CEWE fotoalbum test: prima, maar top 5 was mogelijk geweest

Men loopt een hogere notering mis vanwege prijs, service en een paar kleine foutjes bij de afwerking van het fotoboek.

CEWE fotoalbum test 2018:

Het CEWE fotoalbum is het belangrijkste product van de grootste aanbieder van fotoboeken in Europa. Dat kunnen we toch wel stellen van CEWE. Deze aanbieder opereert pas sinds enkele jaren echt onder haar eigen naam in Nederland. Wel waren er al meerdere aanbieders die de CEWE boeken in Nederland aanbieden. Denk hierbij aan Kruidvat, Fotoalbum.nl (inmiddels failliet), Pixum en Bol.com (gestopt met fotoboeken).

Vorig jaar was CEWE voor het eerst opgenomen in onze fotoalbum test en eindigde men als 8e. Dat is wat lager dan we eigenlijk hadden verwacht, maar wel verklaarbaar vanwege aanbieders die een betere prijs-kwaliteitverhouding bieden.

 

Prijs CEWE fotoalbum:

Als we CEWE vergelijken met andere aanbieders, dan kijken we naar 6 verschillende formaten fotoboeken. De prijzen van deze boeken hebben we vergeleken op 24, 36, 60 en 80 pagina’s. Tevens hebben we gekeken naar fotoboeken op hoogglans (foto) papier en in een platliggende variant met i totaal 36 pagina’s.

Wat daarbij opvalt aan CEWE is dat men niet echt een goedkope aanbieder is. Er zijn minimaal 15-20 partijen die de fotoboeken goedkoper weten te leveren. Het goedkoopste boek, ten opzichte van de concurrentie is het A3 staand fotoboek. Tevens is het opvallend dat de “dochter”bedrijven die ook via CEWE leveren, op AH foto na, allemaal goedkoper zijn. Wil je dus een CEWE boek kopen, dan kan je dat wat prijs betreft net zo goed bij Kruidvat of Pixum doen.

 

CEWE Software

Net zoals we al bij AH foto, Kruidvat en Pixum hebben gemeld is de software van CEWE ongeëvenaard goed en uitgebreid. Alleen de software van Albelli komt in de buurt qua gebruiksvriendelijkheid en opties. De software van Fotogoed en Fotofabriek heeft wel wat meer fotobewerkingsmogelijkheden.

 

Levertijd

De levertijd van onze CEWE fotoboeken is uitstekend. Na 4 dagen (3 werkdagen) ontvangen wij reeds onze fotoboeken in huis. Er zijn slechts weinig aanbieders die dit sneller doen.

 

Kwaliteit CEWE fotoalbum

Ons panel heeft de kwaliteit van het CEWE fotoboek beoordeeld. Dat wordt gedaan op een groot aantal criteria, waaronder (maar niet alleen): kwaliteit van de foto’s, kwaliteit van huidskleuren, kwaliteit van de binding, de kaft en kwaliteit van de afwerking van de binnenzijde.

Wat bij het boek van CEWE opvalt is dat ons panel niet heel veel bijzonderheden ziet. Er is 1 panellid die vind dat  de afwerking van de binnenkant beter kan. Men heeft het dan over het netjes inplakken van het binnenwerk op de kaft. Wat opvalt is het kleurverschil tussen de kaft van het Kruidvat boek en de kaft van het CEWE boek. Het boek van CEWE komt wat mooier uit de verf. De kleuren van de foto’s in het boek zijn fraai en datzelfde kunnen we zeggen ook de huidskleuren. Ook het papier voelt prima.

Omdat niet ieder panellid lovend is, eindigt CEWE op een 8e positie op gebied van kwaliteit. Was dit unaniem geweest, dan was men zeker hoger in de top 10 geëindigd.

 

Service

CEWE biedt haar klanten veel verschillende vormen van ondersteuning. Bijvoorbeeld in de vorm van een online fotoalbum cursus. Ook kan men ervoor kiezen om het boek te laten maken door CEWE. Leuke mogelijkheden, die je lang niet bij iedere aanbieder vindt. De klantenservice van CEWE heeft relatief lang nodig om te reageren op onze e-mails. Dat duurt gemiddeld bijna 3 dagen en dat is langer dan vrijwel iedere andere aanbieder uit onze fotoalbum test.

 

Conclusies over CEWE:

CEWE biedt een goed fotoboek tegen een redelijke prijs. Omdat men op een aantal criteria in de middenmoot scoort, eindigt men als 10e in onze fotoboek vergelijking. Bekijk de gehele test 

Maak nu je fotoboek bij CEWE.

Laat je eigen review over CEWE achter:

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

CEWE fotoalbum
Average rating:  
 0 reviews
  • Kwaliteit 77% 77%
  • Prijs 73% 73%
  • Software 96% 96%
  • Levertijd 88,6% 88,6%
  • Service 64% 64%

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.