Fotoboek maken? Bol.com doet het goed in fotoalbum test 2014

Voor het eerst hebben wij ook Bol.com opgenomen in onze fotoalbum test. Nadat wij het afgelopen jaar diverse vragen ontvingen van onze bezoekers hebben wij besloten om dit jaar ook Bol.com mee te nemen bij het fotoboek vergelijken.

Bol.com maakt, net als bijvoorbeeld Fotoalbum.nl en Pixum, gebruik van de uitgebreide software van CEWE. Daarnaast worden de fotoboeken natuurlijk ook bij de CEWE centrale afgedrukt.

Fotoboek prijzen Bol.com

De Bol.com fotoboeken zijn redelijk goed geprijst. Dit zeker wanneer je dit vergelijkt met bijvoorbeeld Fotoalbum.nl . Dat betekent overigens niet dat Bol.com een goedkope aanbieder is. Er zijn namelijk een aantal aanbieders die aanmerkelijk goedkopere boeken met een vergelijkbare of betere kwaliteit leveren. Dat brengt ons natuurlijk bij de kwaliteit van een Bol.com fotoboek

Kwaliteit Bol.com fotoboek

De fotoboeken van Bol.com zijn zoals gezegd geproduceerd door het Duitse CEWE. Bol.com fotoboek makenDe CEWE fotoboeken scoorden bij de laatste consumentenbondtest van januari 2013 erg goed. Daarbij moet wel aangetekend worden dat de geteste fotoboeken al van 2012 waren en er slechts op 10 criteria is gekeken. Dit in tegenstelling tot onze fotoalbum test, waar we ruim 75 criteria gebruiken.

Het Bol.com fotoboek komt ook bij ons goed uit de test. Ons testpanel is erg tevreden over de kleuren van de foto’s. Algeheel minpunt van de CEWE fotoboeken is dat de eerste pagina een dun licht gestreept blad is dat goedkoop oogt.

Service en levertijden Bol.com

Wanneer we kijken naar de levertijden van Bol.com dan valt het op dat deze niet afwijken van de levertijden van Pixum en Fotoalbum.nl, namelijk 5 werkdagen. Wat wel opvalt is de reactietijd op klantvragen. Niet alleen worden klantvragen eerst door de klantenservice van Bol.com opgepakt. Ze worden ook doorgezet naar de CEWE klantenservice en daar aanmerkelijk sneller opgepakt dan klantvragen van Fotoalbum.nl en Pixum.

Als we alle losse criteria bekijken, dan komen we tot de conclusie dat Bol.com een waardevolle aanvulling is op de andere aanbieders in de fotoalbum vergelijking. Men scoort op softwaregebied en op de serviceonderdelen prima. Wat fotoalbum prijzen en kwaliteit betreft scoort men redelijk. Samen maakt dit dat Bol.com op een prima 9e plek in de fotoalbum test 2014 eindigt.

Wil jij een Bol.com fotoboek maken? Klik dan hier

Heb jij ervaringen over Bol.com fotoboeken? Dan kan je deze hieronder achterlaten. Wij zijn erg benieuwd!

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Bol.com
Average rating:  
 0 reviews

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.