jaar viel Fotoalbum.nl een beetje tegen in onze test, maar dat maakt men helemaal goed dit jaar. Ons panel die de fotoboeken beoordeelden vond het fotoboek van Fotoalbum.nl een van de betere fotoalbums uit de test. Men is erg tevreden over de kleuren en ook over de afwerking. Net als bij Pixum, die ook bij CEWE afdrukt is er wel een opmerking over het blad aan binnenkant. Daar zit een klein streepje in, dat niet iedereen even mooi vindt. Fotoalbumnl logo

Prijs Fotoalbum.nl

Zoals hierboven al aangegeven is Fotoalbum.nl niet één van de goedkoopste aanbieders in onze test. Of dat te maken heeft met het feit dat men de boeken bij de Duitse CEWE centrale laat afdrukken, weten we niet. Feit is wel dat Fotoalbum.nl van de 24 aanbieders die wij vergeleken hebben, op de 19e plek qua prijsstelling eindigt.

Software

Wij zijn een groot fan van de software die Fotoalbum.nl gebruikt. Deze is compleet, eenvoudig en vol met leuke opties. Goede keuze en erg prettig werken.

Mac software

Ook wanneer je op de Mac werkt (en dan doen wij ook altijd erbij voor de fotoalbum test) kan je met de software van Fotoalbum.nl prima uit de voeten. Wij durven wel te bewerken dat dit pakket voor de Mac het meest compleet en dus het best is.

Levertijd Fotoalbum.nlFotoalbum nl verpakking

Wij bestelden natuurlijk weer een fotoboek bij Fotoalbum.nl. Onze bestelling ging op Nieuwjaarsdag de deur uit en werd op 9 januari afgeleverd in een fraaie rode verpakking. Dat is wel wat langer dan bij andere aanbieders en dus scoort Fotoalbum.nl hier wat minder dan de concurrentie. Ter vergelijking: een HEMA fotoboek heb je al in 3 werkdagen in huis.

Service: goed!

Vorig jaar was de service van Fotoalbum.nl een beetje een tegenvaller. Het duurde relatief lang voordat wij een inhoudelijke reactie kregen op de vragen die wij stelden. Dit jaar hebben we natuurlijk ook weer naar de service gekeken. Onze vragen via mail werden snel beantwoord. In één geval zelfs binnen het uur! Ook telefonisch werden wij goed te woord gestaan.

Op andere vlakken biedt Fotoalbum.nl haar klanten ook net wat meer. Zo kan je een leuke online cursus volgen en ontvang je na je bestelling een link naar je digitale fotoboek, zodat je deze kan delen met familie en vrienden.

Eindoordeel Fotoalbum.nl fotoboek test

Fotoalbum.nl verbetert zich ten opzichte van vorig jaar. Men is nog steeds aan de dure kant, maar levert wel kwaliteit. Dat is voor ons erg belangrijk. Ook qua service doet men het dit jaar weer goed. Een ander belangrijk en zeer positief punt is de uitgebreide software voor Windows en Mac. Super.

Wij raden Fotoalbum.nl voor het maken van een fotoboek zeker aan. Bekijk de site van Fotoalbum.nl

[yasr_multiset setid=0]

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Fotoalbum.nl
Average rating:  
 6 reviews
by Anonymous on Fotoalbum.nl
3 fotoboeken zonder foto's ontvangen

Ik heb m'n klacht al bij klacht.nl geplaatst, bij de Consumentenbond (180 klachten en NOOIT een reaktie) en Radar - daar is deze ellende al op tv geweest. Het lijkt me hoog tijd dat jullie deze positieve beoordeling veranderen.

by Anonymous on Fotoalbum.nl
Product niet geleverd na twee maanden

Fotoalbum is na twee maanden nog steeds niet geleverd. Herhaaldelijk moeizaam contact gekregen, maar steeds afgescheept met zoethourdertjes. Op verzoek om geld terug te storten wordt niet gereageerd.

by Anonymous on Fotoalbum.nl
Zeer Zeer slecht

Album eerst niet geleverd, duurde uiteindelijk bijna 3 weken ipv 5 dagen.

Bij aankomst zaten de pagina's aan elkaar geplakt.

Kaft slecht verlijmt. Krassen op kaft

Zijde glans ipv bestelde hoogglans.

Maar het aller ergste is dat je op geen enkele wijze deze firma te pakken krijgt telefonisch, chat en mail.

100% garantie volgens site, no way

Samen overleg, no way

Al met al NOOIT hier iets bestellen.

Slechte leveringen ZEER slechte kwaliteit.

Zonde van de tijd die je erin stopt om het album te maken.

by Anonymous on Fotoalbum.nl
Oplichters

Het is erger dan slecht. Oplichting. Ik heb 40 fotoalbums besteld, en na 5 week nog niets ontvangen. In het verleden diverse albums en foto's achter plexiglas besteld, wat is er mis gegaan met fotoalbum.nl? Ik heb een tel no gevonden 020-2611424 waar alleen een bandje te horen is dat er een email kan worden gestuurd naar service@fotoalbum.nl .op mijn vele mails (ook via contact op de site) is 1 maal gereageerd dat er de volgende dag zou worden gebeld en dat de bestelling de volgende week zou worden geleverd. NIETS van dit alles. Bijna €1300 betaald (gelukkig via credit card). Ik kan maar tot een conclusie komen Oplichting.

Beste heer of mevrouw, het lijkt er inderdaad op dat het momenteel niet goed gaat bij Fotoalbum.nl. Wij adviseren om voorlopig niet te bestellen, al is dat in uw geval te laat

by Anonymous on Fotoalbum.nl
Niet bestellen bij fotoalbum.nl!

Begin september een bestelling gedaan en vooruit betaald zoals gebruikelijk. Tot op heden geen bestelling ontvangen en fotoalbum.nl is zowel telefonisch als per email onbereikbaar. Ik ben dus bang dat ik naar mijn geld kan fluiten. Als ik wat google op internet zie ik dat ik niet de enige ben. Hier niet bestellen dus!

Beste heer of mevrouw, het lijkt er inderdaad op dat het momenteel niet goed gaat bij Fotoalbum.nl. Wij adviseren om voorlopig niet te bestellen.

by Anonymous on Fotoalbum.nl
zeer slecht, 0 sterren

De afgelopen jaren al 20(!) albums besteld, was altijd zeer tevreden. Sinds 1-1-2016 is de software en de service verslechterd.
Om te beginnen de nieuwe software: zeer gebuiksonvriendelijk, b.v. je kunt niet meer eenvoudig een grote selectie maken en alle foto's tegelijk vergroten/verkleinen
7 weken na bestelling en na 3 mailtjes om te vragen waar het boek blijft: Steeds hetzelfde antwoord: "sorry, het duurt iets langer, maar binnen 5 werkdagen heb je het album". Na 7 weken het vertrouwen opgezegd en bestelling geannuleerd.
Nu op zoek naar een nieuwe, goede leverancier van foto albums

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.