Fotoalbum maken Fotofabriek

Fotoalbum maken? Fotofabriek winnaar fotoalbum test 2013

In de fotoalbum test van 2012 was Fotofabriek een van de grootste stijgers en drong men de top 3 binnen. Het jaar daarvoor stond men nog op de vijfde positie. Ook dit jaar eindigt men wederom zeer hoog. Sterker nog: in een ware nek aan nek race wint men de fotoalbum test 2013. Welliswaar scoort naaste concurrent Fotogoed op prijs en kwaliteit net iets beter, maar de geboden service via mail en chat, iets meer software mogelijkheden en leuke opties als het delen van fotoboeken met vrienden en bekenden maken net dat kleine beetje verschil. Wil je een fotoalbum maken, dan adviseren wij zeker eens een kijkje te nemen bij Fotofabriek. De uitgebreide software, uitstekende kwaliteit en gunstige prijsstelling maken dat Fotofabriek een echte aanrader is.

Goede klantbenadering

Als klant kan je bij Fotofabriek op meerdere wijze contact zoeken. Niet alleen staat men klanten via email en telefoon te woord. Ook biedt men online cursussen voor de beginnende fotoalbum maker. Daarnaast is men gedurende werktijden een chatfunctie waarbij je direct ondersteuning krijgt. Wij probeerden zowel de chat als de email door een vraag te stellen over fotoalbum maken via de software en waren zeer te spreken over de ondersteuning. Via email kregen wij binnen 40 minuten een uitgebreid antwoord en via chat werden wij meteen te woord gestaan.

Prima software voor fotoalbum maken

Net als Fotogoed, de nummer 2 uit onze fotoboek vergelijking, maakt Fotofabriek gebruik van dezelfde software aanbieder. Deze software is het meest uitgebreid van alle door ons geteste aanbieders. Hoewel het bij het fotoboek maken even wennen is om alle functionaliteiten te ontdekken, zal je al snel merken dat de mogelijkheden enorm zijn. Met name door de expert functie aan te zetten (rechtsboven) komen vele extra snufjes tevoorschijn. De achtergronden, maskers, kaders en clipart doen niet onder voor de software van gerenommeerde partijen als Albelli en Fotoalbum.nl. De fotobewerkingsmogelijkheden zijn daarentegen vele malen beter. Bij een Fotofabriek fotoalbum kan je overigens ook je barcode verwijderen. Handige optie omdat wij dit zelf nogal storend vinden.

Uitstekende kwaliteit tegen een goede prijs

Bij het vergelijken van fotoboeken zijn Fotofabriek Fotoalbum makentwee belangrijke criteria de prijs en kwaliteit van een fotoboek. Op deze aspecten scoort Fotofabriek uitstekend. Qua prijs is men voortdurend een van de goedkopere aanbieders, terwijl men op kwaliteit bij de beste aanbieders uit onze test behoort.  Fotofabriek is een van de weinige aanbieders die erg duidelijk is op haar website over de prijzen die men hanteert. Wij bestelden een mooi fotoboek en ontvingen deze na 5 werkdagen thuis. Leuke optie bij Fotofabriek is dat je na het fotoboek bestellen meteen de mogelijkheid krijgt om via een eigen webpagina je fotoalbum te bekijken. Leuk om te delen met vrienden, bijvoorbeeld via Facebook. Het resultaat van het fotoalbum mag er wat ons betreft zijn en wij zijn dan ook zeker van plan om vaker een fotoboek te maken bij  Fotofabriek. Ook is Fotofabriek qua aanbiedingen en kortingen een positieve uitzondering. Je krijgt namelijk al bij het bestellen van 2 albums een standaard kwantumkorting, terwijl dit bij veel andere aanbieders meestal pas begint bij 5 tot 10 fotoboeken. Wij raden Fotofabriek bij een ieder van harte aan voor het maken van een fotoboek. Benieuwd naar andere beoordelingen? Bekijk dan eens onze fotoboek beoordelingen.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Fotofabriek
Average rating:  
 12 reviews
by Anonymous on Fotofabriek

- Gekozen voor FotoFabriek door fotoalbumtest 2013

- Software is prima (enkel witbalansfunctie kan je beter in LightRoom o.i.d. gebruiken)

- Productieproces uitstekend te volgen: Pluim!

- Kwaliteit materiaal is erg goed (zelf bij standaard uitvoering)

- Nadeel zijn de zichtbare kleurverschillen. Sommige foto's zijn zó donker afgedrukt dat je niet eens meer kan zien wat er op staat. Dit is beduidend anders dan te zien is in de uploaded foto's.

- doordat de kwaliteit van de foto's qua kleur te donker is geprint, zal ik voortaan een fotoalbum ergens anders bestellen

by Anonymous on Fotofabriek

Op grond van de resultaten van de fotoalbumtest 2013, heb ik gekozen voor fotofabriek. De software voor het aanmaken van het album voldoet goed. Het resultaat van het album overtrof mijn verwachtingen. Het gehele productieproces was uitstekend te volgen, de levering kwam exact op de voorspelde datum. De foto's waren perfect afgedukt, zonder zichtbare kleurverschillen met de uploaded foto's. Ook de technische kwaliteit van het album ziet er goed uit. Mijn volgende fotoalbum zal ik zeker weer bij fotofabriek bestellen.

by Anonymous on Fotofabriek

Uitermate tevreden.

