CEWE fotoboek: goede software en levertijd. Op gebied van service nog wat te winnen.

CEWE fotoboek: na tien jaar pas in onze fotoalbum test

Misschien een beetje verrassend voor jou. Maar het Duitse CEWE is pas voor het eerst onder haar eigen naam opgenomen in onze fotoalbum test. Dat komt met name doordat men zich pas sinds ongeveer een jaar echt zelf profileert in Nederland.CEWE fotoboekWe hebben echter al lange tijd ervaring met deze partij. Want de fotoboeken en software van Kruidvat, Albert Heijn, Fotoalbum.nl (voorheen), Pixum en Bol.com (voorheen) komen ook van CEWE af.

 

Website

De website van CEWE is overzichtelijk en leidt ons meteen naar de fotoboeken. Het is helder dat de fotoboeken ook een van de belangrijkste producten is, aangezien deze prominent aanwezig zijn. De 10 verschillende formaten fotoboeken worden uitgebreid uitgelegd evenals de afwerkingsopties. Ook is een handige prijslijst aanwezig, waarmee je de opties van de verschillende boeken met elkaar kunt vergelijken.

 

Prijzen CEWE fotoboek

Het valt ons op dat de prijzen van de CEWE fotoboeken relatief hoog zijn. CEWE fotoalbumZeker als je deze vergelijkt met andere aanbieders die haar boeken ook bij CEWE laten afdrukken (bijvoorbeeld Pixum). De reden daarachter weten we niet. We vinden we dit een beetje vreemd. Vergelijken met andere aanbieders hanteert CEWE gemiddelde prijzen. Er zijn ongeveer evenveel aanbieders duurder als dat er aanbieders zijn die goedkoper zijn.

 

Software CEWE

We hebben het bij Pixum, Albert Heijn en Kruidvat al besproken. Het softwarepakket dat CEWE hanteert is gewoon uitstekend. Het werkt makkelijk enCEWE test

heeft tal van opties (helaas sommige daarvan wel betaald – bijvoorbeeld de kaartfunctie) en is bovenal gebruiksvriendelijk. Het mooie is dat het pakket op zowel de Mac, als Windows, als in de browservariant uitgebreid is.

Ook biedt CEWE een fotoalbum app, zodat je op de telefoon of tablet een fotoboek maken kan.

 

Bestellen en leveren

We zijn bij geen enkele aanbieder op problemen gestuit bij het bestellen en datzelfde geldt voor CEWE. Dat verloopt soepel. Er zijn diverse betaalopties, zoals Paypal, Credit Card, Overschrijving en Ideal.CEWE fotoboek

Op het gebied van levertijd is CEWE een van de best presterende aanbieders uit onze test. Het duurt namelijk maar 3 werkdagen voordat we het boek thuis ontvangen. Dat is uitermate snel en een prestatie die alleen geëvenaard wordt door FotofabriekAlbelli, Albert Heijn en FastFotoalbum (2 dagen).

 

Kwaliteit van het CEWE fotoboek

Van de grootste fotoboek leverancier van Europa mag je wat verwachten. Dat begint bij de buitenkant. We ontvangen het fotoboek in een fraaie CEWE verpakking en zien dat het boek zelf ook nog eens netjes is ingesealed.

Het fotoboek ziet er op het eerste gezicht prima uit, als is het jammer dat er een barcode op de achterzijde staat en dat er aan de binnenkant ook grote reclame aanwezig is. We dragen ons boek over aan het panel om te beoordelen en wachten totdat we alle individuele beoordelingen binnen hebben. Daarin vallen een aantal zaken op:
– Het boek ziet er prima uit. De kleuren van foto’s in het algemeen en ook huidskleuren zijn redelijk goed. Soms lijken ze echter wat te blauw.
– De binding van het boek is netjes
– De afwerking is goed, al is het boek heel iets scheef ingelijmd op de kaft.
– De kaft is iets kromgetrokken, wat jammer is want dit is juist de blikvanger.

Ons panel geeft CEWE gemiddeld een ruime 7.

 

Service CEWE

Tot dusver zijn we eigenlijk tevreden over CEWE. Op naar het laatste onderdeel: de service. En daar laat CEWE het nou net een beetje liggen. Het duurt naar onze smaak te lang voordat wij reacties krijgen op klantvragen (van 2 tot 6 dagen). CEWE fotoalbumWel biedt men een aantal extra services, zoals online fotoalbum cursussen, een fotoalbum ontwerp service en de optie om je fotoboek te delen.

 

Conclusie CEWE fotoboek

CEWE presteert prima in onze test en eindigt net buiten de top 3, maar wel in de top 10. Had men de prijs wat scherper gesteld en was men op het gebied van service wat sneller geweest. Dan was een hogere positie zeker haalbaar.

[yasr_multiset setid=0]

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

CEWE fotoboek
Average rating:  
 0 reviews

Actie van de maand

Albelli

Fotoalbum aanbieders

Over Tips Fotoalbum Maken

Over Tips fotoalbum maken: wij vergelijken fotoboeken

Tips fotoalbum maken is een initatief van ervaren gebruikers van fotoalbum software. Tips fotoalbum maken wil haar ervaringen delen om voor de nieuwe gebruiker de drempel te verlagen om zelf online fotoalbums maken. Sinds 2007 voeren wij jaarlijks de fotoalbum maken test uit. Sinds 2009 publiceren we deze ook op internet en dit jaar is deze fotoalbum test uitgebreider dan ooit.
Op deze website staan verder allerlei tips die het samenstellen van een fotoboek nog leuker en makkelijker voor je maken. Adviezen voor de beste foto-albumsites, een fotoalbum test, tips om de kwaliteit van je fotoboek te verbeteren, fotoboek maken en fotoalbum kortingen. Een fotoalbum vergelijk geeft u inzicht en zorgt ervoor dat je het beste fotoboek maken kan. Start meteen met het fotoboek maken na het lezen van onze fotoboek vergelijking en fotoalbum test.
Wij houden je via deze website op de hoogte van onze ervaringen bij het fotoalbum maken. Heb jij ervaringen bij het Fotoboek maken voor ons? Heb jij nog goede tips, vragen of opmerkingen voor tips fotoalbum maken? Wij stellen feedback op deze website over fotoboek maken op prijs!
Mail dan naar info@tipsfotoalbummaken.nl

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.