CEWE fotoalbum test

CEWE eindigt net buiten de top 5, maar hoger dan vorig jaar. De pech van CEWE is dat het sterkste punt, haar kwaliteit, ook door andere leveranciers geboden wordt, maar dan met betere prijzen. 

 

Hier vind je onze CEWE fotoalbum test van 2019. CEWE eindigde vorig jaar als 9e in onze test. Dit jaar presteert men beter. Toch komt men tekort voor een plek in de top 3. Dat ligt met name aan de prijzen die men hanteert voor fotoboeken en aan de relatief lange tijd die de klantenservice nodig heeft om vragen per mail te beantwoorden. 

 

CEWE Fotoboek maken: algemene informatie

CEWE is de grootste fotoalbum leverancier ter wereld en biedt onder eigen naam, maar ook in samenwerking met andere aanbieders (bijvoorbeeld Kruidvat, Albert Heijn, Pixum) haar fotoboeken wereldwijd aan. Onlangs werd men door TIPA (Technical Image Press Association) uitgeroepen tot beste Foto Printservice ter wereld. De unieke mogelijkheden om de kaft de versieren met special effects trok de jury over de streep.

Uiteraard is dit een prima prestatie van CEWE en dit zegt absoluut wat over de constante kwaliteit. Wij durven echter ook te stellen dat men een aantal testcriteria niet meeneemt, die voor een klant wel van wezenlijk belang zijn. Daarbij denken wij ten eerste aan de prijs voor een fotoboek, maar ook aan de mate van ondersteuning van een klantenservice. Ook dit zijn denken wij belangrijke criteria wanneer je een CEWE fotoalbum test. 

 

Software

CEWE biedt zonder twijfel een van de meeste uitgebreide softwarepakketten ter wereld.  Het pakket is op alle platformen beschikbaar. Wil je liever jouw boek maken met de telefoon, ook dan is er een app. Het pakket is gebruiksvriendelijk en mist eigenlijk geen enkele optie. Wat we een beetje jammer vinden is de meerprijs die je moet betalen om een kaart in te kunnen laden. CEWE biedt verschillend themaboeken die je als basis kan pakken voor jouw fotoboek. 

 

Prijs van de fotoboeken:

Zoals gezegd is prijs voor klanten ook bepalend voor de afweging waar je een fotoboek maakt. En dan kan je prijswinnaar op kwalitatief gebied zijn, maar dat wil niet zeggen dat de prijzen van de fotoboeken ook concurrerend zijn. In het geval van CEWE valt op dat men ten opzichte van andere CEWE leveranciers in onze test (Pixum, Kruidvat, Albert Heijn) goedkoper is. Dat is goed te zien, want vorig jaar was dat niet het geval. Toch is CEWE als aanbieder een stuk duurder dan aanbieders als Fotofabriek en Fotogoed die kwalitatief een zeer vergelijkbaar fotoboek leveren. Zo ben je bij een fotoboek van A4, 30×30 of A3 formaat al gauw €10 – €20 meer kwijt.

In onze fotoalbum test zijn wij uitgegaan van de standaard prijzen op de website en in de software. Het kan uiteraard zijn dat er vanwege kortingsacties elders betere deals mogelijk zijn. 

 

CEWE fotoalbum test: kwaliteit en levertijd

De kwaliteit van het CEWE fotoboek staat buiten kijf. Wat we persoonlijk jammer vinden is de reclame op zowel de achterkant, als ook op de rug van het boek. Dat moet toch anders/netter op te lossen zijn? Ons testpanel vindt het boek van CEWE zoals gezegd mooi. De kaft is prima van kleur, de afwerking is goed en de huidskleuren behoren bij de beste uit onze test. Toch worden een aantal andere boeken hoger aangeslagen. Dat betreffen meestal aanbieders die standaard platliggende boeken aanbieden.

De levertijd van het CEWE fotoboek is prima. Na 5 dagen (4 werkdagen) krijgen we het fotoboek in een nette CEWE verpakking thuisgestuurd.

 

Service

CEWE is op haar website transparant over de prijzen die men hanteert voor de fotoboeken. Wanneer we de klantenservice benaderen, zien we dat men een stuk sneller is dan in de afgelopen jaren. We krijgen altijd binnen een paar uur een inhoudelijke reactie. Waar CEWE ten opzichte van andere aanbieders een paar puntjes verliest is op extra service opties. Zo kan je een fotoboek niet als cadeau laten inpakken, is een spoedbestelling niet mogelijk en biedt men geen maatwerk. 

 

Conclusie over het CEWE fotoboek:

CEWE eindigt net buiten de top 5, maar hoger dan vorig jaar. De pech van CEWE is dat een van haar sterkste punten, de fotoalbum kwaliteit, ook door andere leverancier geboden word. Alleen hanteren zij betere prijzen. Anders zou CEWE ook bij onze fotoalbum vergelijking de testwinnaar kunnen zijn. 

  • Kwaliteit 73% 73%
  • Prijs 73% 73%
  • Software 94% 94%
  • Levertijd 86% 86%
  • Service 74% 74%

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.