Fotoalbum laten maken?

Lees wat de mogelijkheden zijn en waar je op moet letten als je een fotoboek laat maken

Fotoalbum laten maken door een expertVrouw laptop

Onze website is in eerste instantie gericht op mensen die zelf graag een fotoboek maken willen. Toch zijn er best veel mensen die dit moeilijk vinden, of te veel tijd vinden kosten. Natuurlijk kan je een cursus volgen, waarmee je leert hoe je zelf een fotoalbum kan maken, maar je kan ook een fotoboek laten maken door een expert.

Fotoalbum laten maken: aanbieders en prijzen

Als jij liever niet zelf een fotoboek maakt, maar dit door iemand anders wil laten doen dan zijn er diverse mogelijkheden. Zo kan je terecht bij een aantal aanbieders uit onze test of kan je bij een particulier of zakelijk bedrijf terecht. Aanbieders die bij ons bekend zijn en die voor jou een fotoboek kunnen maken zijn:

Fotoboek laten maken: waar op letten

Wil jij jouw fotoalbum laten maken door iemand anders, dan zijn er een aantal zaken waar je op moet letten:

  • Waar afdrukken: vraag altijd na bij welke aanbieder de leverancier het fotoboek laat afdrukken en welk papier men gebruikt. Wij hebben in onze fotoalbum test een groot aantal aanbieders getest, dus als je wilt weten waar je de beste kwaliteit krijgt, neem dan zeker eens een kijkje.
  • Prijs: kijk goed naar de prijs die je betaalt voor het maken van een fotoboek. Het spreekt voor zich dat een aanbieder een vergoeding vraagt voor de dienst die men levert, maar pas op met hoge kosten omdat je bijvoorbeeld veel extra pagina’s in je fotoalbum wilt. Maak daar vooraf goede afspraken over, dat voorkomt een vervelende verrassing achteraf.
  • Kwaliteit: iedere aanbieder is uniek. Natuurlijk geldt dat ook voor de kwaliteit die men levert. Enerzijds hangt dit af van de drukkerij waar het geprinte boek vandaan komt, maar zeker zo belangrijk is de creativiteit en kwaliteit van degene die het fotoalbum voor jou gaat maken. Meestal kan je op de website van de betreffende partij wel een portfolio zien en bepalen of de stijl van de fotoboeken
  • Hoeveel werk heb je er zelf nog aan? Het kan namelijk best zijn dat je een fotoboek wilt laten maken van een bijzondere vakantie en daar tekst aan wilt toevoegen. Dan is het bijna niet mogelijk om een fraai fotoboek te maken, zonder ook deze informatie te delen met degene die het fotoboek voor jou gaat maken.
  • Levertijden: hoe lang duurt het voordat het fotoalbum klaar is en je deze in huis ontvangt? Vooral als je haast hebt, kan dit een belangrijk criterium zijn.

Fotoalbum laten maken: wat kost dat?

De prijzen voor het laten maken van een fotoboek lopen sterk uiteen. Bij MyPhotofun is dit geheel gratis, terwijl je bij Blurb en particuliere aanbieders hiervoor een vergoeding betaald. Toch zegt prijs niet alles. Iets kan misschien wel gratis zijn, maar dat betekent nog niet dat het goed is. Over het algemeen kunnen we stellen dat je ergens tussen de €30 en €40 kwijt bent voor het laten maken, daar komen de kosten voor het fotoboek zelf nog bij op.

Hopelijk hebben we je op weg geholpen met dit artikel over het laten maken van een fotoalbum. Mocht je tips of aanvullingen hebben, dan horen we het graag.

 

Actie van de maand

Albelli

Fotoalbum aanbieders

Over Tips Fotoalbum Maken

Over Tips fotoalbum maken: wij vergelijken fotoboeken

Tips fotoalbum maken is een initatief van ervaren gebruikers van fotoalbum software. Tips fotoalbum maken wil haar ervaringen delen om voor de nieuwe gebruiker de drempel te verlagen om zelf online fotoalbums maken. Sinds 2007 voeren wij jaarlijks de fotoalbum maken test uit. Sinds 2009 publiceren we deze ook op internet en dit jaar is deze fotoalbum test uitgebreider dan ooit.
Op deze website staan verder allerlei tips die het samenstellen van een fotoboek nog leuker en makkelijker voor je maken. Adviezen voor de beste foto-albumsites, een fotoalbum test, tips om de kwaliteit van je fotoboek te verbeteren, fotoboek maken en fotoalbum kortingen. Een fotoalbum vergelijk geeft u inzicht en zorgt ervoor dat je het beste fotoboek maken kan. Start meteen met het fotoboek maken na het lezen van onze fotoboek vergelijking en fotoalbum test.
Wij houden je via deze website op de hoogte van onze ervaringen bij het fotoalbum maken. Heb jij ervaringen bij het Fotoboek maken voor ons? Heb jij nog goede tips, vragen of opmerkingen voor tips fotoalbum maken? Wij stellen feedback op deze website over fotoboek maken op prijs!
Mail dan naar info@tipsfotoalbummaken.nl

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.