Snelle aflevering

prachtige uitvoering met scherpe foto's

Vlotte afwerkingen levering.

Ik zal zeker weer bestellen!

by Anonymous on Fotofabriek

Eindelijk een fotoalbum zoals ik het graag wilde! (klinkt overdreven maar is toch echt zo) Bij Fotofabriek prima software (je kunt er zo ongeveer alles mee)en een prachtige sprankelende afdrukkwaliteit (op hoogglans dan wel, is iets duurder). Prijs/kwaliteit is prima, een makkelijk bereikbare en goede klantenservice. en vlotte levering. Met de "slimme correctie" in de software wordt de foto iets "te" scherp voor je scherm maar komt dan op papier uitstekend uit.

by Anonymous on Fotofabriek

Wat ik -naast de goede kwaliteit - prettig aan Fotofabriek vindt is dat ik er complete PDF's kan uploaden. Dan kan ik de opmaak helemaal zelf naar mijn hand zetten. Als grafisch ontwerper kan ik gewoon mijn eigen vertrouwde programma's gebruiken. Ook belangrijk is dat als er eens een keer iets is, je iemand aan de lijn krijgt die van de hoed en de rand weet, en je nog kan helpen ook. Zoals die ene keer dat ik een fotoboek perse voor een bepaalde datum nodig had!

Wat ik mis is de mogelijkheid een ander zelfstandig bij te laten bestellen.

Wat mij betreft een aanrader

by Anonymous on Fotofabriek

het maken van het boek is makkelijk met echt veel mogelijkheden, platliggend is goede optie, geen limiet aan pagina's werkt fijn. Echt jammer dat de bewaardoos een heel stuk groter is dan verwacht, dacht dat het een doos was waarmee je het boek in de kast kunt zetten, kan echt niet. Dan is 10 euro duur betaald. de afmeting hiervan vermelden is een tip voor de site. Bij de bestelling zijn ze vergeten de beschermfolie (bijbetaling 6euro) eromheen te doen. Maar het kado moest afgegeven worden, dus geen tijd om weer terug te sturen. site werkt echt makkelijk, tussendoor de link steeds op mijn bureaublad zodat je er snel af en toe aan verder kunt werken.

by Anonymous on Fotofabriek

Zelf kerstkaarten samengesteld (14x14).

Mooie kleuren

Mooi dik papier

Zeer snelle levering

by Anonymous on Fotofabriek

Fotoprints (20x30) waren weer heel mooi afgedrukt op standaard halfmat papier. Dat vind ik mooier dan hoogglans. En ongelooflijk snel geleverd. En ook nog goedkoper dan de meeste afdrukcentrales.

by Anonymous on Fotofabriek

Ik ben supertevreden over Fotofabriek! Levertijd is perfect en de fotoalbums zijn altijd mooi. Ik heb al verschillende albums gemaakt, door de jaren heen. Zowel de hardcover, softcover als spiraal albums zijn goed. Ik was een beetje bang dat de softcover omslag op een schriftje zou lijken, maar dat is helemaal niet zo: prima kwaliteit! En dat ik dan laatst ook zomaar drie gratis mini fotoboekjes kon maken, was helemaal perfect! Dank, ik kom zeker terug!

by Anonymous on Fotofabriek

Super geregeld op de site.

En het drukken en bezorgen is nog sneller geregeld als dat je durft te dromen.

by Anonymous on Fotofabriek

Omdat het bij borduurwerk nogal eens voorkomt dat er een moiré-effect optreedt, heb ik eerst een proefdruk aangevraagd. Niet onbelangrijk als je 99 kaarten wilt laten drukken. Ongelofelijk snel kreeg ik die proefkaart toegestuurd. Het zag er boven verwachting goed uit en ik hoefde niets aan te passen. Dezelfde dag heb ik de 11 pakketjes van 9 kaarten besteld. Ook die order werd binnen enkele dagen in perfecte staat ontvangen. Zo kon ik de kaarten bijtijds posten.

De kaarten zien er zo professioneel uit, dat ik al diverse complimentjes heb mogen ontvangen, die ik graag doorgeef.

Prettig dat er achter op de kaart geen bedrijfsnaam staat, maar alleen een bescheiden streepjescode met nummer.

Ook de bijgeleverde enveloppen zijn van een prima kwaliteit. Alleen jammer dat ze een gomrandje hebben en geen zelfklevend stripje.

by Anonymous on Fotofabriek

Klantenservice per email, snel antwoord

Samenstelling album makkelijk

Foto of tekst kaft inbegrepen.

Extra betalen voor platliggend album, waarbij de foto over 2 bladzijden niet op één fotoblad wordt geprint. Daardoor wat brede middennaad.

Fot's mooi van kleur en scherp.

Bij maken van de kaft, zat deze niet goed, waardoor een witte rand zou ontstaan. Na melding hiervan door klantenservice kon fout hersteld worden.

Ben verder over product en klantenservice zeer tevreden

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.