Fotoalbum.nl

Fotoalbum.nl fotoboek: een frisse start

LET OP: FOTOALBUM.NL HEEFT SINDS DE ZOMER VAN 2016 LEVERPROBLEMEN.

De grote onbekende in de fotoalbum test 2016 is voor ons Fotoalbum.nl. Men heeft namelijk een frisse start gemaakt en dan is het afwachten wat we te zien krijgen. Tot halverwege vorig jaar was Fotoalbum.nl gebonden aan CEWE. Fotoalbumnl molenMen gebruikte de CEWE software en ook de drukkerij. Sinds de zomer heeft men eigen (online) software en laat men de boeken drukken bij een andere drukker. Dat beviel zo goed, dat in december de banden met CEWE definitief doorgesneden zijn. Een spannende stap, want de CEWE boeken zijn regelmatig erg positief beoordeeld. Zowel door ons als in de fotoalbum test van de Consumentenbond. Het is maar de vraag of dat nu nog zo is.

 

Prijs Fotoalbum.nl fotoboek

Nu Fotoalbum.nl niet meer vastzit aan CEWE had men eindelijk de mogelijkheid om wat te doen aan de veel te hoge prijzen voor de fotoboeken. Dat heeft men ook gedaan, met als gevolg dat Fotoalbum.nl nu veel concurrerender geprijsd is. Met name de grotere fotoboeken (30×36 staand en liggend) behoren tot de goedkopere in de markt.

 

Software

De nieuwe software van Fotoalbum.nl is minder uitgebreid dan de CEWE Fotoalbumnl zwembadvariant waarmee men voorheen werkt. Het pakket is alleen online te vinden en dus is een internetverbinding noodzakelijk. Wij werken zelf met losse mapjes voor de foto’s die we willen gebruiken en zijn lang bezig om alles naar de site van Fotoalbum.nl op te laden. Het softwarepakket had bij het maken van het fotoboek (begin november 2015) soms wat bugs wanneer we de lay-out willen wijzigen en dat is dus niet handig.

De spellingscontrole is niet meer aanwezig en de fotobewerkingsmogelijkheden zijn beperkt. Wel goed is de integratie met social media. Dat biedt ook weer nieuwe kansen.

 

Levertijd Fotoalbum.nl fotoboek

De levertijd van het fotoboek dat wij bestelden bij Fotoalbum.nl is 6 dagen. Dat is redelijk goed, als is het gros van de concurrentie iets sneller.

 

Kwaliteit

Fotoalbum.nl levert een redelijk goed boek, waarbij de barcode en reclame niet meer op de buitenkant staat. Qua aanzicht een goede verbetering. Als eerste kijkt ons panel naar het algehele beeld van het fotoboek. Daarbij wordt onder andere binding en afwerking van het binnenwerk bekeken. Deze afwerking is een aandachtspunt, want eea is niet helemaal netjes ingelijmd op de kaft. Fotoalbumnl paddestoelDe kleuren van de foto’s in het Fotoalbum.nl fotoboek zijn ook wat minder mooi. Veel foto’s lijken wat te rood. Het leidt er toe dat ons panel het fotoalbum positief beoordeeld, maar wel iets minder als bij mening andere aanbieder. Het verschil is niet erg groot, maar wel zodanig dat men op kwaliteit op de 21e plek eindigt.

 

Service

Fotoalbum.nl was in het verleden afhankelijk van de klantenservice van CEWE, maar heeft dit nu in eigen hand genomen. Men heeft een prima functionerende chatfunctie en reageert sneller op e-mails dan voorgaande jaren. Wel duurt dit nog steeds langer dan bij andere aanbieders. Volgens ons zijn er weinig klanten bereid om maar liefst 10 dagen te wachten op een gestelde vraag via e-mail.

Op de site wordt een verwijzing gemaakt naar een handige design service, maar zowel via de zoekfunctie als de menubalk is daar niets over te vinden. Jammer.

 

Conclusie

Samengevat denken we dat Fotoalbum.nl de potentie heeft om in eigen beheer een flinke stap vooruit te maken. Qua kwaliteit van het fotoboek en op duur van reageren moet er echter nog wel wat gebeuren. Men eindigt uiteindelijk op een 17e plek en dat is een stuk lager dan vorig jaar.

[yasr_multiset setid=0]

 

Actie van de maand

Albelli

Fotoalbum aanbieders

Over Tips Fotoalbum Maken

Over Tips fotoalbum maken: wij vergelijken fotoboeken

Tips fotoalbum maken is een initatief van ervaren gebruikers van fotoalbum software. Tips fotoalbum maken wil haar ervaringen delen om voor de nieuwe gebruiker de drempel te verlagen om zelf online fotoalbums maken. Sinds 2007 voeren wij jaarlijks de fotoalbum maken test uit. Sinds 2009 publiceren we deze ook op internet en dit jaar is deze fotoalbum test uitgebreider dan ooit.
Op deze website staan verder allerlei tips die het samenstellen van een fotoboek nog leuker en makkelijker voor je maken. Adviezen voor de beste foto-albumsites, een fotoalbum test, tips om de kwaliteit van je fotoboek te verbeteren, fotoboek maken en fotoalbum kortingen. Een fotoalbum vergelijk geeft u inzicht en zorgt ervoor dat je het beste fotoboek maken kan. Start meteen met het fotoboek maken na het lezen van onze fotoboek vergelijking en fotoalbum test.
Wij houden je via deze website op de hoogte van onze ervaringen bij het fotoalbum maken. Heb jij ervaringen bij het Fotoboek maken voor ons? Heb jij nog goede tips, vragen of opmerkingen voor tips fotoalbum maken? Wij stellen feedback op deze website over fotoboek maken op prijs!
Mail dan naar info@tipsfotoalbummaken.nl

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.